30362

Becerikli
Merhaba. Kişilik sorunumu nasıl cözebilirim? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(Not: 10 yıldır kişilik sorunu yaşıyorum 10 yılda insanlara kendimi beğendirmek kendimi kabul ettirmek icin farklı farklı kişiliklere büründüm en sonunda kendi kişiliğimi unuttum ve 10 yılda kişilik değiştirmek hem maddi hem manevi olarak bana cok zarar verdi 10 yılın ardında en kücük kararı kişilik problemim olduğu icin veremez oldum vb. sorunlar cıktı...)

Selam, bu böyle bir seferde çözebileceğin bir problem değil.

Öncelikle, sosyal medya gibi, oyunlar gibi beynini gereksiz yere yoran her şeyi bir kenara bırakacaksın. Sonra türlü türlü aktiviteler deneyeceksin, kıyafetler deneyeceksin, yeni saç tıraşı olacaksın; arkadaş ilişkilerine takılmayacaksın. Evet beğenilmek, kabul edilmek güzel bir duygu ancak hayatın boyunca insanların beğenisine muhtaç şekilde yaşarsan toplum algıları altında ezilirsin. Unutma, her zaman aykırı olanlar fark yaratır.

Ben hiç kişilik sorunu yaşamadım ancak ben de eskiden insanlara kendimi kabul ettirmek istiyordum. Bu biraz da aileden kaynaklı. Sana küçüklükten itibaren "seninle gurur duyuyoruz" gibi en ufak bir şey bile söylemiyorlarsa insan hep kendisini ailesine kanıtlamaya çalışıyor. Bu bir hastalık. Bu düşünceyi kafandan atacaksın çünkü hayatın boyunca çevrende insanlar olmayacak. Kalabalık bir yalnızlığa alışman gerekiyor. İnsanlar hep seni düşünüyor, seninle ilgileniyor gibi görünecek ama tek dertleri kendileri olacak. Umarım bu sorununu yazdıklarımın üzerine düşünüp uygulamaya geçerek atlatırsın. Başka bir sorun olursa çekinme.

Selam, bu böyle bir seferde çözebileceğin bir problem değil.

Öncelikle, sosyal medya gibi, oyunlar gibi beynini gereksiz yere yoran her şeyi bir kenara bırakacaksın. Sonra türlü türlü aktiviteler deneyeceksin, kıyafetler deneyeceksin, yeni saç tıraşı olacaksın; arkadaş ilişkilerine takılmayacaksın. Evet beğenilmek, kabul edilmek güzel bir duygu ancak hayatın boyunca insanların beğenisine muhtaç şekilde yaşarsan toplum algıları altında ezilirsin. Unutma, her zaman aykırı olanlar fark yaratır.

Ben hiç kişilik sorunu yaşamadım ancak ben de eskiden insanlara kendimi kabul ettirmek istiyordum. Bu biraz da aileden kaynaklı. Sana küçüklükten itibaren "seninle gurur duyuyoruz" gibi en ufak bir şey bile söylemiyorlarsa insan hep kendisini ailesine kanıtlamaya çalışıyor. Bu bir hastalık. Bu düşünceyi kafandan atacaksın çünkü hayatın boyunca çevrende insanlar olmayacak. Kalabalık bir yalnızlığa alışman gerekiyor. İnsanlar hep seni düşünüyor, seninle ilgileniyor gibi görünecek ama tek dertleri kendileri olacak. Umarım bu sorununu yazdıklarımın üzerine düşünüp uygulamaya geçerek atlatırsın. Başka bir sorun olursa çekinme.

Anladım hocam cok teşekkür ederim ayrıca marka takıntımı nasıl bırakabilirim son 5-6 yıldır marka takıntım arttı marka takıntımın artması en başta kişilik sorunum olmak üzere diğer sorunlarımıda tetikliyor kısacası kısır döngüde takılıp kalıyorum.

17 yaşındasın zaten. 7 yaşından beri kişilik sorunu mu yaşadığını iddia ediyorsun? Bence senin sorunun farklı.

Ben burada kişilik sorunu dedim sonucta psikoloji eğitimi almadım psikolog dedim ben ne kadar kişilik sorunu desemde illaki başka bir şeyde olabilir.

Dostum ne zaman konu dışı kategorisine girsem kendi kendine uydurduğun sorunların hakkında konu açtığını görüyorum. Bir psikologla görüşmeni tavsiye ederim.