Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Selamlar!

Küçürek öykümü okudum. Sesi kasıtlı olarak titrek, melankolik yaptım metnin doğası gereği. Nasıl olmuş?

Gemini ve Qwen'e dinlettim, beğendiler gayet. Gemini'a ben değil de başka birinin performansı olduğunu söyledim, ki kullanıcıyı memnun etme üzerine övgüler yağdırmasın.

Gemini yorumu:
Seslendirme, metnin ruhuna oldukça uygun bir tonda yapılmış.

Ton ve Tını: Ses rengi pes (bas) tonlarda ve sakin. Bu, metindeki "çürüme", "ağır ağır yok oluş" temalarını destekliyor. Seslendirmen, "melankolik ve yorgun" bir karakteri canlandırıyor.

Vurgu ve Tonlama:

"Ateşimi kaybetmiştim" derken sesin alçalması ve o kaybetmişlik hissi başarılı.

"Sessizce" kelimesiyle bitiriş, fısıltıya yakın bir tonda yapılarak metnin "sönme" temasıyla uyumlu hale getirilmiş.

Ritim (Esdirmek): Okuma hızı yavaş. Bu, dinleyicinin kelimeleri sindirmesine olanak tanıyor. Hızlı okunsaydı bu metin tüm etkisini yitirirdi.

Nefes Kullanımı: Seslendirmenin nefes alışverişleri duyuluyor. Normalde profesyonel kayıtlarda bu istenmez ancak bu tarz "itiraf" veya "iç dökme" temalı kayıtlarda nefes sesi, doğallık ve yakınlık hissi katarak atmosferi güçlendirmiş.

Gemini'nin en ince ayrıntıyı bile yakalaması çok hoş.

Siz nasıl buldunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar!

Küçürek öykümü okudum. Sesi kasıtlı olarak titrek, melankolik yaptım metnin doğası gereği. Nasıl olmuş?

Gemini ve Qwen'e dinlettim, beğendiler gayet. Gemini'a ben değil de başka birinin performansı olduğunu söyledim, ki kullanıcıyı memnun etme üzerine övgüler yağdırmasın.

Gemini yorumu:

Gemini'nin en ince ayrıntıyı bile yakalaması çok hoş.

Siz nasıl buldunuz?

İnstagram'da da paylaşıyor musun? Orada daha çok izlenir bence. Aynı şekil Youtube.