Naoku

Çalışkan
0fdd3c0a-c7ca-479f-ac90-ec1953f33f4f.webp

Keenetic KN-1012 kullanıyorum, yeni geçiş yaptım. 4 gün önce de MA5671A SFP Çin'den geldi kurdum.

Modemde 2 Gbit 2000 Mbps'yi görüyorum lakin ölçümde o değerlere yaklaşamıyorum sebebi ne olabilir?
Ölçüm yaptığım cihaz Mac, hem Wi-Fi hem kabloyla denedim.

@Majdev @Recep Baltaş yardımlarınızı rica ediyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 190757

Keenetic KN-1012 kullanıyorum, yeni geçiş yaptım. 4 gün önce de MA5671A SFP Çin'den geldi kurdum.

Modemde 2 Gbit 2000 Mbps'yi görüyorum lakin ölçümde o değerlere yaklaşamıyorum sebebi ne olabilir?
Ölçüm yaptığım cihaz Mac, hem Wi-Fi hem kabloyla denedim.

@Majdev @Recep Baltaş yardımlarınızı rica ediyorum şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba,
Router’ın SFP portu ile 2.5G LAN portu combo olarak tasarlanmış. Siz SFP portunu 2.5G modunda kullandığınızda, diğer tüm portlar 1G modunda çalışıyor. Bilgisayarınızın bağlı olduğu LAN portu bu nedenle 1G hızla sınırlı kalıyor. Bu router ile, hangi ayarı yaparsanız yapın bilgisayarınızda 2.5G hız elde edemezsiniz. Size router’ı değiştirmenizi önerebilirim. Ne yazık ki Keenetic, yazılım konusunda gerçekten çok başarılı olsa da donanım tarafında çöp.

Ayrıca SFP'yi kullanmanızın tek avantajı, eğer gerçekten 2000 Mbps hız alabiliyorsanız, bu hızı router üzerinden tam kapasiteyle kullanabilmenizdir. Örneğin, iki bilgisayarda aynı anda 1G bağlantıyı ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Bu arada, Türk Telekom üzerinden bu hızı alabiliyorsanız gerçekten şanslısınız çünkü çoğu bölgede hız 1100 Mbps civarında sınırlanıyor.

Merhaba,
Router'ın SFP portu ile 2.5G lan portu combo olarak tasarlanmış. Siz SFP portunu 2.5G modunda kullandığınızda, diğer tüm portlar 1G modunda çalışıyor. Bilgisayarınızın bağlı olduğu lan portu bu nedenle 1G hızla sınırlı kalıyor. Bu router ile, hangi ayarı yaparsanız yapın bilgisayarınızda 2.5G hız elde edemezsiniz. Size Router'ı değiştirmenizi önerebilirim. Ne yazık ki Keenetic, yazılım konusunda gerçekten çok başarılı olsa da donanım tarafında çöp.

Ayrıca SFP'yi kullanmanızın tek avantajı, eğer gerçekten 2000 Mbps hız alabiliyorsanız, bu hızı router üzerinden tam kapasiteyle kullanabilmenizdir. Örneğin, iki bilgisayarda aynı anda 1G bağlantıyı ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Bu arada, Türk Telekom üzerinden bu hızı alabiliyorsanız gerçekten şanslısınız çünkü çoğu bölgede hız 1100 Mbps civarında sınırlanıyor.

Lan kabloyla routerin kısıtlamasına takılıyorsam Wi-Fi üzerinde 1000 üstünü görmem gerekmez mi wifidede kısıtlama var? Çok garip.

Türk Telekom 1000 Mbps paketim fiber yeni geldi ondan dolayı kısıtlama yapmayı unutmuş olabilirler.

Merhaba,
Router'ın SFP portu ile 2.5G lan portu combo olarak tasarlanmış. Siz SFP portunu 2.5G modunda kullandığınızda, diğer tüm portlar 1G modunda çalışıyor. Bilgisayarınızın bağlı olduğu lan portu bu nedenle 1G hızla sınırlı kalıyor. Bu router ile, hangi ayarı yaparsanız yapın bilgisayarınızda 2.5G hız elde edemezsiniz. Size Router'ı değiştirmenizi önerebilirim. Ne yazık ki Keenetic, yazılım konusunda gerçekten çok başarılı olsa da donanım tarafında çöp.

Keenetic gerçekten donanım ve fiyat olarak çok kötü.

Ben Keenetic Hero KN-1012 + SFP ile çok rahat 1100 hızları alıyorum ve bunu Wi-Fi ile yapıyorum mini PC Wi-Fi kartımı değiştirdim Wi-Fi 7 taktım Keenetic'e çamur atmayın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-29 015626.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-29 015626.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 43