Neshter

Yetkin
Makaleler
1
Phantom Spirit 120 SE soğutucu kullanıyorum. Bunda 60 CFM 12 cm iki adet fanlar var. Elimde de Akasa Viper 14 cm 110 CFM fanlar var. Bu fanları değiştirsem bir faydası olur mu? RAM'lerim düşük profil.

Oturtabileceğini düşünüyorsan deneyip görebilirsin ama bana kalırsa kendi üstündeki 2 adet 12 cm'lik fan yeterli. Eğer yetmediğini düşünüyorsan temizlik vakti gelmiş olabilir, termal macun değiştirmen/yenilemen gerekebilir, kasanın hava akışında sorun olabilir vb.

Oturtabileceğini düşünüyorsan deneyip görebilirsin ama bana kalırsa kendi üstündeki 2 adet 12 cm'lik fan yeterli. Eğer yetmediğini düşünüyorsan temizlik vakti gelmiş olabilir, termal macun değiştirmen/yenilemen gerekebilir, kasanın hava akışında sorun olabilir vb.
Sicaklik sorunum yok sadece daha iyi olacaksa Viper takarim tabii ki, boşta durmasından iyi.

Sicaklik sorunum yok sadece daha iyi olacaksa Viper takarim tabii ki, boşta durmasından iyi.
Anladım. Bence o fanı şasi fan olarak kullanman daha verimli olur. Mesela bazı kasalar ön panel için 14 cm fan destekliyor. Özellikle egzoz fan slotları 14 cm destekliyorsa öyle kullanmanı tavsiye ederim.

1715950011254.webp