Amazon'un Kolay Gelsin firmasıyla çalışmasıyla ilgili arkadaşlar, Amazon'dan ürün alırken veya Amazon dışında herhangi bir ürün Kolay Gelsin firmasını ve HepsiJet'i kullanıyorsa almamaya özen gösteriyorum. Konu şu: Amazon siparişlerimde Kolay Gelsin firması siparişlerimi 2023 ve 2024 yıllarında evime getiriyormuş, telefonumda mesajlar var. Benim son 3 siparişimde oluyor bu durum ve genel olarak benim de hatam var. Kendi adresime gelmediğini bildiğim halde Amazon'dan alıyorum. Düzgün satıcı bulmak sorun oluyor, taksit olayı kolayıma geliyor falan. Amazon'da genelde hep o yüzden alıyorum. Geçen yıllarda da bana getirdiği siparişler sorunsuzdu, yani bir de o yönden.

Son siparişlerimde tam olarak olay patlak veriyor aslında. Yakın zamanda konusunu da açmıştım; 5060 ekran kartı satın aldım Amazon'dan. Almadan önce sordum, “Kargo hangi firmayla gelir?” diye. Ya MNG ya da Kolay Gelsin dediler. Onun dışında kartı 6 ay vadesiz alabileceğim satıcı yoktu, yoksa oradan alırdım. Mecbur Amazon'dan sipariş verdim ve yine benim hatamdır ki farklı adres vermedim. Onunla aynı zamanda bir de şampuan aldım. Sonra yaptığım hatanın hemen farkına varıp adres değişikliği talep ettim. Tabii Amazon'a 15-20 kez bağlandım. Kolay Gelsin o kadar rezil ki tek bir bilgi bile vermiyor. Ne telefonunuza mesaj geliyor ne bilgi veriyor. Neyse...

Kargo yola çıkmışken Amazon'a yazdım adres değişikliği için. Bu sipariş (ekran kartı) için adres değişikliği yapamadıklarını söylediler. Ben de şaşırdım duruma. Sonra Kolay Gelsin firmasıyla konuşup talep oluşturdular kargonun benim adresime gelmesi yönünde. Yani kargo gelsin diye uğraşıyorum, onlar aksine konuyu “ilgili birimlere aktarıyoruz” deyip mağduriyeti uzatmayı tercih ediyorlar.

Bugün tekrar yazmamın sonucunda Amazon, Sendeo firmasına siparişin verildiğini söyledi. “Biz arayamıyoruz, soramıyoruz.” falan dediler. Kolay Gelsin ile Sendeo zaten birleşmiş firma. Amazon da uğraşmak istemediğinden, halihazırda boşta duran talepler olduğu için beni İncehesap satıcısına yönlendirdi. Onlar da 27 Ekim'de kargoya verdiklerini söylediler. Yani boş bir yönlendirmeydi, uğraşmamak için satıcıyla muhatap ettiler durduk yere.

Sonuç olarak şampuan falan neyse de, nispeten yüksek bir para ödediğim siparişin evime gelmesi için 40 takla attıran firma kendileri. Umarım Amazon en yakın zamanda Kolay Gelsin ile anlaşmasını bitirir, yurt dışında verdiği hizmeti Türkiye'ye de vermeye karar verir. Bu arada Kolay Gelsin depodan gönderiyormuş kargoları, herhangi bir şubesi yok. Ona rağmen Google'da “İzmir Kolay Gelsin” yazınca yazılan yorumları, aldığı puanı SS'te bırakıyorum. Amazon müşteri hizmetleri beni arayıp “çok şikayet var firmayla ilgili” bile diyor ama hâlâ devam ediyorlar.

Bu arada forumda bu kargo firmasıyla ilgili çok olumlu yorumlar görüyorum ama muhtemelen bölgeyle alakalı bir durum. Ben İzmir'in göbeğinde oturuyorum, uzak bir yer de değil yani. Buna rağmen Kolay Gelsin hakkında İzmir'de tek bir olumlu yorum görmedim.

Bu arada 3 tane kargoyla, hepsi Kolay Gelsin'e bağlı tabii. Aynı anda muhatap oluyorum, yani farklı bir kargoyla iletişime geçmiyorum ama Amazon'un sitesinde kargo Ekol'e verilmiş, bana Amazon Sendeo firmasına verilmiş diyor. Ben telefondan Kolay Gelsin'i arıyorum, tekrar talep oluşturuyorum falan. Tam şakamatik.

