Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Yer
United Kingdom
Diyelim A kişisi, B kişisinin mesajındaki öneriyi saçma buldu. Ve beğenme emojisi bıraktı, o esnada ekrana bir pencere açılabilir ve pencere şu tarz olabilir:

1720577787196.webp

Burayı doldurup onayla düğmesine basınca da A kişisine bu tarz bir bildirim gidebilir:

1720578007177.webp

"Sebebi gör" butonuna basınca da:

1720578278861.webp

Bu tarz bir ekran bizi karşılayabilir. Bu tamamen bir prototip tasarımdır. Moderasyon, bu önerinin üzerinde değişikliklere gidebilir.

Son düzenleme:
Artı -17 Eksi
Diyelim ki böyle bir şey geldi ve herkes sebebini özel olarak belirttiği için konuya kimse yazmadı, eğer sebebi sadece mesajın sahibi görebiliyorsa konuyu sonradan okuyan kişi neden beğenmedim emojisi atıldığını nasıl anlayacak?
Benim de itiraz edeceğim nokta burası olacaktı ama genel görünüme açmak zor değil.

Sadece iki üye görecekse "özelden yardımlaşma"dan farksız olur, aynı kapıya çıkar. Katılıyorum.
Beğenmeme sebebi herkese açık olacaksa da öyle yapılacağına direkt konuya yazılsın.
  • Opsiyonel ve sadece iki üyenin [beğenmedim atan ve atılan üye] göreceği şekilde olursa
    • Opsiyonel olduğu için herkes neden belirtmez, yine şu anki problemi yaşarız.
    • Sadece iki üye görürse üstteki problem çıkar: Sebepleri gören üyeler kendi çalıp kendi oynar, konu bağlamından kopar ve okunmaz hâle gelir.
  • Opsiyonel ve genel görünüme açık olursa
    • Opsiyonel olduğu için yine kimse fikir belirtmez, teşvik lazım.
    • Bu sefer nedenleri tüm üyeler gördüğünden bağlamdan kopan bir konu söz konusu olmaz ama herkesin görüyor olmasından kasıt ek bir ekran aracılığıyla ise yine problem. Ek bir sayfa/panel/ekran açma işi, üyeler için olmasa da ziyaretçilere için sıkıntılı. Forumu kullanmasını bilen bir üye konuyu anlayacaktır ama ziyaretçi için aynı şeyi söylemek zor. [1]
  • Zorunlu ve genel görünüme açık olursa
    • Zorunlu olursa da kıytırık bir emoji için dayatma anlamına gelir. Bunda yokum, opsiyonel olmalı ama teşvik de lazım. Kafa yormaya değmezmiş.
    • Genel görünüm işi de [1] ile işaretlenmiş maddenin çözülmesi ile açıklığa kavuşuyor, öbür türlü sıkıntılı.
Yani, tekrar düşününce önerinin hayata geçmesi neredeyse imkansız. Yine de farklı fikirleri beklerim, belki eksiğim yahut hatam vardır.

Ben, bir şekilde forum adabı öğretilmesi gerektiği düşüncesindeyim ki bu husus özelinde fikrim yok. Beğenmediysen belirt işte ustam, tartışalım üzerine. Belki hak vereceksin ve fikrin değişecek. Yani eli ayağı tutan adama da bunu öğretmek artık bir hakaret gibime geliyor. Neyse.

Gereksiz öneri. Beğenmemek için sebep belirtmek kadar saçma bir şey yok. Eleştiri kaldıramayacak biri iseniz açmayın konu falan o zaman.

Bir kişiyi zorunda bırakmayacak bir sistem hocam, üye kendisi isterse sebep yazar, istemezse de yazmaz.

Yine de gereksiz buluyorum. Beğenme emojisini takmayın bu kadar.

Dünyadaki en gereksiz öneri. Hayatımda geçirdiğim en boş 20 saniyeydi.

"Mesajımı neden beğendin?" diye soranlar olmayacağı için.
Mesajımı neden beğenmedin diye kim neden sorsun? Mesajı beğenmiş ise mesajı beğenmiştir. Beğenmemiş ise beğenmemiştir, hahaha atmışsa ya komik bulmuştur ya da trajikomik bulmuştur. Kızgın ifadesi bırakmış ise kızmıştır.

Böyle bir önerinin kesinlikle reddedilmesi lazım. Beğenme ifadesi atanları da anlayamadım, her ifadede açıklama yapsınlar iki cümleyi yazmak yarım saat sürsün onu istiyorlar.

Diyelim A kişisi, B kişisinin mesajındaki öneriyi saçma buldu. Ve beğenme emojisi bıraktı, o esnada ekrana bir pencere açılabilir ve pencere şu tarz olabilir:

Eki Görüntüle 64074

Burayı doldurup onayla düğmesine basınca da A kişisine bu tarz bir bildirim gidebilir:

Eki Görüntüle 64075

"Sebebi gör" butonuna basınca da:

Eki Görüntüle 64076

Bu tarz bir ekran bizi karşılayabilir. Bu tamamen bir prototip tasarımdır. Moderasyon, bu önerinin üzerinde değişikliklere gidebilir.
Boş. Neden 30 saniyemi açıklamaya yazmaktan geçirmeliyim?