- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez , Hocam ne yaptıysam bu tPHYRDL'leri eşitleyemedim. A1'e 34, B1'e 36 veriyor. Ramler farklı olduğu için olabileceğeni düşünüp slotları değiştirdim yine aynı. Diğer konularda yazdıklarınıza baktım anakartımda ARd ayarı bulamadım. Bunların eşitlenmemesi bir sıkıntı çıkarır mı? Bunu araştırmam 1 adet CS2 benchmark testiyle başladı; tekrar bu değerleri göremediğimi yapay zekaya yazınca bana bu değerlerin eşitlenmemiş olmasından kaynaklanacağını söyledi, ne kadar doğru bilmiyorum. Belki CS2 de bug olmuş olabilir onu da bilmiyorum. MEM VPP değeri de farklı gözüküyor bazen, BIOS da normalde 1.8V ayarlı, birinde 1.815 diğerinde 1.83 gözüküyor Zen de.
Eki Görüntüle 275418Eki Görüntüle 275419
Bank Refresh Mode için de alt sekmeleri gezerek refresh management adı altında birşey buldum fakat emin olmadığım için dokunmadım. Seçenekleri ekteki şekildeydi.
Eki Görüntüle 275420
Bu durumlar normal... Yapay zekaya çok güvenme RAM hususunda, PHY eşitlememek ciddi kayıp oluşturmaz. 7800X3D'de ARd ve PMU training desteği yok, o yüzden değişemezsin. İşlemci kaynaklı sıkıntı var, eşitlemenin tek yolu Gear kapatmak sende. @Charmander HDV kaynaklı Gear kapatmakta sıkıntı yaşayacaksın muhtemelen. BIOS güncelse denemende fayda var voltaj artırıp. VDD 1.5, VDDQ ve VDDIO 1.4 dene Gear kapalı iken. Nitro 1-2-1 durabilir, 1.25 VSOC 1.1 VDDP ile.
Gear kapalı deneyeceksen CL28 dene bir de.
Son düzenleme: