Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Lock Up

Yetkin
Diyelim a kişisi, b kişisinin mesajındaki öneriyi saçma buldu. Ve beğenme emojisi bıraktı, o esnada ekrana bir pencere açılabilir ve pencere şu tarz olabilir:

IMG_6512.webp

Burayı doldurup onayla düğmesine basınca da karşı tarafa şu tarz bir bildirim gidebilir:

IMG_6513.webp

"Sebebi gör" butonuna basınca da:

IMG_6514.webp

Bu tarz bir ekran bizi karşılayabilir. Bu tamamen bir prototip tasarımdır. Moderasyon, bu önerinin üzerinde değişikliklere gidebilir.

Artı -2 Eksi
Beğenmeme atarsa yüksek ihtimalle mesajını da alıntılar, cevap yazar. Veya neden beğenmediğini sorarsınız olur biter. Çok saçma geldi bana.

Özgür bir platformda kimse beğenmediği bir şeyi neden beğenmediğini açıklamak zorunda değil hep de bu emoji için konuşuyorsunuz, neden diğerleri için de aynı şeyi düşünmüyorsunuz? Mesela kalp atıyor, niye kalp attın? Beğeniyor, niye beğendin, neyini beğendin diye sormuyorsunuz.

Diyelim a kişisi, b kişisinin mesajındaki öneriyi saçma buldu. Ve beğenme emojisi bıraktı, o esnada ekrana bir pencere açılabilir ve pencere şu tarz olabilir:

Eki Görüntüle 70739

Burayı doldurup onayla düğmesine basınca da karşı tarafa şu tarz bir bildirim gidebilir:

Eki Görüntüle 70740

"Sebebi gör" butonuna basınca da:

Eki Görüntüle 70741

Bu tarz bir ekran bizi karşılayabilir. Bu tamamen bir prototip tasarımdır. Moderasyon, bu önerinin üzerinde değişikliklere gidebilir.

Bu bilgi herkese açık olmalı, bırakılan ifadeler kısmından bakabilmeliyiz. Yoksa saçma bir özellik olur bence.

Niye beğenmediğimi sana açıklamak zorundayım ki? Beğenince o zaman neden beğendiğimizi de açıklayalım o zaman? Ne saçma şeyler. Beğenilmemekten, kabul görmemekten, bunun olabileceği ve bunun gayet doğal bir şey olduğunu kabul edemiyorsanız bir zatmet internet kullanmayın, kullanmanız gerekiyorsa da iletişim için kullanmayın, beğenilmemekten korkuyorsanız sözlerinizi üç kere tartın.

Bir nedeni olmalı değil mi? Keyfi kullanılmıyor herhalde.

Bence gereksiz detay olur. Zaten beğenmeyen çoğu zaman gidip neden beğenmediğini yorumda yazıyor. Yazmayan kitle de yazıp da uğraşmak istemediği zaman sadece tepkisini bırakıp gidiyor.

Böyle bir şey eklenseydi ben çoğu zaman sebebe nokta falan koyardım.

Daha önce reddettik, öneride bulunmadan önce kategoriyi incelemenizi öneririm:

O kutucuğa ''üslubunu beğenmedim'' yazsam keyfin yerine gelecek mi? Zannetmiyorum. :hehehe:

Yaş ortalamasının 14-15 olduğu yerde gizem iyidir, çoluk çocuğa takılmanızı önermem. :)