jackarmis

Uzman
Dostlar selam,

Binamın etrafında her zaman 2-3 tane kedi görüyorum. Resmen soğuktan titriyorlar. Her gördüğümde ağlayacak gibi oluyorum. Düşündüm düşündüm ama aklıma bir hal çaresi gelmedi. Bunlara dışarıda sıcak bir ortam nasıl sağlayabilirim pratik şekilde? Bir kartonun içine yorgan falan mı koyayım, ne yapayım? Pratik zekası olan veya tecrübeli bir arkadaş bana bir hal çaresi önersin. Nasıl bir şey yapabilirim? Bu soğukta bu canlar nerede uyuyor, nerede ısınıyor, ne yapıyorlar gibi sorular vicdanımı mahvediyor. Bir şey yapmak zorunda hissediyorum.

Dostlar selam,

Binamın etrafında her zaman 2-3 tane kedi görüyorum. Resmen soğuktan titriyorlar. Her gördüğümde ağlayacak gibi oluyorum. Düşündüm düşündüm ama aklıma bir hal çaresi gelmedi. Bunlara dışarıda sıcak bir ortam nasıl sağlayabilirim pratik şekilde? Bir kartonun içine yorgan falan mı koyayım, ne yapayım? Pratik zekası olan veya tecrübeli bir arkadaş bana bir hal çaresi önersin. Nasıl bir şey yapabilirim? Bu soğukta bu canlar nerede uyuyor, nerede ısınıyor, ne yapıyorlar gibi sorular vicdanımı mahvediyor. Bir şey yapmak zorunda hissediyorum.
Senin yerinde olsam ahşaptan bir şey yapar içine gün tarzı battaniye olur koyarım.Q

Kediler zeminden yüksekte ve yatacakları alanın genelde 2 tarafının kapalı olmasını severler. O yüzden bir binanın köşesine ya da duvar dibine bir karton kutuyu ters koyup üstüne de öbür kartonu yan koyup içine bir hırkayı bile katlayarak koysanız aşırı faydası olur. Biraz elişi yapabilirim derseniz ise o kartonu tam açık tutmak yerine kedilerin girebileceği bir daire keserek koyarsanız kediler orayı kullanır. Alışmaları biraz vakit alacağı için 1-2 kere onları oranın yanında besleyip içeri de 3-5 yem atarsanız alışırlar.

Kediler zeminden yüksekte ve yatacakları alanın genelde 2 tarafının kapalı olmasını severler. O yüzden bir binanın köşesine ya da duvar dibine bir karton kutuyu ters koyup üstüne de öbür kartonu yan koyup içine bir hırkayı bile katlayarak koysanız aşırı faydası olur. Biraz elişi yapabilirim derseniz ise o kartonu tam açık tutmak yerine kedilerin girebileceği bir daire keserek koyarsanız kediler orayı kullanır. Alışmaları biraz vakit alacağı için 1-2 kere onları oranın yanında besleyip içeri de 3-5 yem atarsanız alışırlar.
Karton sağlam olmaz bence.

Yağış almayan bir yer olursa gayet iş görür. Ayrıca kedilerin kartona garip bir sevdası var. Arkadaşın su ve hava geçirmez tahta bir yuva bulması kolay ve ekonomik olmayacağı için karton daha gerçekçi bir yaklaşım. Mükemmelliyetçi olup hiçbir şey yapamamaktansa idare eder bir şey yapmak daha iyidir.

Dostlar selam,

Karton yerine ahşap ya da herhangi rüzgar ve yağmura dayanıklı bir malzeme ile ortalama bir kedi evi yapmak yeterli olur.

Dostlar selam,

Tahtalar ile yuvalar yapabilirsin mama tabaklarını yuvaya sabitlersen tabaklar kayıp olmaz yemekleride arada kontrol edersin.

Yağış almayan bir yer olursa gayet iş görür. Ayrıca kedilerin kartona garip bir sevdası var. Arkadaşın su ve hava geçirmez tahta bir yuva bulması kolay ve ekonomik olmayacağı için karton daha gerçekçi bir yaklaşım. Mükemmelliyetçi olup hiçbir şey yapamamaktansa idare eder bir şey yapmak daha iyidir.
Karton çok rahat şekilde zarar gorebilir ahşap bir yer yapıp içini karton ile kaplayıp iki battaniye atarsak bence gayet güzel olur.

Karton çok rahat şekilde zarar gorebilir ahşap bir yer yapıp içini karton ile kaplayıp iki battaniye atarsak bence gayet güzel olur.

Zarar dediğiniz 2 tür zarar olabilir biri çevresel biri insan kaynaklı. Zarar vermek isteyen insan ahşap yuvaya da zarar verir. Çevresel olarak ise yağış altında konulmadığı sürece karton gayet dayanıklı bir materyaldir. Tahta ile desteklenirse tabii ki daha iyi olur ama dediğim gibi hiç yoktan iyidir. Kediler için soğuğun direkt üstüne gelmelerini engelleyecek bir yapı olması bile üşümelerini azaltacak bir şey.

Çok güzel bir tarif vereyim, bizim ortak bahçede yıllardır kullandığım kedi evi taktiğidir. Malzemeleri yazarak başlıyorum;

• En az 2 yetişkin kedinin sığabileceği herhangi bir kutu, bunu marketlerden, halden veya internetten herhangi bir karton kutu satan yerlerden sipariş vererek elde edebilirsin.
  • Naylon veya pat pat, 50 CM'lik ve 5 Metrelik pat patları 50 liraya bile bulursun.
  • Streç Film ve koli bandı.
  • Bir Adet battaniye, örtü.
Kutuyu sadece önden girebilecekleri kadar bir giriş yaparak kes. Tek delik orası olsun. Eğer yapabilirsen köpek kapısı gibi kafalarıyla ittirebilecekleri bir şekilde yanlardan kesebilirsin. Ancak gözlemlediğim kadarıyla kutu tam kapalı gibi gözükünce kediler girmeyi deneyemeyebiliyor.

Girişi hazırladıktan sonra battaniye ya da örtüyü örtmeden önce kutunun zemini ve battaniye arasında bir boşluk oluşturması için kutunun iç zemini kadar kestiğin pat patlardan katman yap. Bu örtüyle zemin arasında ki teması kesecektir ve yalıtım etkisi yapacaktır. Katmanın üzerine battaniyeyi yerleştir. Böylelikle içerisi hazır olacak.

Kutunun dış kısmını Streç filmle güzelce kapla, fakat öyle bir kapla ki hem düzgün, hem de bir damla sıvı değmeyecek şekilde olmalı ki kutu sağlamlığını kaybetmesin. Daha sonra sardığın katmanın üstüne bir de koli bandıyla tekrar kutuyu kapla. Bu işlem kutunun dıştan nemlenip çürümesini engelleyeceği gibi sağlam kalmasını da sağlayacak.

Son olarak kutunun altına da kutunun zeminle bağlantısını kesmek için pat pat yerleştir ve o pat patı da kutunun alt kısmına tekrardan bantla, böylece en iyi yalıtım sağlanacak.

Kutuyu koyduğun konum çok önemli, üstünü kaplamamıza güvenme, yağmuru en az alacak yere koy ve rüzgarı da en az alacak yere koy.

Benim yıllardır kedilere kışı geçirttiğim otel yapımım böyle. :cool:

Bu en basit, en bütçe dostu ve herkesin yapabileceği en kolay kedi evlerinden biridir. Ama isteyen ve eli yatkın olanlar, bütçesi olanlar tahtadan ve yalıtım malzemesiyle daha sağlam ve uzun ömürlü yuvalar yapma seçeneği de var tabii.