Teşrinievvel
Uzman
Hocam bugün çalıştığım dükkandaki patronum sen zekisin okumazsan senin aklını dedi anladınız. Bana hem işi çok hızlı kapıyorsun hem de matematik zekan pratik hızlı dedi kendisini bir parçacıda muhasebeci gibi düşünebilirsiniz, saniyeler içerisinde çok hızlı PC kullanıp parça satıp fiyat KDV komisyon uyguluyor ve işinde çok iyi hızlı görseniz şaşarsınız. Abi sağ olsun benim karar vermemde çok yardımcı oldu. Ben fark ettim ki seçim yapma özgürlüğüm gitmiş benim hep ailem ne der ne düşünür diye yaşamışım babama uygun bir evlat olacağım diye ben hayallerim olan 4 senelik üniversite ve geleceğimden vazgeçiyordum az daha kendim karar verip mezuna bırakacağım geçen sene kitapları çözmemiştim onları bitireceğim kaynağımda var gerektiği yerde babam ne kadar benim kararıma saygı duymasada maddi eğitim desteği verir diye düşünüyorum şu an işten çıkınca 15 20 günde ne kadar verirlerse kendime masa sandalye alacağım şu an elimdekiler çok rahatsız ve sanırım belimde fıtık var onun için hedefim bu. Konulara hakimim hangi ders nasıl çalışılmalı biliyorum geçen sene çalışmasam bile. Sonunda kendi içimdeki kişiye uygun biri olana kadar çalışıp derece bile yapmak istiyorum artık o olgunluğa ulaştım. Saçma arkadaş ve ortam hevesim bitti. Çünkü Bolu elektrik gelince hayatın ne kadar zor olacağının ve ne kadar hatalı 1 mezun senesi geçirdiğimi geç olsa da anladım 2.ci mezun için 10 15 güne işten çıkıp bismillah diyeceğim geç olsun güç olmasın. Sanayide ve inşaat gibi sektörlerde bir ömür alışıp yaşamayacağımı sanayide anladım insanların konuşması medeniyeti bile farklı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bu sefer kendi seçimim olacak hocam artık mentalimi insanların bozmasına izin vermiyorum ve hayatın acı zor gerçeklerini görünce çok hırs yaptım çalışmam gerektiğinin farkındayım. Seneye istediğim bölüm geldi demek dileğiyle. Teşekkürler.
Lakin bir sorum var 20 yaşında üniversiteye gidip 24 25 yaşında hayata atılıp işe girmek, bizi hayata geç mi kalmış yapar?
20 yaşındayım daha bu sene yeni kayıt yaptırdım. Bence hiçbir şey için geç değil çünkü hayat herkese karşı adil değil. Kırık obp ile adam akıllı bir yere girebilmek için harbiden dereceye oynaman lazım bu arada ve yaptığın sıralaman da çoook büyük oranda boşa gidecek bunu göze alarak kararını gözden geçirmeni öneririm seninle aynı yoldan geçmiş birisi olarak. Şunu da atmadan geçmek istemedim