Koskoca evreni yaratan Tanrı neden bazı saçma şeylere takıldı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 122
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    saç
Kuranı indiren de kendileri. Yazan oynayan hepsi aynı. Kuran da zaten ne tür bir kitapsa her yerden birini öldürün emri çıkıyor.

Ben zaten fark ettiysen, tanrı kelimesini kullanmadım bile. Döneminde işe yaramış olsa da, günümüzde pek geçerliliği yok gibi.

İfadeler: 99
Senin sevip ve ilgi alanın olan bir şeyin en iyisini ve cevaplayamayacağın kadar iyi mi biliyorsun?
Bilinmeyen şeyler öğrenilebilir biz de burada bilmediklerimizin cevabını arıyoruz ama belli bir cevabı yok bu soruların. Herkes farklı bir şekilde yorumluyor bazıları bambaşka bir şekilde yorumluyor, ortada bir belirsizlik var yani. Belirsizlik dolu bir şeye inanarak ömür geçirmek tamamen boş vakit kaybı.

Bilinmeyen şeyler öğrenilebilir biz de burada bilmediklerimizin cevabını arıyoruz ama belli bir cevabı yok bu soruların.

Hocam yanlış yerden okumuşsunuz. Tabii ki araştırıp ve öğrenip öyle inanıcaksınız aksi iddia edilebilir mi? Demek istediğim bizim gibi forumdaki insanlar sizi tam anlamıyla her sorunuzu cevaplayacak birisi çıkmaz. İyi bir hocayla görüşseniz iyi olur demiştim, görmemişsiniz muhtemelen. Cemaat ve tarikat hocalarından uzak durun. Cami hocaları olabilir.

Cami hocaları olabilir.
Onlardan da tam bir cevap alamadım, şüpheye düştüğüm için buraya konuyu açtım zaten, onlar da tam bir cevap veremiyorlar.

Onlardan da tam bir cevap alamadım, şüpheye düştüğüm için buraya konuyu açtım zaten, onlar da tam bir cevap veremiyorlar.

Hocam bence dediğim gibi iyi bir araştırın sorun hocaların daha iyi bilebilecek şu size yardımcı olur der belki. Size tek diyeceğim yanlış anlamayın, ama burada belki de biz sizi dahda uzaklaştırırız çünkü çok fazla hatalı kaynaklar var. Örneğin size kapalılığa dair attığım linkte bile dinimize ters yazılar yazılmış. Dinimiz sorgulayın ve araştırın der.

Hocam bence siz gidin araştırın. Daha kendi dininizi savunamıyorsunuz. Allah inancınız zayıf demek ki.
Din sorgulayın araştırın falan da demiyor.

Sebe' 54. ayet:
Neticede, tıpkı daha önce benzerlerine yapıldığı gibi, onlarla arzu ettikleri şeyler arasına perde çekilecektir. Çünkü onlar, dinî gerçekler hakkında insanı sürekli şaşkınlığa götüren bir şüphe içindeydiler.
Mü'min 34. ayet:
“Daha önce Yûsuf da size apaçık deliller getirmişti. Ama siz onun getirdiği gerçek hakkında hep şüphe edip durmuştunuz. O öldüğünde ise: «Bundan sonra Allah asla bir peygamber göndermez» demiştiniz. İşte Allah haddini aşan, kabiliyet ve imkânlarını boşa harcayan ve şüpheler içinde bocalayıp duran kimseleri böyle saptırır.”
Hûcurat 15. ayet:
Mü’minler ancak o kimselerdir ki, Allah ve Rasûlü’ne iman ederler, sonra imanlarında en küçük bir şüpheye düşmezler, malları ve canlarıyla da Allah yolunda cihâd ederler. İman iddia ve ikrarında özü sözü doğru olanlar işte bunlardır.

Hocam bence siz gidin araştırın. Daha kendi dininizi savunamıyorsunuz. Allah inancınız zayıf demek ki.

Bu konuyu gerçekten boş yere yazılar yazıyorum, ama daha da yazmamda buna bir şey yazmasaydım muhtemelen haklı çıktım zannedecektin.

Din sorgulayın araştırın falan da demiyor.

Ben baş örtüsüne karşı savunmamı yaptım, Namaza'da yaparım, ama ben en detayına kadar bilecek biri değilim ve her şeyi en iyisini nasıl bilebilirim? Sen hangi konuyu kusursuz biliyorsun?

Kendi verdiği örnekle, kendi çelişmeside garip bir şey.

en küçük bir şüpheye düşmezler,

Ben bunda bir şüphe içerisinde değilim? Sadece her konuyu çok iyi bilmiyorum. Bence sizin kendinizde sorgulamanız gereken daha önemli şeyler var. İyi sosyaller.

Ben bunda bir şüphe içerisinde değilim? Sadece her konuyu çok iyi bilmiyorum. Bence sizin kendinizde sorgulamanız gereken daha önemli şeyler var. İyi sosyaller.
Vurgulamak istediğim sizin şüpheye düşmeniz değil. Siz dinimiz araştırmayı emrediyor zaten demişsiniz. Verdiğim ayetler buna karşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…