15 yaşındayım, Boyum 1.58 ve 45 kiloyum. Dışarıdan öyle aşırı zayıf durmuyorum ama zayıfım tabii. Anneme yemek yapmasını söylüyorum, evde makarna harici yemek yapılmıyor. Ben uğraşamam işlerim var diyor kendi rahatına bakıyor. Makarna görmekten bıktım ağlayacağım artık. Dışarıdan sipariş vermek istesem o da aşırı nadir kabul ediliyor. Diyetisyene gitmek istiyorum belki ortada belirli bir program olursa annem buna uygun yemekler yapar. Gidilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
SGK varsa evet, yoksa kalori hesabı yapıp düzgün besleneceksin.
SGK ne peki?SGK varsa evet, yoksa kalori hesabı yapıp düzgün besleneceksin.
BurakBirinci
Üstün
- Makaleler
- 15
İmkan verse edilebilir tabii. Bilmiyorum klişe olur mu ama yemek yapmayı öğrenirsen senin için bir artı olur. Eğer üniversite okuyup ayrı eve çıkarsanız artısı olabilir mesela ya da tek başınıza artık eve çıktınız. Böyle düşünerek öncelikle kendine bunu kazandır. Diğer türlü diyetisyene gidip programa uymak zor olur.
Diyetisyene gitmen yerine spora gitmeni öneririm. Artık bilgiye ulaşmak eskiye nazaran çok daha kolay. Instagram, TikTok gibi yerlerde sağlıklı ve düzenli kilo almanı sağlayacak bir sürü ücretsiz tarif bulunuyor.
Diyetisyene gitsen zaten o da aynılarını sana söyleyecek.
Spor yapıyordum bir ara, aralıksız en fazla 3 ay spor salonuna gittim ama bıraktım. Sonra sürekli yeniden başlayacağım deyip başlayıp bırakmaya devam ettim. Şu an da yaz tatilinde geri başlamayı düşünüyorum ama beslenme olayı benim için sıkıntı, konuda belirttim.Diyetisyene gitmen yerine spora gitmeni öneririm. Artık bilgiye ulaşmak eskiye nazaran çok daha kolay. Instagram, TikTok gibi yerlerde sağlıklı ve düzenli kilo almanı sağlayacak bir sürü ücretsiz tarif bulunuyor.
Spor yapmak beslenmenize engel oluşturmayacağı gibi daha hızlı kilo almanızı sağlar. Gainer gibi takviyeler vs. kullanacağınız için hem hızlı kilo alırsınız hem de güzel bir vücudunuz olur.Spor yapıyordum bir ara, aralıksız en fazla 3 ay spor salonuna gittim ama bıraktım. Sonra sürekli yeniden başlayacağım deyip başlayıp bırakmaya devam ettim. Şu an da yaz tatilinde geri başlamayı düşünüyorum ama beslenme olayı benim için sıkıntı, konuda belirttim.
Gainer falan filan kullanmıyorum. Sadece protein tozu var o kadar. Spor yaparken yeterli kaloriyi de almak gerekmiyor mu aynı zamanda?Spor yapmak beslenmenize engel oluşturmayacağı gibi daha hızlı kilo almanızı sağlar. Gainer gibi takviyeler vs. kullanacağınız için hem hızlı kilo alırsınız hem de güzel bir vücudunuz olur.
Evet, yeterli kaloriyi almak gerekiyor. Gainer zaten ihtiyacın olan o kaloriyi alman için yardımcı bir takviye.Gainer falan filan kullanmıyorum. Sadece protein tozu var o kadar. Spor yaparken yeterli kaloriyi de almak gerekmiyor mu aynı zamanda?
Diyetisyene gitmene gerek yok, kan tahlili yaptırabilirsin ve protein tozu gainer (çok kaliteli bir marka değilse) vs kullanmana da gerek yok. Üstte dedikleri gibi spora gidebilirsin (ağır kilolardan ve omurganı zorlayacak hareketlerden uzak durmak kaydıyla). Birde Sipraktin şurubu var iştah açmada işe yarar. Yine de aile hekimine danışıp kullanmalısın.15 yaşındayım, Boyum 1.58 ve 45 kiloyum. Dışarıdan öyle aşırı zayıf durmuyorum ama zayıfım tabii. Anneme yemek yapmasını söylüyorum, evde makarna harici yemek yapılmıyor. Ben uğraşamam işlerim var diyor kendi rahatına bakıyor. Makarna görmekten bıktım ağlayacağım artık. Dışarıdan sipariş vermek istesem o da aşırı nadir kabul ediliyor. Diyetisyene gitmek istiyorum belki ortada belirli bir program olursa annem buna uygun yemekler yapar. Gidilir mi?