Ratchet

Yetkin
Merhaba arkadaşlar,

Eskiden PlayStation almanın çok nedeni vardı. Konsola göre optimizasyonları ve özel oyunları vs. Ama şu an sanki artık alacak bir nedeni pek kalmadı gibi hissediyorum. Tabii Sony'nin de böyle bir markayı batırmamayı çalışacağına da inanıyorum ama gene de konsol devrinin biteceğine dair şüphelerim var. Sizin fikirleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konsol devri bitmez, konsol sadece Sony'den ibaret değil. İşin içinde el konsolları da var, ev konsolları da. Her ikisinin de kendine göre hâlâ avantajları var. Sırf oyunlar PC’ye geliyor diye bitecek sanmak bence bilgisizlik. PS5 hâlâ deli gibi satıyor, Switch de öyle. Üstüne bir de Switch 2 duyuruldu, canlı yayını bile aynı anda milyonlarca kişi izledi.

Merhaba arkadaşlar,

Eskiden PlayStation almanın çok nedeni vardı. Konsola göre optimizasyonları ve özel oyunları vs. Ama şu an sanki artık alacak bir nedeni pek kalmadı gibi hissediyorum. Tabii Sony'nin de böyle bir markayı batırmamayı çalışacağına da inanıyorum ama gene de konsol devrinin biteceğine dair şüphelerim var. Sizin fikirleriniz nedir?
Henuz degil. Onumuzdeki bir 4-5 yil revacta olacak konsollar. Ama sonrasi muamma, ozellikle cloud gaming denen zimbirtinin yayginlasmasi ve gelismesi sayesinde insanlar yeni konsol almayi birakabilir.

Konsol devri bitmez, konsol sadece Sony'den ibaret değil. İşin içinde el konsolları da var, ev konsolları da. Her ikisinin de kendine göre hâlâ avantajları var. Sırf oyunlar PC'ye geliyor diye bitecek sanmak bence bilgisizlik. PS5 hâlâ deli gibi satıyor, Switch de öyle. Üstüne bir de Switch 2 duyuruldu, canlı yayını bile aynı anda milyonlarca kişi izledi.

PS en foavorim olduğu için ondan örnek verdim.

Konsollar ölmüyor aslında. Türkiye'de çoğu kişinin oyunlara alım gücü yetmiyor. O yüzden millet genellikle bilgisayar alıp korsan oynamayı tercih ediyor.

Yani bitse bitse Türkiye'de biter gibi...

Konsol devri bitmez, konsol sadece Sony'den ibaret değil. İşin içinde el konsolları da var, ev konsolları da. Her ikisinin de kendine göre hâlâ avantajları var. Sırf oyunlar PC'ye geliyor diye bitecek sanmak bence bilgisizlik. PS5 hâlâ deli gibi satıyor, Switch de öyle. Üstüne bir de Switch 2 duyuruldu, canlı yayını bile aynı anda milyonlarca kişi izledi.

Switch 2'yi çok merak ediyorum ya. Ama oyunları çok pahalı olacak diye duydum. Bir de konsol Türkiye'de 30-40k gibi olacak(Bence)

Yani bitse bitse Türkiye'de biter gibi...
Türkiye’de zaten konsol kültürü yok denecek kadar az, hatta eskiye göre artmış durumda bile diyebiliriz. PS5’te 2025 yılında AC: Shadows ön sipariş olmasına rağmen Türkiye’de en çok satan oyun olmuştu. Switch ise çoğunlukla çipleniyor zaten, 2500 TL’ye hallediliyor.