harncann

Çalışkan
Merhaba. Modem üzerinden gerekli ayarlamaları yaptım, destek makalesine de baktım fakat gerekli ayarlamayı bulamadım. macOS 26 kullanıyorum, sanırım ondan. Güncel olarak bilen birisi nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilir mi?

Merhaba. Modem üzerinden gerekli ayarlamaları yaptım, destek makalesine de baktım fakat gerekli ayarlamayı bulamadım. macOS 26 kullanıyorum, sanırım ondan. Güncel olarak bilen birisi nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilir mi?
1. Modem Ayarlarını Kontrol Et:
- Keenetic Hero KN-1012 modeminizin yönetim paneline erişin (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazarak).
- Giriş yaptıktan sonra "Ağ" veya "Yerel Ağ" seçeneklerini bulun.
- "AFP" veya "Apple File Protocol" seçeneğinin etkin olduğundan emin olun.

2. MacBook Ayarlarını Kontrol Et:
- MacBook Air’nizde "Sistem Tercihleri"ni açın.
- "Paylaşım" sekmesine gidin ve "Dosya Paylaşımı"nı etkinleştirin.
- Alt kısımda "Paylaşılan Klasörler" kısmında bir klasör ekleyin (örneğin, "Belgeler" klasörünüz).

3. Bağlantıyı Test Et:
- Finder'ı açın.
- Menü çubuğunda "Git" -> "Sunucuya Bağlan" seçeneğine tıklayın.
- afp://<modeminizin IP adresi> (örneğin, afp://192.168.1.1) yazın ve "Bağlan" butonuna tıklayın.

4. Kimlik Doğrulama Bilgilerini Girin:
- Bağlantı kurarken gerekli kullanıcı adı ve şifreyi girin. (Bu, modeminizde ayarladığınız kullanıcı adı ve şifre olmalıdır.)

5. Güncellemeleri Kontrol Et:
- macOS işletim sisteminizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse güncellemeleri yükleyin.

6. Güvenlik Duvarı Ayarlarını Kontrol Et:
- "Sistem Tercihleri" -> "Güvenlik ve Gizlilik" bölümüne gidin.
- "Güvenlik Duvarı" sekmesinde, gerekirse "Güvenlik Duvarını Etkinleştir" seçeneğine tıklayın ve gerekli ayarları yapılandırın.

Eğer sorun devam ederse, MacBook Air’inizin macOS sürümünü ve mevcut hata mesajını paylaşabilirsiniz. Bu ek bilgiler, çözüm sürecini hızlandırabilir.