B650M-R bazı ayarları trainlemeyebiliyor.
Şunları girip deneyin;
Şunları girip deneyin;
@Ayhan Dönmez var mıdır başka ayar öneriniz?
Dediğim gibi RAM 1. şüpheli. Verdiğim ayarları uygulayın. Boot etmemesine karşın elinizde halihazırda yıldız tornavida bulunsun.Deneyim hocam bir şey soracağım 10 dakikada falan açılıyor uygulamalar neden böyle aşırı yavaş?
Şunları girip deneyin;
@Ayhan Dönmez var mıdır başka ayar öneriniz?
Asus'un BIOS'una @Ayhan Dönmez benden daha hakim.Eki Görüntüle 200552
Hocam bunları değişemedim daha dogrusu BIOS'da yoktur aradım Search ile falan da ama yok?
DRAM Timings içinde PMU Training olmalı, orada en altta ardptrinitval değerini manuel diyip 0-1-2-3 dene sırasıyla 34-34 ya da 36-36 oluyor. @erenkadak @ErenKalkanEki Görüntüle 200552
Hocam bunları değişemedim daha dogrusu BIOS'da yoktur aradım Search ile falan da ama yok?
DRAM Timings içinde PMU Training olmalı, orada en altta ardptrinitval değerini manuel diyip 0-1-2-3 dene sırasıyla 34-34 ya da 36-36 oluyor. @erenkadak @ErenKalkan
Manuel değer vereceğim birazdan
Hocam hangisi vddio verManuel değer vereceğim birazdan
Eki Görüntüle 200561
@ErenKalkan High voltaj mod açıp 1.45 vdd 1.45 vddq 1.4 vddio ver ai tweaker sekmesi altından bios'ta en altta yer alıyor ai tweaker bölmesinin. Sonrasında ai tweaker-dram timings içinden birebir bunları gir karşılıklarını trefi=refresh interval. Sonrasında teste al.
EXPO1 açıp üzerine yazacaksın hepsini, dram frequency kısmı 5600 olan yeri 6000 çekip dram timings içinden birebir geçir karşılıklarını, EXPO voltajları da ai tweaker en alt kısımda.
![]()
Release TestMem5 0.13.1 · CoolCmd/TestMem5
Часть секции ресурсов перекинута из TM5.EXE в TM5.DLL, чтобы тупые антивирусы заткнулись.github.com
Bu program ile teste al 1usmus profili seç. Programı açıp restart atman lazım hata gitmesi için AWE.
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings-Nitro Enable ettikten sonra Robust-Enable Rx-1 Tx-2 Control-1 rx-tx burst-8x 8x uygula save&exit yap sonrasında teste al.
VDDIO/MC Voltage 1.4, VDD 1.45 VDDQ 1.45, high voltaj mod açman lazım uygulamak için.