Spor yapınca kalori yakar, açık oluşur kilo verir, veya az yerse yine açık oluşur, kilo verir. Sihirli bir çay olmadığı sürece hiçbir işe yaramaz.

Doktor gözetiminde zayıflama iğnesi ve kalori açığı haricinde imkânsız. Hele bir de kortizon geçmişi varsa iş daha da zor.

Bir tanıdığım için araştırıyorum. Lütfen spor veya diyetisyen önermeyin, o yolları çoktan kapatmış. İllaki çay veya toz istiyor. Önerilerinize açığım.

Ödem attırıcı çaylar var onlar suyu azalttığı için kiloyu da düşük gösterir ama gereksiz. Ya yemeyecek ya da yiyip spor yapacak.

Bu konuda özel bir sağlık sorunun olmadığı senaryolarda genel olarak kilo alıp kilo vermek tamamen matematik işidir. Kilo verilmek isteniyorsa kalori açığı oluşturulacak, alınmak isteniyorsa kalori fazlalığı yaratılacak. Bunun dışında çalışan başka hiçbir yöntem yoktur.

Kilo aldırıcı veya kilo verdirici çay, toz, iğne vs. gibi hurafelerden görece işe yaradığı iddia edilenler varsa bile ve hatta pratikte faydasını görenler olsa bile bu durum o kullandıkları şeylerin vücutta iştah açan veya kapatan etkilerinden dolayıdır. Örneğin iştahın kapanmasına yardımcı olduysa kilo verecektir elbet ama netice itibariyle kullandığı şey kilo verdirmiş olmadı, yemediği için yani kalori açığı yarattığı için kilo vermiş oldu.

Yine de L-carnitine ve CLA gibi takviyeler önereceğim ama bu takviyeler bu camianın neredeyse en gereksiz ve işlevsiz sayılabilecek takviyelerinden. Sağlık sorununun olmadığı durumlarda, günün sonunda kalori açığı yaratılmadıysa ne içilirse içilsin kilo verilmez. Matematiğe aykırı.

Zaten böyle bir hokus pokus olsaydı şimdiye kadar bilim dünyası keşfederdi.

Bir tanıdığım için araştırıyorum. Lütfen spor veya diyetisyen önermeyin, o yolları çoktan kapatmış. İllaki çay veya toz istiyor. Önerilerinize açığım.

Ozempic tarzı ilaclar var ulaşmanız çok zor sarmslar var ama ne kadar güvenilir bilinmiyor bunların hiçbirini kullanmasını önermiyorum.

Tek yöntem spor ve diyet.