Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
13 aylık Scottish Fold cinsi bir kedim var.

İlk doğduğunda 2 doz olarak karma ve kuduz aşıları yapıldı ama bu aşılar gerçekten gerekli mi? Bir tanıdığımın da aynı cinsten 2 kedisi var ve yıllardır kuduz ve karma aşılarını yaptırmıyor, sadece evde kendi iç dış parazit aşılarını yapıyormuş. Ben de böyle yapmayı planlıyorum.

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Evden çıkmıyorsa kuduz çok gerekli değil, karma aşıları ilk 3 yıl yapılsa iyi olur ama.

Gençlik aşısı diyorlar ya onu yaptır bir de parazit aşıları var (boynuna yapılıyor, iğne değil) gerisi önemli değil.

Evden çıkmıyorsa kuduz çok gerekli değil, karma aşıları ilk 3 yıl yapılsa iyi olur ama.
Karma ne için gerekliydi? Hayır, evden çıkmıyor bu arada.

Gençlik aşısı diyorlar ya onu yaptır bir de parazit aşıları var (boynuna yapılıyor, iğne değil) gerisi önemli değil.
İç + Dış Parazit aşılarını yaptırıyorum zaten ama bu diğer iki aşıyı sormuştum.

@Darth AMD Arkadaşımla kedilerimizi aynı veterinere götürüyoruz. O geçen gittiğinde iç dış parazit yapmak için gitmişti ama veteriner "karma aşısını yapmadan iç dış yapamam" demiş. Bu yüzden sordum zorunlu mu diye.

Son düzenleme:
Bana öyle bir şey demediler hocam. Şimdi yalan bilgi vermek istemiyorum size, belki hayatında ilk kez aşı yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör: