Detaylar
Kim cevapladı?Nerede yazıyor? Bende buna benzer bir yer gördüm, ama tam bunu demiyor.
Kitapta sorgulamana karşı bir şey yok. Kitaba göre sorgulayan ve doğru soruları soranların cevapları İslam'da bulacağı da belirtiliyor. Artık aldığın cevaplar seni ne kadar tatmin eder orasını bilemem.Allah'ın emrinde sebep aranmaz diyor, mantıken bir insan olarak düşünüp sorgulamaya hakkım var fakat bunu sorgulayamıyorum, ne saçma!
Yani hocam, kuran Allah'ın sözleri değil midir? Allah imaj yapıyorsa öyledir diyelim yani. Bilemiyorum, aslında bu örnekte bile Allah'ın yazmadığı belli oluyor da hadi müslümanca bakalım olaya. Düzelttim mesajı.
- Makaleler
- 1
Allah'ın emrinde sebep aranmaz diyor, mantıken bir insan olarak düşünüp sorgulamaya hakkım var fakat bunu sorgulayamıyorum, ne saçma!
İslamiyet'in bazı hükümlerini araştırmak ve hikmetini sormak caiz mi? Kadını dövülmesi, mürtedin öldürülmesi ve cihad hakkında bilgi verir misiniz?:: | Sorularla İslamiyet
İslamî konuların hikmetlerini anlamak için aklımıza takılan soruları sormamızın ve araştırmamızın bir mahzuru yoktur. Bu durum inkar ettiğiniz anlamına gelmez. Nitekim Kur'an'dan öğrendiğimize göre, Hz. İbrahim aleyhisselam ölülerin nasıl diriltileceğini sormuş, sonra da "Allah'ım...
Bu da bu konuda son mesajımdır. Siz inanmak istemediğiniz için veya inanmaya şans vermek istemediğiniz için dimdik bir şekilde inkar edecek bir şey arıyorsunuz.
Böyle bir şey yok. Dinimizi araştırıp sorgulayıp tam bir şekilde inanmak en doğrusudur. Bu yazılanınn hiçbir kaynağı yoktur. Ben birkaç şeyi buradan doğrusunu bulduğum için bıraktım linki yoksa tam okumadım.
- Makaleler
- 9
Yani hocam, kuran Allah'ın sözleri değil midir? Allah imaj yapıyorsa öyledir diyelim yani. Bilemiyorum, aslında bu örnekte bile Allah'ın yazmadığı belli oluyor da hadi müslümanca bakalım olaya. Düzelttim mesajı.
Ben zamanında bu konuları araştırırken kitabın tamamını en başından sonuna kadar okudum. Gerçekten de böyle bir amacı yok. "Dinde zorlama yoktur." cümlesi genel olarak böyle inanılmaz gibi gelse de "hoşgörü" tanımı çok daha geniş bir kavram.
Topluluk örneğinden devam edelim. Sizi zorla almadılar, tamam ilk maddeyi sağladı. Devamı? Toplulukta:
- Adalet
- Eşitlik
- Hakkaniyet
- Huzur bozup bozmama
- Hırsızlık
- Yalan konuşmak
- İnsanları birbirine düşürmek
- Nefret söylemleri
- Irkçılık
Hayır ben bunlarda anlam arıyorum ama illaki bir yerde konu belirsizlik ve çıkmaza giriyor.Siz inanmak istemediğiniz için veya inanmaya şans vermek istemediğiniz için dimdik bir şekilde inkar edecek bir şey arıyorsunuz.
Bu cevabınıza göre düşünürsek İslam günümüzde pek geçerliliği kalmamış bir din o zaman. Çünkü dindeki kurallar eski Arap coğrafyasına göre konulmuş kurallar, eski çağlarda değiliz, Arap toplumunda hiç değiliz o zaman İslam'ın geçerliliği burada sona eriyor.Sen modern kafayla düşünüyorsun. İslam'ın indiği zamanlarda ki Arap dünyasına ve kabilelere bakarsan sebebini anlayabilirsin.
- Makaleler
- 1
Bu cevabınıza göre düşünürsek İslam günümüzde pek geçerliliği kalmamış bir din o zaman.
Hâlâ açık bir kadının dikkat çekmesi daha fazla değil mi? Bence siz iyi bir hocanın karşısına çıkın ve onunla tartışın bizim gibi aşırı iyi bilen birisi olmadığımız sürece sizi değil islama, en ufak bir şeye bile inandıramayız.
Ben zamanında bu konuları araştırırken kitabın tamamını en başından sonuna kadar okudum. Gerçekten de böyle bir amacı yok. "Dinde zorlama yoktur." cümlesi genel olarak böyle inanılmaz gibi gelse de "hoşgörü" tanımı çok daha geniş bir kavram.
Topluluk örneğinden devam edelim. Sizi zorla almadılar, tamam ilk maddeyi sağladı. Deva mı? Toplulukta:
Gibi birbirinin devamı olan bir sürü madde var. Bu maddeleri kitaba uyarladığımda benim gördüğüm şey kitabın kendisini hiçbir şekilde hoşgörü olarak tanımlamadığı. Yani seni sırf zorla topluluğun bir parçası haline getirmediler diye hoşgörü topluluğu olmuyor ki bu. Demek istediğim buydu.
- Adalet
- Eşitlik
- Hakkaniyet
- Huzur bozup bozmama
- Hırsızlık
- Yalan konuşmak
- İnsanları birbirine düşürmek
- Nefret söylemleri
- Irkçılık
Anladım dediğin şeyi hocam, haklısın da bu arada. Bundan genel olarak şu çıkarımı yapmak gerekirse; Müslüman'lar kitaplarında yazmayan bir şeyi bile mekke dönemi çok güzel bir propaganda haline getirip kullandılar.
İnanmak tercih değildir. Şimdiye kadarki bilgi ve deneyimlerimiz doğrultusunda çıkarımlar yaparak bir sonuca varmaktır. Allah O'na inanmayanları yargılayacakmış. Arkadaş ne yapayım yani, inanmıyorum işte. Sen nasıl bu yüzden insanları yargılayıp psikopatça cehennemde yakarsın? Nereden baksan saçmalık. Buna inanmak da tamamiyle cahillik.