Ekran görüntüsü 2025-10-30 191302.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-30 191520.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gibi sorunları çokça yaşadım. Çözümüm ise Linkedin’den firma yetkililerine ulaşmakta oldu. Siz de deneyin derim hocam %80 ertesi gün çözmüş olursunuz. Geçenlerde Turknet ile bir sorun yaşamıştım, CEO’suna mesaj gönderdim kendi bizzat cevap verdi ve ertesi gün Turknet bana ulaşana kadar 7-8 kere aramıştı. Mutlaka deneyin.

TLDR; Arkadaş yanlış adrese sipariş vermiş ve firma adres değiştirme talebini gerçekleştirmemiş.

Bence rezillik denmek abartı bir durum sadece kullanıcı hatalı bir durumu iyi yönetememişler. Ek olarak herhangi bir X kargo şubesinin yorumlarına gidip bakarsanız bütün yorumlarının olumsuz olduğunu görürsünüz bu genel bir şeydir. Kimse Amazon'dan söylediği 3232 modlu titreşimli süpürgesi evine sorunsuz geldi diye gidip kargo şubesinin altına olumlu yorum yazmaz zaten...

Amazon Türkiye sitesini çıktığı günden beri kullanıyorum ve 5 farklı şehirde farklı adreslerde kullandım ve Kolaygelsin hiçbirisinde beni mağdur etmedi aksine en kaliteli hizmeti sıkıntısız aldığım tek firma diyebilirim.

Benim için (ve çevreme göre eminim birçok kişinin de) sırasıyla en çok güvendiğim iki firmadır Kolay Gelsin ve Hepsijet. Defalarca operasyon sırasında adres(il, ilçe), iletişim bilgisi değişikliği gerçekleştirdim böyle bir sorunla neyseki karşılaşmadım. Böyle bir deneyim yaşamamış olmanız üzücü. Bölgenin operasyon yetkilisine ulaşmaya çalışın.

Bu arada bu bilgi internette bulunmuyor ama araştırdığınız zaman Ekol ve Kolay Gelsin'in aynı firma olduğu bilgisine erişebiliyorsunuz. Özellikle ikinci linkten firma yönetim kuruluna baktığınızda anlaşılıyor.

Son düzenleme:
Sorunu izah ediş şeklinizden hatalı olanın siz olduğunuza dair bir ön yargım oluştu. Bence adımları yanlış izlediniz. Yanlış adrese sipariş sonrası uygulanacak adımlar bellidir. En kötü iptal edilir.

Yanlış anlamayın lütfen. Sadece panik ve aceleci davrandınız gibi geldi bana.

Hocam dediğiniz olay neredeyse tüm kargolarda olabilecek bir şey, ki bence kolay gelsin aralarında en masumu. Ben şu ana kadar dediğiniz gibi bir SMS gelmeme durumu yaşamadım. Teslimata çıkmadan önce SMS atarlar hep. Bir de teslim edilince. Pazar günü de teslimat yapıyor olmaları bonus.

Arkadaşlar, galiba benim konuyu yanlış yazmamdan ötürü yanlış anlıyorsunuz. Adresim yanlış değil, adresim Kolay Gelsin’in defalarca sipariş getirdiği bir adres zaten. Kendi ev adresim. Adres değişikliği yaptığım adres, babamın çalıştığı hastane, yeni şehir hastanesi. İzmir’in öteki ucunda, Bayraklı tarafında. Ben ise İzmir’in göbeğinde oturuyorum. İzmirli arkadaşlar bilecektir, Konak’ta oturuyorum ben.

Dediğim gibi, defalarca sipariş verdiğim adres 202-2024 yıllarında firma tarafından bana teslim ediliyor. Telefonumda buna dair mesajlar var. Ancak bu adrese gelen kargoları son 3 siparişimde “teslim edilemez” deyip iade ediyorlar. Yoksa zaten ilk siparişimde iade olmuştu, bundan birkaç ay önce. “Adrese gelmiyor.” dediklerinde, sonraki verdiğim bu ekran kartı ve şampuan siparişini farklı adrese vermeliydim. Bu benim hatam zaten, kabul ediyorum.

