Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Ordu
Kendime ait bir Web sitesi hostlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Hangi uygulamalara ihtiyacım var?

Statik IP hizmetim var.
Kendi bilgisayarımdan hostlayacağım.
Windows üzerinden hostlanacak.

Çözüm
IIS veya benzeri bir servisi kur cihazına. Windows üzerinden Güvenlik Duvarın'da 80 ve 443 portlarından gelen istekelere izin ver. Modem üzerinden TCP Port 80'i ve 443'ü bilgisayarının IP adresine bağla. Ardından Cloudflare veya benzeri bir nameserver servisiyle domaini statik IP'ne yönlendir.

Not: 80 HTTP portu, 443 HTTPS portu. Eğer SSL sertifikası alıp HTTPS kullanacaksan 443'e de ihtiyacın var.
IIS veya benzeri bir servisi kur cihazına. Windows üzerinden Güvenlik Duvarın'da 80 ve 443 portlarından gelen istekelere izin ver. Modem üzerinden TCP Port 80'i ve 443'ü bilgisayarının IP adresine bağla. Ardından Cloudflare veya benzeri bir nameserver servisiyle domaini statik IP'ne yönlendir.

Not: 80 HTTP portu, 443 HTTPS portu. Eğer SSL sertifikası alıp HTTPS kullanacaksan 443'e de ihtiyacın var.

Çözüm
Çok basit şekilde HTML bile yeterli olur. Kendi çapımda denemek istiyorum.
PHP veya HTML olacaksa: Xampp'ı dışarıya açabiliyorsun, tek uygulama ile basitçe çözersin. Cloudflare kullanmayı unutma.
Cloudflare gerekli mi ki? Neden gereklidir? Bilmediğimden soruyorum.

Tamamdır hocam. Dediklerinizi gün içinde uygulamaya çalışacağım. Yardımınız için çok teşekkür ederim.