Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.

Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Sanki bugün birden trol üyeler ve konular çoğalmaya başladı gibi. Kuralların sıkılaştırıp ilk haftalardaki gibi düzgün ortamın korunması taraftarıyım. Trollük yapan üyelere 2-3 saat ceza değil, IP ban atılmalı direkt. Tam trollük yapmayan ancak saçma konu açanlara da 1 saatlik uyarı gelebilir. Yoksa buranın sonu da diğer forumlar gibi olabilir.

Artı 58 Eksi
Öncelikle yaş kısıtlaması olmamalı. Trollüğün yaş ile bir alakası yok.

İşi trollük olan birini algılamak kolay bir şey değil. Tek bir konu açtı diye IP ban atılması da doğru değil. Burada olgunlaşan insanlar var. Tek hatasında sosyalin bir daha kullanamayacağı bir yere dönüşmesi hoş olmaz. Uzun süreli cezalar yeterli olacaktır. Çok fazla tekrar eden kişilere de ban uygulanır zaten.
Olması gereken de bu. Yaş kısıtlamasıyla falan olacak iş değil ki bu. Kim ne düşünür bilemem ama benim düşüncem bu yönde. Kurallarda düzenlemeler yapılmalı dediğim gibi.

Tek bir konu açtı diye IP ban atılması da doğru değil. Burada olgunlaşan insanlar var.
Çok doğru, mesela bugün birinin Türkçe yazım kurallarını ihlal ederek bir mesaj attığını gördüm. Onun mesajına cevap verirken etiketlemek yerine mesajını alıntılayıp düzenledim. Ardından Türkçe yazım kurallarına uygun bir şekilde kendi mesajımı yazdım. Bu arkadaş bana cevap verirken hatasını fark ettiği için tamamen yazım kurallarına uygun bir şekilde cevap yazdı. Her şey cezayla çözülmez. Bazen de iyi örnek olmak lazım 🙂.

Çok doğru, mesela bugün birinin Türkçe yazım kurallarını ihlal ederek bir mesaj attığını gördüm. Onun mesajına cevap verirken etiketlemek yerine mesajını alıntılayıp düzenledim. Ardından Türkçe yazım kurallarına uygun bir şekilde kendi mesajımı yazdım. Bu arkadaş bana cevap verirken hatasını fark ettiği için tamamen yazım kurallarına uygun bir şekilde cevap yazdı. Her şey cezayla çözülmez. Bazen de iyi örnek olmak lazım 🙂.

O ben miyim?

@EzioAuditore21 @Physic @2426
İlla yaş sınırlaması olmasına gerek yok. Deneme süreci tarzında bir şey yapılabilir. 1 aylık süreçte trollük veya seviyesiz konuşmalar yaparsa perma atılır.

Bir ara karantina tarzi bir şey olabilir, mesela trolluk cezalarin aşırı oldugu 1-2 hafta.

Hani burası da ekşi sözlük gibi kitlesinin büyük bir çoğunluğunun 18 yaş ve üzerinden oluştuğu bir yer de değil ki yaş sınırı getirilsin. Getirilse zaten ben dahil bir çok insan kalmaz burada. Uzun lafın kısası yaş sınırlaması falan hikaye. Trollere gereken seviyede cezalar verilmeli. Ne çok fazla, ne çok az.

Trol olduğunu düşündüğüm bir mesaja denk geldiğimde ya gerektiğini düşünürsem raporlarım ya da göz ardı ederim. "Göz ardı et" butonundan bahsetmiyorum, en mantıklı olduğunu düşündüğüm şekilde mesajı yok sayarım, hiç orada yokmuş gibi davranırım. Nadiren etkileşimde bulunmuşumdur belki, hatırlayamadım.

Trol bir mesaja karşılık vermek gerekir mi ki? "Evet." diyebileceğim bir örnek düşünemedim.

Sosyal'de geçirdiğim vakit boyunca edindiğim gözlem şu oldu ki trollüğün uzamasının en büyük sebeplerinden biri söz konusu konulara/mesajlara karşılık vermek. Bu da karşı tarafın amacının gerçekleşmesi demek oluyor ve hâl böyle olunca da trol, davranışını devam ettiriyor.

Sanırsam uyarılar ve cezalardan nasibini alan bazı üyeler de oldu, artık pek trol takıldıklarını görmüyorum. Bazen sınırda dolaştıkları oluyor tabii. : ) Anlaşılan o ki rapor sistemi (belki mükemmel olmasa da) iyi işliyor veya trol davranışların mantıksızlığı anlaşılıyor.

Öncelikle yaş kısıtlaması olmamalı. Trollüğün yaş ile bir alakası yok.

Eh, yani. Ben de desteklemek için alıntılamış olayım. Yaşça küçük çokça olgun üye biliyorum.

Uzun süreli cezalar yeterli olacaktır. Çok fazla tekrar eden kişilere de ban uygulanır zaten.

Ben de hâlihazırda bunun uygulandığını düşünüyorum.

Hani burası da ekşi sözlük gibi kitlesinin büyük bir çoğunluğunun 18 yaş ve üzerinden oluştuğu bir yer de değil ki yaş sınırı getirilsin. Getirilse zaten ben dahil bir çok insan kalmaz burada. Uzun lafın kısası yaş sınırlaması falan hikaye. Trollere gereken seviyede cezalar verilmeli. Ne çok fazla, ne çok az.
Kesinlikle öyle. Öyle her gelene perma ban atamayız.