Kingston 6400 MHz CL32 RAM için timing ayarı önerisi

Bu durumlar normal... Yapay zekaya çok güvenme RAM hususunda, PHY eşitlememek ciddi kayıp oluşturmaz. 7800X3D'de ARd ve PMU training desteği yok, o yüzden değişemezsin. İşlemci kaynaklı sıkıntı var, eşitlemenin tek yolu Gear kapatmak sende. @Charmander HDV kaynaklı Gear kapatmakta sıkıntı yaşayacaksın muhtemelen. BIOS güncelse denemende fayda var voltaj artırıp. VDD 1.5, VDDQ ve VDDIO 1.4 dene Gear kapalı iken. Nitro 1-2-1 durabilir, 1.25 VSOC 1.1 VDDP ile.

Gear kapalı deneyeceksen CL28 dene bir de.

Son düzenleme:

Bootladı şimdi test başlatacağım.

Edit: Ram testine geçmeden merakıma yenik düştüm.

Aida'da write ı en fazla 94.050 görmüştüm birçok kez restart atarak latency ise en düşük 59.7 görmüştüm.

@Ayhan Dönmez RTP direkt 7 error verdi.

TM5 de aynı şekilde ilk saniyede error veriyor.

Son düzenleme:

HDV Gear kapalı açamıyor, anakart değişmen lazım. B850M-K tayfasına katılırsan senin de sorunlar çözülür. Gear kapalı 35-35 eşitliyor çünkü.

@Charmander Peşin hükümlü olmayalım bir de, SCL'leri 5 dene. Belki ondandır ama HDV başarısız gerçek anlamda Gear kapalı 1T. Bu uzunca zamandır böyle.

Konuları okudukça bende B850M-K'ya geçmeyi düşündüm fakat bu anakartı elimden çıkarabilirmiyim bilmiyorum.

SCL'ler 5 şekilde test başlattım, şuanlık sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Konuları okudukça bende B850M-K'ya geçmeyi düşündüm fakat bu anakartı elimden çıkarabilirmiyim bilmiyorum.

SCL'ler 5 şekilde test başlattım, şuanlık sıkıntı yok.

Bir müddet bak, hata yoksa CL26 dene. 26 için 1.55 VDD kadar gerekebilir, iyi soğut.

@Charmander Senin A-Die mıydı bu arada? Aktif soğutma varsa biraz daha kısılabilir.

Bir müddet bak, hata yoksa CL26 dene. 26 için 1.55 VDD kadar gerekebilir, iyi soğut.

@Charmander Senin A-Die mıydı bu arada? Aktif soğutma varsa biraz daha kısılabilir.
10 dakika oldu ramlerin birisi 57 diğeri 54 derece. Ekstra fan lazım gibi...

Trfc ler ile A-Die olarak tespit etmiştik, şuanlık aktif soğutmam yok fakat 1 tane arctic fan alıcam gibi

Anakartın 24pin kablosu engelliyordu ona uzatma tarzı birşey alıp arkaya atmayı düşündüm, öyle yaparsam 12cm fan koyabilirim diye düşünüyorum. @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
10 dakika oldu ramlerin birisi 57 diğeri 54 derece. Ekstra fan lazım gibi...

Trfc ler ile A-Die olarak tespit etmiştik, şuanlık aktif soğutmam yok fakat 1 atne arctic fan alıcam gibi

Aktif soğutma aldıktan sonra RAM'lere doğru üflet, nasıl konumlandıracağını biliyorsun. Direkt üflemesi lazım, vakumlamayacak yani. Ters koyma o yüzden. Sorun olmaz. CL26 istiyorsan lazım, akabinde 65.535 tREFI ile devam edersin yola.

Link şu tarz birşey güvenli olurmu 24pin i arkaya atmak için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…