Memory Context Restore Enabled, Power Down Disabled bırak.
Doğru mudur ayarlar? Bu arada MCR-PDM'den biri açık, biri kapalı olursa mavi ekran verebiliyormuş. Sorun olmaz, değil mi?

Burada mısınız hocam?

1775425869949.webp

Son durum bu hocam. İstediğiniz testler varsa yarın yapayım.

Dosya Ekleri

• IMG_2573.webp
    IMG_2573.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 41
  • IMG_2572.webp
    IMG_2572.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2571.webp
    IMG_2571.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
İdeal, Amca'ya göre fark var. Diğer türlüsü kabul edilemez. RTP ile teste alın, bellek temizliği sonrası Auto bastıktan sonra 1-150 ayarlayın ve Start verin. HWiNFO sensör ile RAM SPD ve CPU IOD sensör kontrol sağlayın. @loewry Test anında arka plan boş olsu.n

1775460886354.webp

@STama ilettiğini PBO+RAM ayarlarını VT3 testi ile irdeleyin. Kendisi ayarları iletecektir. Programı ve GUI sürümü ileteyim.

Time Limit 7200 sec, Memory 26G, CPU+RAM dedikten sonra sadece VT3 başında tik olsun. Bu şekilde bellek temizliği sonrası başlatırsınız. PBO için @STama gibi deneyin, -25 All Core hata verirse -20 düşersin. Yöntem bu şekilde. CPU Load-line Calibration Level 7, Spread Spectrum Disabled alırsın. AI Tweaker-PBO Enabled, Scaler 6x, Medium Load Boostit Enabled, Curve Optimizer All Cores Negative -25 ile çalışmalara başla. RAM Test esnasında PBO Auto kalacak. RTP testi hatasız tamamlarsa PBO+RAM için VT3 testi anlatılan gibi yaparsın. Sonuçları iletirsin.

1775465024682.webp

Bu şekilde ideal olacaktır. @TechMad ve @elninolaz ile AIDA kıyası yapın.

mcr-pdm den biri açık biri kapalı olursa mavi ekran verebiliyormuş. Sorun olmaz dimi?

Sizde olmaz. B650-X670 çipset mavi veriyor, diye biliyorum. Özellikle B650. Güncelde B850-X870 kartlarda MCR Enabled iken PDM Disabled kalması BSOD sebebi değil. Yeni Train algoritmasında PDA SEQ modu aktif edildiğinde MCR açık bırakılırsa BSOD sebebi. Bu özellik yeni eklendi, senin BIOS güncellemene çok da gerek yok. 1.2.0.3f yeterlidir. Sonrasında güncellersin bir ara. Mixed vs. işleri bulandıracaktır sende, şimdiki gibi Normal Mode Train etmeyecek.

PDA SEQ:

1775467979928.webp

1775467990589.webp

1775467996817.webp

İdeal, Amca'ya göre fark var. Diğer türlüsü kabul edilemez. RTP ile teste alın, bellek temizliği sonrası Auto bastıktan sonra 1-150 ayarlayın ve Start verin. HWiNFO sensör ile RAM SPD ve CPU IOD sensör kontrol sağlayın. @loewry Test anında arka plan boş olsu.n

Eki Görüntüle 239009

@STama ilettiğini PBO+RAM ayarlarını VT3 testi ile irdeleyin. Kendisi ayarları iletecektir. Programı ve GUI sürümü ileteyim.

Time Limit 7200 sec, Memory 26G, CPU+RAM dedikten sonra sadece VT3 başında tik olsun. Bu şekilde bellek temizliği sonrası başlatırsınız. PBO için @STama gibi deneyin, -25 All Core hata verirse -20 düşersin. Yöntem bu şekilde. CPU Load-line Calibration Level 7, Spread Spectrum Disabled alırsın. AI Tweaker-PBO Enabled, Scaler 6x, Medium Load Boostit Enabled, Curve Optimizer All Cores Negative -25 ile çalışmalara başla. RAM Test esnasında PBO Auto kalacak. RTP testi hatasız tamamlarsa PBO+RAM için VT3 testi anlatılan gibi yaparsın. Sonuçları iletirsin.
PBO OC zaten yaptım hocam. -30 all core UV ve +200 MHz PBO var. OCCT'den çeşitli testler yaptım, tek tek her çekirdeği zorladım, test ettim, sonra ani yük bindirip bırakan testlerden de yaptım. 1 saatlik klasik CPU testini de yaptım, stresste beklettim. Cinebench R23'te yaptım. Hiçbir hata almadım, böyle kullanmaya devam ediyorum. RAM testini de müsait olunca yapacağım.

Bende mi bu şekilde test edeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO OC zaten yaptım hocam. -30 all core UV ve +200 MHz PBO var. OCCT'den çeşitli testler yaptım, tek tek her çekirdeği zorladım, test ettim, sonra ani yük bindirip bırakan testlerden de yaptım. 1 saatlik klasik CPU testini de yaptım, stresste beklettim. Cinebench R23'te yaptım. Hiçbir hata almadım, böyle kullanmaya devam ediyorum. RAM testini de müsait olunca yapacağım.

Bende mi bu şekilde test edeceğim?
VT3 testi bu şekilde oluyor.