Vâveylâ

Başarılı
Yer
Kanada (10 Temmuz'a kadar)
5 saattir kalbim çok acıyor kronik stres yüzünden. Başlıca sebepleri yalnızlık ve her ne kadar yazmaktan utansam da sevgi açlığındandır diye düşünüyorum.

Uzunca neden olduğunu yazardım da eleştiri kaldıramayacak durumdayım. Bu yüzden her gün stres, geceleri ise ağrı verecek kadar stres kalp krizi yaratır diye sormak istiyorum. Uyanamadım da zaten dün saat 6.30'da yattım. Muhtemelen 1-2 saat sonra yatarım.

Bi' 20 dakika sonra düzeltme yapmak istedim:
10 saat önce ve Pazartesi günü Monster içmiştim bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi? Kafeinden dolayı çarpıntı yapıyor diye düşündüm ancak fazla süre gectigi gibi en başta belirttiğim sebeplerden olabilir diye dusundum. Cunku mesaji yazdiktan sonra yatayim dedim daha feci aci vurdu, nefes alamadim.

Son düzenleme:
Uzun süreli stres durumu depresyon gibi sorunlara sebep olabilir. Hayattan kesilebilir, yemek yemeyi bırakabilir hatta kendinizde ciddi olumsuzluklar yaşatabilir. Direkt hemen bir sorun yaşamasanız da uzun vadede sorunlara yol açabilir.

Hayatınızı değiştirmeye çalışın, sevdiğiniz şeyleri yapmaya çalışın. Bilgisayar falan oynayın, televizyon izleyin, spor yapın, kitap okuyun. Hiçbir şey yapamıyorsanız çıkın dolaşın gezin boş boş. Illa para harcamanıza da gerek yok.

Eğer çok uzun vadeli stres sorunu yaşıyorsanız, kendi yaptığınız yaşam değişiklikleri olumlu etki göstermediyse veya kendinizde değişim için gerekli gücü bulamıyorsanız tıbbi destek almanızi tavsiye ederim. Dediğiniz şey dahil olmak üzere doğrudan ve dolaylı olarak süreğen stres birçok başka rahatsızlığa yol açabilir.

Bir psikoloğa veya psikiyatriste danışabilirsiniz. Ya da ondan önce aile hekiminize veya herhangi bir aile hekimliğine giderek(gün içi randevusuz danışabilirsiniz) danışabilirsiniz. Sizi uygun bir tıp dalına yönlendirebilir veya önerilerde bulunabilirler.

Psikiyatri ve psikoloji etkinliği kanıtlanmış tıp dallarıdır. Yüksek olasılıklarla hayat kalitenizi ciddi şekilde arttırabilecek tedavilere erişebilirsiniz. Eğer sorununuz psikolojik değilse de ona göre tıp dallarına yönlendirilirsiniz. Çekincenizin olmasına gerek yok.

Psikolojik ve biyolojik sorunların çoğu çözülebilir ancak hayatınız içinde süreğen olarak bir şeylere maruz kalıyorsanız sorunlarınız çözülmeyebilir, tabii anlatmadığınız için buna yorum yapmak zor. Sizi strese düşüren durumu kendinizden soyutlamaya çalışın.

Üzüntü kalp sağlığını doğrudan etkiler ancak klasik depresyon nedenli kalpten giden birisini tanımıyorum. Sen psikolojine iyi gelecek tavsiyeleri dinle yine de ama enerji içeceklerini de kullanma. Kısa vadede enerji içeceği adı altında satılan kimyasal / zehir kalbini daha kötü etkileyebilir.

5 saattir kalbim çok acıyor kronik stres yüzünden. Başlıca sebepleri yalnızlık ve her ne kadar yazmaktan utansam da sevgi açlığındandır diye düşünüyorum.

Uzunca neden olduğunu yazardım da eleştiri kaldıramayacak durumdayım. Bu yüzden her gün stres, geceleri ise ağrı verecek kadar stres kalp krizi yaratır diye sormak istiyorum. Uyanamadım da zaten dün saat 6.30'da yattım. Muhtemelen 1-2 saat sonra yatarım.

Bi' 20 dakika sonra düzeltme yapmak istedim:
10 saat önce ve Pazartesi günü Monster içmiştim bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi? Kafeinden dolayı çarpıntı yapıyor diye düşündüm ancak fazla süre gectigi gibi en başta belirttiğim sebeplerden olabilir diye dusundum. Cunku mesaji yazdiktan sonra yatayim dedim daha feci aci vurdu, nefes alamadim.
Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. Stressiz bir yaşam mümkün değil. İnsanın yaratılış gereği olması gereken ve doğru yönetildiği takdirde insani sağlıklı kılan bir mekanizmadır. Sizdeki durum mental sağlığınıza zarar vermiş gibi gözüküyor. Çünkü artık siz stresi yönetemiyorsunuz, o sizi yönetiyor. Stres yönetimi altın ortası bulunmazsa kalbi de etkiler. Bir sağlık profesyonelinden, ailenizden veya yakın gördüğünüz bir dostunuzdan yardım alabilirsiniz. Durumun psikiyatrik veya psikolojik olmasının kararını sağlık profesyonelleri veya doktorlar verecektir. Ayrıca enerji içeceği içmeyi bırakın. 😊