Tembellik diyelim. Hiçbir ailevi, sağlık vb. sorunu yoktu. Hatta ilk girdiğim yıl lti gibi konular da yoktu ben yine çalışmamıştım. Bu yıl da çalışsaydım EA 150 bin yapmazdım herhalde.

Forumda yeterince rehber mevcut. Bir sorunuz oldumuda konu açarsınız. Bu saatten sonra çalışmaktan başka yapılabilecek bir şey yok.

En önemlisi senin istemen. Sen çalışmazsan istedigin kadar özel hoca tut istediğin kadar koç al o işe yaramayacak. Kendini bu işin ciddi ve senin için önemli olduğuna ikna et. Koç konusunda alırsan işine de yarayabilir ters de tepebilir seni zorlayacak birilerinin olması gerekiyor bir noktadan sonra, koç bu konuda işine yarayabilir. Kesinlikle şart değil denmez ama koçsuz da yapılır deyip yan gelip yatmak da yanlış. Tabii maddi durumunuzu bilmediğim için bir yorum yapmam yanlış kaçabilir ama 1 ay ya da belli bir süre koç deneyip sonra bırakadabilirsin nasıl olduğunu görmek açısından. O senin bileceğin iş herkes aynı şekilde çalışmıyor dersi.

Bugünkü başarıları, hep birilerinin bilgi birikimiyle olmuştur. O yüzden bir koç ile çalışmak, seni belki daha iyi yönlendirir diye düşünüyorum, tabii iş sende biter. Çalışma isteğin olmalı ya da zorlamalısın kendini.

En önemlisi senin istemen. Sen çalışmazsan istedigin kadar özel hoca tut istediğin kadar koç al o işe yaramayacak. Kendini bu işin ciddi ve senin için önemli olduğuna ikna et. Koç konusunda alırsan işine de yarayabilir ters de tepebilir seni zorlayacak birilerinin olması gerekiyor bir noktadan sonra, koç bu konuda işine yarayabilir. Kesinlikle şart değil denmez ama koçsuz da yapılır deyip yan gelip yatmak da yanlış. Tabii maddi durumunuzu bilmediğim için bir yorum yapmam yanlış kaçabilir ama 1 ay ya da belli bir süre koç deneyip sonra bırakadabilirsin nasıl olduğunu görmek açısından. O senin bileceğin iş herkes aynı şekilde çalışmıyor dersi.
Hocam çalışmak istemesem 150 binle tercih yapar giderdim. Benim gösterdiğim cesareti çoğu kişi gösteremiyor. Yerleşemeyeceğimi zaten biliyordum ama bir ümit bekledim gene de.

İşini iyi yapan bir koç varsa dene şansını. Ama sakın ha her önüne gelene yaklaşma. Berenblogs diye bir şahsiyet mazakoçluk reklamını yapıyor, hesap ücretli ebelik kazanan öğrencisini paylaşmış, güldüm açıkçası 😆. Allah koçun da iyisini nasip etsin.