1.5 haftada 136 kilodan 121 kiloya indim. 7 öğün yapıyorum ve her öpün 100 gr karbonhidrat ve 100 gr protein tüketiyorum. Yağ, tuz, şeker kullanmıyorum. Ödem atıyorum. Daha bugün tuz tüketmeye başladım. Tuz attığım cacık sanki dünyanın en güzel yiyeceğiymiş gibi geldi. Tuzun o kadar nimet bir şey olduğunu bugün anladımGünlük yediğinden daha fazla kalori yakarsan, kilo verirsin.
Yani diyelim ki günde 2500 kalori alıyorsun, 2400 almaya başladığın andan itibaren kilo vermeye başlarsın.
Bunun için kalorisi yüksek olan, bilhassa yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durup, bol bol yürüyüş yapabilirsin.
Attığın adımı sayan uygulamalar var. Günlük ortalama 10-15 bin adım atıp, yediğine içtiğine dikkat edersen, 1 ayda bile güzel bir değişim yakalayabilirsin.
++ Genel düşüncenin aksine, uzman diyetisyene ihtiyacın olduğunu sanmıyorum. Artık her bilgiye kolaylıkla internette erişmek mümkün. Diyetisyene vereceğin parayla tavuk, yulaf gibi şeyler alarak karnını doyurabilirsin.
Spora git ve hocanın diyet listesi hazırlayıp hazırlamadığını sor. Hazırlıyorum derse direk kayıt ol. Kilo verdikçe vücudun sarkmaya başlayacak. Bundan dolayı o sarkanları kasa çevirmen şart.