Yer
İstanbul

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Panel
  2. 2 Malzeme kalitesi
  3. 3 Tasarım
  4. 4 VESA Desteği
  5. 5 Sonuç
Merhabalar, bugün 3.800 TL'ye Hepsiburada'dan aldığım KTC monitörünü inceleyeceğim.

Ana ekranımda KTC H27E6 kullanmaktayım, bu monitörü 2. ekran olarak aldım bu yüzden çok yüksek bütçelere çıkmamaya çalıştım, zaten daha az bütçede adam akıllı bir model yok.

Kutu İçeriği
  • Monitör
  • Adaptör
  • 1X HDMI Kablo
  • Plastik ayak
  • Metal stand
İçerisinden DP kablosu çıkmamakta.

Panel​

Monitörümüz 24.5 inç IPS panel ve Full HD (1920x1080) çözünürlüğü var. Yenileme hızı standart 180, OSD menüsünden O.C. açarak 200 Hz yapabiliyoruz. FreeSync ve G-Sync özellikleri mevcut. Kontrast oranı 1000:1

KTC kendi sayfasında 128% sRGB, 105% DCI-P3 değerlerini belirtmiş. Test sonuçlarında 98.4% sRGB, 75.4% Adobe RGB, 83.3% DCI-P3 değerlerini görmekteyiz.

qwe1.webp

KTC yine kendi sayfasında 350 cd/㎡ kandela değerini vermiş. Ölçümlerde ise 521 civarlarında kandela değerlerine ulaşıyoruz, gerçekten çok iyi.

qwe2.webp

Panel renk kalitesi, akıcılığı vs. güzel ve ana monitörüme yakın diyebilirim. Kısacası bu model için konuşmak gerekirse kesinlikle alınır, paneli fiyatına göre güzel çünkü. Fakat ben KTC marka monitör alınmasına biraz karşıyım, sebebi ana monitörümde de akıcılık sorunu yaşamam ve renk olarak tatmin etmemesi. Neden KTC aldın o zaman diye soracak olursanız dediğim gibi ikinci monitör olacağından pek kafaya takmadım.

Malzeme kalitesi​

Gıcırdama bazen oluyor çoğunlukla yok diyebiliriz, esneme çok az mevcut. Benzer durum 12.000 TL verdiğim ana monitörde var. En ufak dokunmada çok feci esneme, gıcırdama yapıyor. Ana monitörüme göre malzeme kalitesi, fiyatının ucuz olmasına rağmen H25T7'nin daha iyi.

Tasarım​

Monitörü tutan şey sadece 1 vida. Standın altından bir tane vida atıyorsunuz ve ayağı ile birleşiyor, epey saçma yapmışlar. En ufak harekette monitör sallanıyor fakat ben monitör kolu ile kullandığım için etkilenmiyorum. Bence monitör kolu şart.

VESA Desteği​

VESA Desteği mevcut fakat rezalet. Yuvaları çıkıntılı yaptıklarından dolayı monitör kolu sıfıra yakın oturmuyor, biraz boşluk kalıyor ve yukarı aşağı yaparken arkadaki boşluk sebebiyle kol monitörün arkasına çarpıyor.

Dipnot: (@pesimist34 hocanın tavsiyesiyle monitör kolundan çıkan plastik parçaları taktım bu sayede bu sorun çözüldü.)

resim2.webp

resim2.webp

Sonuç​

Dediğim gibi panel kalitesi iyi, bu fiyatta rakipsiz alınır. Eğer bahsettiğim sorunlar sizi rahatsız edebilecekse, bütçe arttırıp başka model tercih edin, gerekirse ikinci el alın. Sonuçta her şey bütçeye bağlı.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
VESA sorunu için monitör kolunun içerisinden yanilmiyorsam plastik çıkıyordu pul gibi. Kullanabilirsiniz isterseniz.

Evet bir deneyeyim teşekkürler.

Elinize sağlık,

Bilmediğim bir markayı almak istemem şahsen. Her zaman bilindik markalar tercihim olur. MSI, Dell, Lenovo gibi.

Yani aslında KTC'nin bu monitörde kullandığı paneli MSI G255F'de kullanıyor. Önemli olan panel ama tasarım olayları can sıkıyor. Ayrıca servis durumları da var. Hangisi daha iyi bilemiyorum. Şahsen MSI servisini İndex'e (KTC servisine) tercih edebilirim. İndex'e hiç ürün göndermedim ama bilindik markaların servislerini tercih etmek daha iyi olabilir.

Eline sağlık, H27E6 malzeme kalitesi olarak gayet iyi hangi kısmını beğenmedin?

Gıcır gıcır hocam, yanlardan dokununca hemen ses çıkıyor, aynı durum alt kısımda da geçerli. Onun incelemesini de yapabilirim, orada yer veririz.

Gıcır gıcır hocam, yanlardan dokununca hemen ses çıkıyor, aynı durum alt kısımda da geçerli. Onun incelemesini de yapabilirim, orada yer veririz.
Bu tarz durumlarda silikon spreyi kullanin hocam, temizlik icin de uygun plastik adina. Gicirtinin bariz azaldigini fark ediyorsunuz.

H27E6 rezalet sayılmaz, benim de bizzat deneyimlediğim bir ürün. Çok iyi demiyorum ama ortalama olarak görülebilir, sürekli 10.799 TL oluyor aynı bütçede rakibi yok.

Bu tarz durumlarda silikon spreyi kullanin hocam, temizlik icin de uygun plastik adina. Gicirtinin bariz azaldigini fark ediyorsunuz.
Monitöre mi sıkalim?

Bu arada osd menusunden herhangi bir ayarlama yaptınız mı? Aynı monitörü bende aldım dün geldi bir ayar yapmam gerekiyor mu emin değilim.