@Ayhan Dönmez hocam ChatGPT sordum da bunları yapmam gerektiğini söyledi. BIOS sıfırladım bizim ayarlar da çöp oldu. Vaktiniz var mı biraz ilgilenir misiniz? Ayalarımız böyle miydi?
Power down mode: Disabled.
Gear down mode: Disabled.
Memory context restore: Enabled.
1 saatlik teste daha bıraktım bu ayarlar ile var mı bi sorun? @LH44
@Ayhan Dönmez hocam ChatGPT sordum da bunları yapmam gerektiğini söyledi. BIOS sıfırladım bizim ayarlar da çöp oldu. Vaktiniz var mı biraz ilgilenir misiniz? Ayalarımız böyle miydi?
Power down mode: Disabled.
Gear down mode: Disabled.
Memory context restore: Enabled.
@LH44 hocam 5200MHz CL18 yapmayı düşünüyorum. El birliğiyle bunu hal edebiliriz. Tornavida ve vantilatör 5 gibi hazırlayacağım. @Ayhan Dönmez hocama ulaşamıyorum kendisi nerelerde acaba?
@LH44 hocam 5200MHz CL18 yapmayı düşünüyorum. El birliğiyle bunu hal edebiliriz. Tornavida ve vantilatör 5 gibi hazırlayacağım. @Ayhan Dönmez hocama ulaşamıyorum kendisi nerelerde acaba?
Denemediğim için bir şey diyemeyeceğim. DDR5'in veri yolu bayağı yoğun, CL değerleri bu sebeple kendi çapında yüksek.
Açıkçası frekansı düşürmeden aksine arttırarak 6200-6400MT/s, CL28 değerinde bırakabilirsiniz. @Ayhan Dönmez hocamın verdiği ayarları kullanıyordunuz sanırsam, ki testlerden sorun çıkmamıştı.