Günlük yediğinden daha fazla kalori yakarsan, kilo verirsin.

Yani diyelim ki günde 2500 kalori alıyorsun, 2400 almaya başladığın andan itibaren kilo vermeye başlarsın.

Bunun için kalorisi yüksek olan, bilhassa yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durup, bol bol yürüyüş yapabilirsin.

Attığın adımı sayan uygulamalar var. Günlük ortalama 10-15 bin adım atıp, yediğine içtiğine dikkat edersen, 1 ayda bile güzel bir değişim yakalayabilirsin.

++ Genel düşüncenin aksine, uzman diyetisyene ihtiyacın olduğunu sanmıyorum. Artık her bilgiye kolaylıkla internette erişmek mümkün. Diyetisyene vereceğin parayla tavuk, yulaf gibi şeyler alarak karnını doyurabilirsin.
1.5 haftada 136 kilodan 121 kiloya indim. 7 öğün yapıyorum ve her öpün 100 gr karbonhidrat ve 100 gr protein tüketiyorum. Yağ, tuz, şeker kullanmıyorum. Ödem atıyorum. Daha bugün tuz tüketmeye başladım. Tuz attığım cacık sanki dünyanın en güzel yiyeceğiymiş gibi geldi. Tuzun o kadar nimet bir şey olduğunu bugün anladım :)

Spora git ve hocanın diyet listesi hazırlayıp hazırlamadığını sor. Hazırlıyorum derse direk kayıt ol. Kilo verdikçe vücudun sarkmaya başlayacak. Bundan dolayı o sarkanları kasa çevirmen şart.

1.5 haftada 136 kilodan 121 kiloya indim. 7 öğün yapıyorum ve her öpün 100 gr karbonhidrat ve 100 gr protein tüketiyorum. Yağ, tuz, şeker kullanmıyorum. Ödem atıyorum. Daha bugün tuz tüketmeye başladım. Tuz attığım cacık sanki dünyanın en güzel yiyeceğiymiş gibi geldi. Tuzun o kadar nimet bir şey olduğunu bugün anladım :)

Spora git ve hocanın diyet listesi hazırlayıp hazırlamadığını sor. Hazırlıyorum derse direk kayıt ol. Kilo verdikçe vücudun sarkmaya başlayacak. Bundan dolayı o sarkanları kasa çevirmen şart.

Hocam öğünlerde neler yiyorsunuz?

Evde her gün 100 şınav ve 100 squad yapmayı hedefle. 3 set kadar. Yapamayacak duruma geldiğinde bırak bir sonraki gün daha fazlasını yapmaya çalış böyle böyle arttır sayılarını. Yediğin miktar ne varsa onu tamamen yarıya düşür. Ekmek mi yiyosun 1 tane, yarım ekmek ye gibisinden. Kilo verirsin.

Hocam öğünlerde neler yiyorsunuz?

6 öğünmüş pardon :) Evde olduğum günler 3 öğün tüketiyorum fakat iş yerinde çalıştığımda açlık hissettiğim için tüm öğünlerime uyuyorum.

Sabahları 3 yumurta, 100 gr lor peyniri ve 100 gr yoğurt var listemde fakat ben biraz değişiklik yaptım. Lor peynirini sade yemek zülüm. Bim'de kaymak lor peyniri var onu yiyebilirsin yumurtanın yanında.

altinkilic-altin-kilic-bozuk-urun-kaymakli-ayvalik-lor-3_350x350.webp

Sabahla öğlen arası 1 muz ve 1 elma.
Öğlen 200gr haşlanmış tavuk yanına salata. İster çoban salata olsun, ister mevsim salata. Ama yağ,tuz olmasın.
Öğlen ile ikindin arası 100gr pirinç pilavı yanına ister tavuk göğsü, ister dana eti, istersen mercimek çorbası. 100 gr olacak.
İkindi ile akşam arası 100 gr makarna, 100 gr yoğurt.
Akşam 100 gr balık, dana ya da tavuk eti yanına salata yağsız tuzsuz olacak.

Günlük en az 4 litre su iç.
Sakın ekmek kullanma. İstersen yulaf unundan krep, lavaş yapabilir onları tüketebilirsin.
İster normal makarna ister tam buğday makarna tüketebilirsin. Tam buğday makarna normal makarnaya göre tadı acımsı ama daha çok tok tutar.
Balık fiyatları pahalı ondan Bim'de satılan konserve Fide ton balığı var. Yağını süz salatanın üstüne dök ye. Fiyatı 20 tl.

9208737353089069716.webp

Kendine hedefler koy. Örneğin 15 kilo vereceğim de. Hedefine ulaştığında offday yap. Lakin abartma. Abur cubur, kola asla tüketme. Döner yiyebilirsin, kebap yiyebilirsin ödül olarak. 2500 kaloriyi geçme.
Tuz tüketmeye başladığında kaya tuzu tüket.

Bu benim listem diye sende yapmak zorunda değilsin. Bir gym ile görüşmen senin yararına.

Son düzenleme:
FatSecret isimli uygulamayı kur. Bu uygulamada yediğin yemekleri tart (ev yemekleri v.b. her şey var.) gramajını girince zaten kalori çıkacak. Alman gereken kaloriyi internetten araştırarak hesapla. Örneğin 2500, sen 1800-1900'ü hedefleyerek ye ve her öğünden sonra bu uygulamaya teker teker işlemeyi unutma. Her hafta pazar sabahı kalktığında tartıl bu uygulamaya güncel kilonu gir. Göreceksin yavaş yavaş kilo vermiş olacaksın. Buradaki asıl sıkıntı istediğin kiloya indiğinde ''kilo verdim. Yeter, eskisi gibi devam'' tuzağına kapılmamak. Eski hayatına dönersen eski kilona da çok hızlı bir şekilde geri dönersin. Kilo verdiğin için en baştaki ihtiyacın 2500 değil de 2200'e düşecek. Sen bazı günler 2000, bazı günler 2200 kalori şeklinde alarak devam edersen kilonu korursun.