Bana sorma kitap orada açıp bakın
Kitapta kendisine inanmayanların azaba uğrayacağı yazıyor ama neden? Tanrı merhametli değil miydi? Peki koskoca Allah madem bu karmakarışık düzeni ol diyerek yarattı, neden kadının başındaki saç telinin görünmesi kadar saçma bir şeyi yasakladı?

Kitapta kendisine inanmayanların azaba uğrayacağı yazıyor ama neden? Tanrı merhametli değil miydi? Koskoca Allah madem bu karmakarışık düzeni ol diyerek yarattı, neden kadının başındaki saç telinin görünmesi kadar saçma bir şeyi yasakladı?

Lütfen birbirinin türevleri olan, 10000 kez sorulmuş soruları bana sormayın. Az önce de belirttim. Açın, okuyun. Mantıksız geliyorsa inanmazsınız.

Kitapta kendisine inanmayanların azaba uğrayacağı yazıyor ama neden? Tanrı merhametli değil miydi? Peki koskoca Allah madem bu karmakarışık düzeni ol diyerek yarattı, neden kadının başındaki saç telinin görünmesi kadar saçma bir şeyi yasakladı?
Orada ki merhamet kitaba göre sonradan iman ve tövbe eden insanlar için geçerli. Eğer tövbe edersen Allah'ın, önceden işlediğin günahları affetmesi yani.

Allah'ın bütün iyi insanları koşulsuz affetmesi ve merhamet göstermesi gibi bir durum olsaydı ibadet etmenin bir anlamı kalmazdı.

Umurumda değil, bana anlatın veya cevap verin diye yazmadım. Hoşgörü dini diye bir şey yok sadece. İnsanların uydurduğu bir şey. Hiçbir din de hoşgörülü olmak için varolmadı veya yazılmadı her ne ise.

İnsanların uydurduğu bir şey değil. Muhammed örneğinin bir amacı var, Kur'an'ın mekki ayetlerinde Müslümanların hoşgörülü olduğundan bahsediliyor. Hoşgörü dini imajı yapılıyor çünkü mekki ayetlerin indiği dönemde Müslümanlar zayıf bir topluluktu. Örneğin Bakara 256. ayet gayet iyi bir mekki ayet örneği çünkü Müslümanların insan çekmesi lazımdı o dönemde.

Daha sonrasında Medine'ye Muhammed önderliğinde geçince süslümanlar, savaşmayı tercih ettiler çünkü artık güçsüz değillerdi. Bundan sonra süslüman hoşgörü safsatası yerini "Bizden olmayanın başını kesin, ikiye bölün." anlayışına bıraktı. Bu da daha sonradan yazılan ayetlerde (Tevbe 5) açıkça belli oluyor.

Kısaca dinler fake, tanrı başta hoşgörülü olup sonradan savaşmayı emredecek bir canlı değildir zannımca. O kadar zekasız ve öngörüsüz değildir yani.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aradığın sorular burada var: Dinimizde tesettürün önemi - Dinimiz İslam

Ayrıca burada kimse iddia edemezki sokakta geçerken dekoliteli bir kız ile başörtülü bir kıza bakma seviyesi kesinlikle aynı olmaz. Amerika'da veya Japonya'da hiç fark etmez her yerde durum böyledir. Bence gayet mantıklı. Peçe takmak bence pek hoş değil, ama başörtüsü gayet güzeldir.

Aradığın sorular burada var: Dinimizde tesettürün önemi - Dinimiz İslam

Ayrıca burada kimse iddia edemezki sokakta geçerken dekoliteli bir kız ile başörtülü bir kıza bakma seviyesi kesinlikle aynı olmaz. Amerika'da veya Japonya'da hiç fark etmez her yerde durum böyledir. Bence gayet mantıklı. Peçe takmak bence pek hoş değil, ama başörtüsü gayet güzeldir.
Allah'ın emrinde sebep aranmaz diyor, mantıken bir insan olarak düşünüp sorgulamaya hakkım var fakat bunu sorgulayamıyorum, ne saçma!

Peçe takmak bence pek hoş değil, ama başörtüsü gayet güzeldir.
Başörtüsüne zaten pek lafım yok ama neden İslam böyle bir şeye takılmış, kadın saçı azılacak bir şey değil ki :D

Müslüman'ların hoşgörülü olduğundan bahsediliyor. Hoşgörü dini imajı yapılıyor

Dine inananların hoşgörülü olması ile dinin hoşgörü dini olması arasında bir bağlantı yok.

Herhangi bir üniversite topluluğuna katılan birisinin hoşgörülü olması, o topluluğun hoşgörü topluluğu olduğu anlamına gelmez. Yani dinin asıl motivasyonları arasında bu yok. İmaj diyorsunuz zaten, bu bir tanım değil. En başta "hoşgörü dini olarak tanımlanan" cümlesini gördüğüm için o yorumu yaptım.

Bu arada ayet paylaşmak yasak.