Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
7
Kısa ve öz. Bir konu hakkında kendimce, öznel de olsa bir inceleme yaptığımda haksız da olsam başkalarının yorumuma tekrar öznel düşüncelerle yanıt vermesini istemem. Konumun kaosa dönüşmesini ve tartışma oluşmasını istemem. Bundan dolayı kendi konumu yoruma kapatabilmeliyim, veya bunu konu açarken belirleyebilmeliyim. Konu eforsuz ve kötü bir konu da olsa, bana ait bir belge olarak kalıp unutulup gidebilir. Bunu engelleyen bir şey yok.

Örnek konu:

Arkadaşa yapıcı eleştiriden çok yafta gelmiş.

Konu çorba olunca zaten eninde sonunda moderatörler tarafından yoruma kapatılıyor. Bunu keşke konu sahibi arkadaşın kalbi kırılmadan önce yapabilsek diyorum ne dersiniz?

Bu konuyla ilgili hassasiyeti de ayrı olarak burada belirttim:

Son düzenleme:
Artı 39 Eksi
Merhaba, aslında gayet iyi niyetli bir öneri ancak kötüye kullanıma da çok açık. Üyelere böyle bir yetki verildiğinde işine gelmediği an konusunu kapatır. Bu sebeple uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Kötüye kullanımı raporla bildiremez miyiz? Zaten konu kapatılmalı raporları gelmeyecek, bunun yerine kötü kullanım raporları gelecek bir şey değişmiyor. Yetkiyi kötüye kullanımdan banlar yapıştırılır 🔥

@Yonga, böyle bir yetkinin konu sahibinin eline geçmesini sağlıklı bulamadım. Düşünün ki düzgün kullanan olacaksa düzgün kullanmayan da olacaktır.

Benzer öneri konularına -üyelerin yetkilerinin arttığı- da bu nedenle soğuk bakılıyordu ve maalesef haklılık payı var.

Bazı arkadaşlar bu tarz yorumlarda bulunmuşlar çoktan, biraz tekrarlamış gibi oldum ama düşüncelerimi aktarmak istedim.

Artiladim, kotuye kullanilirsa ceza verirler olur biter. Cillop gibi oneri.

Raporlamak daha mantıklı gibi. Canım sıkıldı konuyu kapattım diyenler olacaktır. Forumun doğası gereği zaman zaman tartışmalar olabilir. Olağan karşılanmalı, saygı sınırları aşılırsa da moderatörler müdahale etmelidir.

Kağıt üzerinde öneri çok iyi ama uygulamasında iyi niyeti kötüye kullanabilirler. Felsefe kategorisinde dönen tartışma esnasında bir anda konu sahibinin canı sıkılıp kapattığını hayal ediyorum. Hiç hoş görüntüler çıkmaz. Moderatörlere bırakmak daha iyi olur bence. Yoksa öneri kağıt üzerinde iyi.

Merhaba, bence bu öneri gayet mantıklı. Hiç kimse karşı çıkmaz diye düşünüyorum. Sizce nasıl bir fikir?
Düşüncem hala aynı. Başta mantıklı gelse de uygulamaya geçirildiğinde suistimale açık bir özellik olur. Konu kapatma gibi, sadece yetkilide olması gereken özelliklerin kullanıcıda olması pek sağlıklı değil. Herkesin bu özelliği ehliyle kullanacağını düşünmüyorum elbet. Bir bakmışsınız, felsefe konuları sürekli bir bahaneyle kapanmaya başlıyor. Sonra millet konuların sürekli kapanmasından şikayet edecek. Kural olsa bile insanları her türlü galeyana getiren bir özellik olur yani. Bu nedenle gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten rapor sistemi, yerinde kullanıldığında iş gören bir sistem.