Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Yer
United Kingdom
Diyelim A kişisi, B kişisinin mesajındaki öneriyi saçma buldu. Ve beğenme emojisi bıraktı, o esnada ekrana bir pencere açılabilir ve pencere şu tarz olabilir:

1720577787196.webp

Burayı doldurup onayla düğmesine basınca da A kişisine bu tarz bir bildirim gidebilir:

1720578007177.webp

"Sebebi gör" butonuna basınca da:

1720578278861.webp

Bu tarz bir ekran bizi karşılayabilir. Bu tamamen bir prototip tasarımdır. Moderasyon, bu önerinin üzerinde değişikliklere gidebilir.

Son düzenleme:
Artı -17 Eksi
Bir kişiyi zorunda bırakmayacak bir sistem hocam, üye kendisi isterse sebep yazar, istemezse de yazmaz.
Mesajın devamında da belirttim hocam zaten. Opsiyonel olsa da pek işlevli olmaz gibi. Kaçımız profil mesajı silerken bile adamakıllı bir sebep belirtiyoruz mesela? Hiç kimse kullanmaz yani bu sistemi.

Sirf begenmemek icin iki saat sebep mi belirtecegiz yani? Begenmeme emojisi attim cunku begenmedim. Yazi stilini begenmedim, uslubu begenmedim, anlatilani begenemdim begenmedim iste. Ne begenme emojisiymis arkadas!
YouTube gibi batı sitesi bile beğenmemeyi kapattıysa, demek ki insanlar için hassas bir konu. Herkes için olmasa da, bazı kişiler için.

Belirtmek isteyen belirtecek hocam, zorunlu ekran değil.

Olabilir o zaman.

YouTube gibi batı sitesi bile beğenmemeyi kapattıysa, demek ki insanlar için hassas bir konu. Herkes için olmasa da, bazı kişiler için.

YouTube gibi bati sitesinde bulunan en cok begenmedim alan video yine onlarin kendi videolaraindan biri olunca getirdiler o ozelligi. Bir de buyuk kanallar kapatilsin diye para odemistir. Sen de ode parayi kapatsinlar.

Dostum tutturmuşsun batı diye ama sana kötü bir haberim var attığın adımı batıya borçlusun bence bu gerçekle yüzleş her konuya gelip aynı şeyleri yazıp durmasan mı artık? Hani kendin de mi sıkılmıyorsun anlamadım ki. Batı batı diyorsun ama batı malından da kopamıyorsun bence temelde bu çelişkiyi değerlendir. @Enes3078 hocam bu arkadaş belli ki bir süre görüntü kirliliği yapacak.

Evet bu arada YouTube beğenmemeyi insanlar olumsuz etkileniyor diye kapattı da bu onu doğru bir adım yapmaz ki. Ne bu kötü şeyi kestirip atalım sevdası :D Hayatta olumlular kadar olumsuzluklar da var bence biraz cesaretini toplayıp olumsuz şeylere de göğüs germeyi öğren.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu emojinin düzgün kullanım şekli neden belirterek olmalı. Ben elimden geldiğince beğenmedim attıktan sonra karşıt fikrimi belirtiyorum. Karşımdaki üye ister katılsın ister katılmasın, en azından durumun ve nedenlerin farkında olmuş oluyor. Sağlıklı bir gezinti için bu önerinin getirilmesi, elzem olmasa da faydalı olacaktır.

Yani neden belirtenler başım gözüm üstüne olur, belirtmeyenlerle de bir daha tartışmayız. :hehehe: Zaten belli ki isteği bu yönde olmuş.

Bence de mantıklı. Özellikle yaşı küçük ve kompleksli arkadaşlar her dislike yediklerinde mesajlarına dislike atanları etiketleyip sebep soruyorlar ve konu gereksiz mesajlarla doluyor. Ayrıca bu muhabbetin devamı da genelde kavga oluyor.

Arkadaş konuyu açarken yazmış olduğu mesajda da açık bir şekilde ''opsiyonel olarak eklenebilir'' gibi bir fikir ortaya atmış olmasına rağmen cevap yazanlar niye sanki zorunlu tutulacaklarmış gibi sert tepkiler vermişler ona anlam veremedim.