ays_nur

Becerikli
Arkadaslar merhaba, bu aralar aklımı cok kurcalayan bisey var. Henuz kartlarını yeni yeni cıkartmaya baslamis birisi olarak ileriye donukten kredi notumu yavas yavas yukseltmek istiyorum, o yuzden bilincli olarak kredi kartlarini kullaniyorum butcem dahilinde. Bazi arkadaslar ekstre kesilmeden odenirse ekstrenin 0 TL olarak kesilmesi bankalarin hosuna gitmez diyor ve kredi notunu yavas yukseltir diyor bazilari da herhangi bir farki olmaz kredi notuna normal ekstre odemesinden hatta artisi bile olabilir diyorlar.

Simdi borclarımı ekstre kesilmeden odemek mi daha mantikli kredi notu icin yoksa ekstre kesilmesini bekleyip ekstre kesildikten sonra odemek mi daha mantikli? Yoksa ikisi arasinda bankalarin gozunden kredi notu icin hic fark yok mu?

Bilen arkadaslar aydinlatirsa cok sevinirim.

Ekstre kesildikten sonra ödemen gerekir doğru olan bu. İster son gün öde ister kesildikten 1 gün sonra fark etmez ama ekstre kesimini bekle öncesinde kendin borç tutarını girip ödeme vs. yapma. Örneğin ayın 25'inde kesiliyorsa sen 26'sından sonra ( son ödeme gününe dikkat et ) istediğin bir gün öde geç.

Kredi notu değil de banka borcunu ne kadar fazla görürse ve dönem borcunu ödersen seni o kadar ballı müşteri olarak görür ve yüksek limit verir. Borç/Limit %30 civarını geçmediği sürece asgariyi de ödeyebilirsin. Ekstre kesilmeden ödemek saçma bırak o parayı başka şeye kullan.

Son ödeme tarihinden 1 gün önce asgariden %10-20 fazla öderim daha bi zararını görmedim. Uygulanabilir. İyi bir şeymiş gibi anlatmayım burda tüm kartlarımla ortalama 5 bin TL faiz ödüyorum artık. Döngüye girdik. Çok fazla borçlanma yeter.

Kredi kartının ekstresi kesildikten sonra 1-2 gün içinde hesap özetinin tamamını yatır. Bir yerden sonra limitin doldukça banka arayıp limitini arttıralım diyecek, döngü halinde arttıra arttıra kredi notu kasabilirsin.

Son odeme tarihinden birkac gun once odeseniz yeterli. Erken odemenin bir avantaji yok diye biliyorum. Hatta calisiyorsaniz ve maas yatiyorsa her seyi kredi kartiyla harcayin, yatan maasi faize koyun 3-5 bir sey kazandirir en azindan faturalara vs. yardimci olur.