MeReKGs67

Uzman
Bu sabah PC'ye oturduğumda A tuşunda bir sıkıntı hissettim, basmıyordu bazen korktum ilk başta. İlk defa mekanik klavye kullandığımdan internette biraz araştırdım önce kutuda gelen aparatla keycapi çıkardım sonra switch'i çıkardım. Baktım öyle toz moz da gözükmüyordu pek.

Şu videodaki arkadaşın önerdiği gibi deodorantı direkt devrenin olduğu yere sıktım ve hemen düzeldi. Parfüm, deodorant, çakmak gazı falan sıkılabiliyor. Ben sıvı olduğu için devreyi falan bozar diye düşündüm de bir şey olmadı Allah'tan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne önerirsiniz peki? WD-40 vs?

Switchin içine toz kaçtı büyük ihtimalle, pek sağlıklı yöntem değil denildiği gibi. Hava spreyi vb. daha iyi olurdu.
Hava Spreyi ne oluyor? Bu anakartlara, elektronik cihazlara temizlemek için sıkılan bir sprey vardı adını unuttum kontak spreyiydi galiba o olur mu mesela?

Sorununuzu çözdüğünüze sevindim ama doğru bir uygulama değil gibi. Muhtemelen sıkıntılı Switch'i uygun Switch opener ile açıp yağlasaydınız aynı şekilde çözülürdü.
Klavye kutusundan Switch opener çıkmıştı onla söktüm zaten. Yağlama derken neyle?

Her ne kadar sağlıklı olmasada olası ters bi' duruma karşı klavyeyi kasadan çıkartıp öyle denenmeli bu yöntem. Elektronik cihaz bu ne olacağı belli olmaz.

Klavye kutusundan Switch opener çıkmıştı onunla söktüm zaten. Yağlama derken neyle?

Sen Switch pullerdan bahsediyorsun. Switch opener ayrı bir şey.

1739035448650.webp

Lube işini yapmak için kendi özel yağları oluyor. Onlardan temin etmek gerekli. Öyle kafaya göre makine yağı tarzı bir şeyle girişirseniz sıkıntı olabilir.

Daha önce kullanmadım ve performansı nasıldır bilmiyorum. Örnek ürün olması açısından ekledim.

Tabii tüm klavye için pek bulaşılacak iş değil. Tüm klavyeyi baştan sona lube yapmak çok uzun ve sıkıcı. İşin meraklısına veya günlere yayıp keyfini ala ala yapacak birisine hitap edecek bir aktivite.

Son düzenleme:
Sen Switch pullerdan bahsediyorsun. Switch opener ayrı bir şey.

Lube işini yapmak için kendi özel yağları oluyor. Onlardan temin etmek gerekli. Öyle kafaya göre makine yağı tarzı bir şeyle girişirseniz sıkıntı olabilir.

Daha önce kullanmadım ve performansı nasıldır bilmiyorum. Örnek ürün olması açısından ekledim.

Tabii tüm klavye için pek bulaşılacak iş değil. Tüm klavyeyi baştan sona lube yapmak çok uzun ve sıkıcı. İşin meraklısına veya günlere yayıp keyfini ala ala yapacak birisine hitap edecek bir aktivite.

Hocam bu maliyetli ve uzun bana olmaz.

Hocam bu işlem maliyetli ve uzun. Bana olmaz.

Size olup olmamasından bahsetmiyordum zaten. Bu işin düzgünü bahsettiğim şekilde yapılır. Yoksa klavyenizle istediğinizi denemekte özgürsünüz. Switch'e kolonya falan damlatanları da biliyoruz, bize yeni değil. Bunlar herkese gitmeyecek telmaşa çözümlerdir.

Son düzenleme: