Sana çok iyi insani örnekler verebilirim ama nafile bir şey değişmez. Hayal dünyan da sana başarılar. Sana ne anlatsalar boş, sen uçmuşun zaten.
İyi de vereceğin örnekler insanların nasıl canice şeyler yaptığı yönünde olacak. Yani bu caniliği Allah'ın caniliğiyle karşılaştıracaksın. Ya da Allah'ın ne kadar daha az cani olduğunu savunacaksın. Buradan ne sonuç çıkıyor bir düşün istersen.

@99 okumak istediğini okuyorsun, ama okumak istemediğini okumuyorsun. Nasıl iyi bir matamatikçi her konunun incini cinciğini bilmiyorsa, her Müslüman'da her İslam'i şeyi bilemez. Gidip bir imam veya herhangi bir bir vakfa ait olmayan bir hocayla bu konuları konuşsanız laflarınızın altında kalırsınız, ama ben o kadar en detaylı bilmediğim için anlatacak pek bir şeyim yok.

Detaylı bilmediğin bir düşünceye fazla bağlanma.

Dinler, aslında bir nevi dünyada duzen olması için geldi. Bugün dünyada dinler olmasa. Tecavüz, taciz, cinayet, hırsızlık gibi olaylar çok yaygın olacaktı. Sonuçta adamın kaybedecek bir şeyi yok. İslam dini de bu yüzden, bu tür şeyleri haram kılarak bu olayları engellemeyi amaçlıyor.

Peki neden bu görüşe uymayanlar cezalandırılacak? Bir kadın başını örtmemekte özgür fakat ahirette başını örtmediği için neden azap çekecek? Dünyevi şeylerin düzeni için ahiretteki durumu neden değişiyor?

Şu an da yine gerçi ama bu da adalet hukuk la ilgili. Mesela birisi suç işlese ve çok ağır cezalar alsa falan yapılmaz.

Şu an olarak değerlendirmeyin. Eski zamanlarda, hak, hukuk, adalet yoktu. İnsanların da buna bir çözüm bulması gerekiyordu.

Kadın başını örtmemekte özgür fakat ahirette başını örtmediği için neden azap çekecek?

Hocam dediğim gibi. Eskiden bu olaylar çok yaygın olabilir. Kur'an her şeyi detaylı anlatmıyordur belki de. O dönemde yaşamadım. Dinlerin amacı en azından gunumuzdekiler, eski zamanlarda insanlar arası düzeni sağlamaktır.

Eskiden bu olaylar çok yaygın olabilir
Ama eskiden yaygınmış, eskiden konulan bir kuralın şu anda geçerli olmaması o kuralı çürütüyor. Mesela bira, bira haram ama neden? Sarhoş edip kişiye zararı dokunuyor diyebilirsiniz fakat alkolsüz biralar da var ama neden alkolsüz biranın haeam olmadığı gerçeği ispatlanamıyor? Çünkü eskide kalmış ve geçerliliğini yitirmiş bir din (geçerli miydi orası tartışılır).

O kadar da değil. Kuran'ın indiği dönemden asırlar önce bile yasalar vardı.

Kur'an indirildiği millet olan Arap milleti o zamanlarda, kuralsız ve cahil bir milletti. Her türden pislik bulunuyordu yani. Kur'an-ı kerimde bunlara bir çözüm olarak geldi. Günümüzde bunlar bize tabii ki saçma gelecek. O dönemin insanları, sorgulamaktan bile acizdiler.

Kur'an indirildiği millet olan Arap milleti o zamanlarda, kuralsız ve cahil bir milletti. Her türden pislik bulunuyordu yani. Kur'an-ı kerimde bunlara bir çözüm olarak geldi. Günümüzde bunlar bize tabii ki saçma gelecek. O dönemin insanları, sorgulamaktan bile acizdiler.

Kuranı indiren de kendileri. Yazan oynayan hepsi aynı. Kuran da zaten ne tür bir kitapsa her yerden birini öldürün emri çıkıyor.

Senin sevip ve ilgi alanın olan bir şeyin en iyisini ve cevaplayamayacağın kadar iyi mi biliyorsun? Evet deme bana kimse hiçbir şeyde kusursuz olamaz.

Bilmediğim konuda fikir belirtmemeyi tercih ediyorum ben. Sen bilirsin tabii ki yine de.