Ama bahsettiğim şeylerde benim hatam olduğunu düşünmüyorum. Sorun olur diye sizlerle Amazon ve Kolay Gelsin ile yaptığım konuşmaları paylaşamıyorum ama ortada birçok çelişkili ve tam aktaramadığım durumlar var. Çevremde de aynı bölgede oturup Kolay Gelsin ile sorun yaşayan insanlar var. O yüzden bu bölgesel bir durum. Sizin şehirde belki çok düzgün çalışıyor olabilir ama ben İzmir’in göbeğinde oturuyorum, uzak bir yerde falan değilim. Buna rağmen koskoca İzmir’de Kolay Gelsin hakkında tek bir olumlu yorum görmedim.

Arkadaşlar, galiba benim konuyu yanlış yazmamdan ötürü yanlış anlıyorsunuz. Adresim yanlış değil, adresim Kolay Gelsin’in defalarca sipariş getirdiği bir adres zaten. Kendi ev adresim. Adres değişikliği yaptığım adres, babamın çalıştığı hastane, yeni şehir hastanesi. İzmir’in öteki ucunda, Bayraklı tarafında. Ben ise İzmir’in göbeğinde oturuyorum. İzmirli arkadaşlar bilecektir, Konak’ta oturuyorum ben.

Dediğim gibi, defalarca sipariş verdiğim adres 202-2024 yıllarında firma tarafından bana teslim ediliyor. Telefonumda buna dair mesajlar var. Ancak bu adrese gelen kargoları son 3 siparişimde “teslim edilemez” deyip iade ediyorlar. Yoksa zaten ilk siparişimde iade olmuştu, bundan birkaç ay önce. “Adrese gelmiyor.” dediklerinde, sonraki verdiğim bu ekran kartı ve şampuan siparişini farklı adrese vermeliydim. Bu benim hatam zaten, kabul ediyorum.

Ama bahsettiğim şeylerde benim hatam olduğunu düşünmüyorum. Sorun olur diye sizlerle Amazon ve Kolay Gelsin ile yaptığım konuşmaları paylaşamıyorum ama ortada birçok çelişkili ve tam aktaramadığım durumlar var. Çevremde de aynı bölgede oturup Kolay Gelsin ile sorun yaşayan insanlar var. O yüzden bu bölgesel bir durum. Sizin şehirde belki çok düzgün çalışıyor olabilir ama ben İzmir’in göbeğinde oturuyorum, uzak bir yerde falan değilim. Buna rağmen koskoca İzmir’de Kolay Gelsin hakkında tek bir olumlu yorum görmedim.
Tahminimce bölgenizdeki bi depolarını kapatmış olabilirler. Size dağıtıma çıkan depo kapandıysa uzaktaki depoya geldiği için onlarda bu mesafeye kurye göndermiyor olabilir.

Pazartesi günü verdiğim sipariş muhtemelen bu gibi durumlar yüzünden teslim edilecekse bile geç edilecek. 29 Ekim günü tatil, ona lafım yok da pazartesi kargoya verilip salı günü şubeye ulaşmayan herhangi bir kargo firması ben bilmiyorum arkadaşlar. Hadi çarşamba da olmadı, bugün perşembe, tüm kargo firmaları çalışıyor ama ürün hâlâ İstanbul'da gözüküyor.

Kolay Gelsin'i arıyorum, “şu an nerede olduğuyla ilgili bilgiyi görüntüleyemiyorum, sizi arayacaklar” diyorlar. Zaten arama talebini pazartesi günü oluşturdum. Kolay Gelsin'le tekrar konuşup, halihazırda talebim varken aranmadığımı söyledim. “bir yanlışlık vardır” deyip numaramı aldılar, numaramı yanlış falan sandılar yani.

Yarın cuma, beni arayıp aramayacaklarını bilmiyorum ama zaten adresime gelmeyen kargoyu “yok işte talep oluşturduk” deyip ertelemeleri bile saçma. Ben değiştirmek istediğim halde adresi değiştiremedim. Değiştirince de kargonun gelmesi 1 gün gecikiyor. Muhtemelen pazartesiye kalacak yani. Annemin aynı günlerde verdiği kargosu bugün geldi, kolay gelsin getiremedi. Hayır, adresi geçtim, “kargo nerede?” dediğimde bile söylemiyorlar. Amazona yazıyorum satıcıyla İncehesap'la konuşmamı söylüyor 48 saat içinde gelmezse iade edebilirmişim olur 1 ayda bir ekran kartı alayım. İncehesap pazartesi verdim kargoya ben sonrası için ne yapabilirim diyor ne diyeyim yani satıcıya onlarla niye konuşturtuyor anlamsız yani bu gibi birçok durum var da hata da bende yapacak bir şey yok.