Hybrid Theory

Yetkin
Yer
İstanbul
Selamlari, iyi Sosyaller herkese. Bilgisayarımda takılı 4 adet disk mevcut ve bunlardan ikisi Kioxia marka. SATA olanı 3 senedir kullanmaktayım ve bunun ilk 1.5-2 senesinde ana disk, yani işletim sistemi diski olarak kullandım. M.2 olanı da 2023 Mart'ında aldım ve nereden baksak o zamandan beri ana disk olarak bunu kullanmaktayım. SSD Utility kurulu hatta geçenlerde M.2 olanın yazılımını güncelledim. Aşağıdaki ekran görüntülerine bakarak elimdeki Kioxia SSD'ler hakkında ne söyleyebilirsiniz? Sağlık durumu iyi midir?

kioxia_pcie.webp

SSD Utility:

kioxia_pcie_utility.webp

kioxia_sata.webp

SSD Utility:

kioxia_sata_utility.webp

SSD içerisinde kurulu olanlar ve depolaması:

ssd_depo_1.webp

Selamlari, iyi Sosyaller herkese. Bilgisayarımda takılı 4 adet disk mevcut ve bunlardan ikisi Kioxia marka. SATA olanı 3 senedir kullanmaktayım ve bunun ilk 1.5-2 senesinde ana disk, yani işletim sistemi diski olarak kullandım. M.2 olanı da 2023 Mart'ında aldım ve nereden baksak o zamandan beri ana disk olarak bunu kullanmaktayım. SSD Utility kurulu hatta geçenlerde M.2 olanın yazılımını güncelledim. Aşağıdaki ekran görüntülerine bakarak elimdeki Kioxia SSD'ler hakkında ne söyleyebilirsiniz? Sağlık durumu iyi midir?

Eki Görüntüle 87849

SSD Utility:

Eki Görüntüle 87850

Eki Görüntüle 87852
İyiler. Çok kafana takma. Yavaşlama veya veri kaybı olur o zaman kafana tak.

İyiler. Çok kafana takma. Yavaşlama veya veri kaybı olur o zaman kafana tak.
Aslına kafama takmıyorum. Bana göre değerler tatmin edici. Akıl akıldan üstündür diyerek görüş almak istedim. Teşekkürler.

Şimdilik M.2 iyi çalışıyor. SATA'da yüklü olan oyunlardan 7DtD hariç diğer üçünde ara ara sorun oluşuyor ama bu üçünün de teknik olarak sorunlu olduğunu varsayarsak SATA olanda bir problem göremedim.

Eki Görüntüle 87849

SSD Utility:

Eki Görüntüle 87850

Eki Görüntüle 87852
Şanslısın, Kioxia Exceria'nın özellikle 240 GB olan SATA SSD'leri kronik problemli. Bende 2 tane var ikisi de birbirinden beter. :/

Seninkiler gayet iyi görünüyor ama.

Şanslısın, Kioxia Exceria'nın özellikle 240 GB olan SATA SSD'leri kronik problemli. Bende 2 tane var ikisi de birbirinden beter. :/

Seninkiler gayet iyi görünüyor ama.
Eski modelleri öyleydi. Yeni revizyonları sorunsuz. Ayrıca Kioxia Exceria modellerinde sağlık yüzdesi çok dikkate alınacak bir değer değil. Önemli olan tüm SMART değerlerine bakılmasıdır.