Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.

Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Sanki bugün birden trol üyeler ve konular çoğalmaya başladı gibi. Kuralların sıkılaştırıp ilk haftalardaki gibi düzgün ortamın korunması taraftarıyım. Trollük yapan üyelere 2-3 saat ceza değil, IP ban atılmalı direkt. Tam trollük yapmayan ancak saçma konu açanlara da 1 saatlik uyarı gelebilir. Yoksa buranın sonu da diğer forumlar gibi olabilir.

Artı 58 Eksi
Yaş sınırı her hâlükârda çok anlamsız bir çözüm yolu. 5 yaşındaki birisi de yaşadığı sorunu burayı kullanarak çözebilir 75 yaşındaki de.
Kurallar düzenlense, denetimler daha sıkı yapılsa (troll konularında) ortada troll vb. kalmaz

Yaş sınırı her hâlükârda çok anlamsız bir çözüm yolu. 5 yaşındaki birisi de yaşadığı sorunu burayı kullanarak çözebilir 75 yaşındaki de.
Kurallar düzenlense, denetimler daha sıkı yapılsa (troll konularında) ortada troll vb. kalmaz
5 yaşındaki çocuk nasıl konu açsın ? Saçma bir örnek olmuş.

Öncelikle yaş kısıtlaması olmamalı. Trollüğün yaş ile bir alakası yok.

İşi trollük olan birini algılamak kolay bir şey değil. Tek bir konu açtı diye IP ban atılması da doğru değil. Burada olgunlaşan insanlar var. Tek hatasında sosyalin bir daha kullanamayacağı bir yere dönüşmesi hoş olmaz. Uzun süreli cezalar yeterli olacaktır. Çok fazla tekrar eden kişilere de ban uygulanır zaten.

Dün, benim açımdan bu forum için bir dönüm noktası olacak olan önemli bir noktayı fark ettim: Forum üyelerinin önemli bir kısmı kendini ifade edemiyor, daha da kötüsü, bir kısmının da tek amacı forumda yer alan içeriği baltalamak. Foruma katkıda bulunmak ve tartışma yürütmek Technopat'ta hiç ödüllendirici hissettirmemişti; bu durumun Techolay'da değişeceğini düşünmüştüm, fakat görünen o ki durum daha vahim.

Kendimi karşı tarafa daha net ifade etmek adına kelime seçimime dikkat ettiğim zaman "entel konuşma" cevabını aldığım bir forumda yer almak, katkıda bulunmak istemiyorum. Maalesef bu forumda dayanışma ve katkıda bulunma hevesi, kültürü, yok. Özellikle teknoloji konularıyla ilgili yardım arayan ve yabancı dil yeterliliği bulunan arkadaşlar; troll kitleye maruz kalmak yerine yaşadığınız sorunun çözümünü, daha kapsamlı bir şekilde, yabancı forum sitelerinde bulabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam bunu zamanında Recep Baltaş da belirtmişti.

Yönetimin bu konuda adım atmasını beklesem de, yapılabilecek politika değişiklikleri, forumun kapsamına bakarsak, oldukça sınırlı görünüyor. Maalesef bu topluluktaki teknoloji anlayışı bilgisayar toplamaktan ve yeni gelişmeleri üstünkörü takip ederek marka yarıştırmaktan ibaret.

Son düzenleme: