Sentinus

Uzman
  • Anakart: ASRock B550M-HDV
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti OC/AERO ITX.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Önceki SSD Crucial BX500 modeliydi, çıkardım. Sonrasında da yeni aldığım Kingston K3000 NVMe SSD'yi taktım ve format attım. Windows'u NVMe'ye yükledim. Direkt Windows Update üzerinden halletti her şeyi. Anakartın kendi sitesinden hiçbir şey indirmedim, chipset sürücüsünü de indirmedim çünkü aygıt yöneticisinde ünlem yok.

Arada bir mavi ekran verip verip duruyor. Minidump da kaydetmiyor. Mavi ekran verip direkt kapanıyor.

Başlangıç ve kurtarma kısmında otomatik olarak yeniden başlattı. Ben de kapattım ki bir daha verirse hata kodunu görmek için.

Ekran Görüntüsü (2).webp

Ekran Görüntüsü (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka SSD ile mavi ekran vermiyorsa (şu an taksanız) sorun KC3000 de denebilir. NVMe standart sürücüsü sorunsuz çalışıyor bence 3 tane M.2 var hiçbirinde sorun yaşamadım.
BIOS güncel değilse güncellemek iyi olur.

SSD'yi de taradım bir sorun yok.
RAM'ler mi acaba anakartımla uyumlu değil.

2 Crucial CT8g4DFS824a 8 GB 2400 MHz DDR4 var.

Ekran Görüntüsü (9).webp

sfc/scannow'dan sonra herhangi bir mavi ekran hatası almadım ama arada sırada verecek diye düşünüyorum.

Yani bilmiyorum düzgün mü takamadım diyeceğim ama öyle olsa hiç algılamazdı.
Yuvaya iyice oturduğundan emin ol. Bir de kendi yazılımını kurdun mu? Belki bir Firmware güncellemesi vardır. Yoksa da test edebilirsin yazılımı ile.

RAM'ler mi acaba anakartımla uyumlu değil.
İlk sorumu cevaplamadın. Sorunun SSD ile başladığından emin misin?

Yuvaya iyice oturduğundan emin ol. Bir de kendi yazılımını kurdun mu? Belki bir Firmware güncellemesi vardır. Yoksa da test edebilirsin yazılımı ile.

İlk sorumu cevaplamadın. Sorunun SSD ile başladığından emin misin?

Hayır emin değilim. Kendi yazılımını kurmadım şimdi kuruyorum.
Yuvaya iyice oturdu eğer oturmasaydı şimdiye kadar bir sorun olmuştu şu an hala bir şey yok.
sfc/scannow yaptım çünkü eğer tekrar olursa haber edeceğim.
Kurdum. Firmware güncellemesi yok.

Ekran Görüntüsü (10).webp

Ekran Görüntüsü (11).webp

Rockstar Games Launcher'dan GTA 5 indirdim yükleme bitti. FiveM indirdim ve FiveM'e girerken mavi ekran verdi.
Hala minidump oluşturmuyor çok garip.

Olay görüntüleyicisindeki minidump dosyası oluşturmasında hata.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (17).webp
    Ekran Görüntüsü (17).webp
    76,9 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
Format atıyorum tekrar olmazsa iade edeceğim Amazon eder herhalde hiç ürün iade etmedim ancak SSD kutusu yırtık.

SSD üzerinde çalışılınca mavi ekran veriyor.
Sorun muhtemelen SSD'de.
Misal SSD'ye GTA 5 indirdim FiveM'e girdim ve sunucuya girdim tüm yüklemeler bittikten sonra mavi ekran verdi. GTA 5 girdim mavi ekran verdi.

ASRock B550M - HDV bu NVMe'i destekliyor mu? Yani anakartla ilgili bir durum var mı?

Amazon'dan ürünü iade mi edeceğim yoksa Kingston'la mi konuşacağım ne yapacağım?

Son düzenleme:
Crucial BX500.

Bunu taktım bunda FiveM, GTA 5 giriyorum hiçbir sorun yok.
Kingston K3000'de sorunun olduğu belli oldu.

Ancak Kingston K3000'de hiçbir bad sector, hata, hızda düşmeme vb olmasına rağmen mavi ekran sorunu nasıl oluyor anlamış değilim.
ASRock B550M - HDV bu NVMe'i destekliyor mu?

Ürün değişimi yaptım. Amazon görevlisi veya kimse kapıya gelecek ürünü vereceğim yenisi gelecek inşallah.