Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Yer
United Kingdom
Diyelim A kişisi, B kişisinin mesajındaki öneriyi saçma buldu. Ve beğenme emojisi bıraktı, o esnada ekrana bir pencere açılabilir ve pencere şu tarz olabilir:

1720577787196.webp

Burayı doldurup onayla düğmesine basınca da A kişisine bu tarz bir bildirim gidebilir:

1720578007177.webp

"Sebebi gör" butonuna basınca da:

1720578278861.webp

Bu tarz bir ekran bizi karşılayabilir. Bu tamamen bir prototip tasarımdır. Moderasyon, bu önerinin üzerinde değişikliklere gidebilir.

Son düzenleme:
Artı -17 Eksi
Boş. Neden 30 saniyemi açıklamaya yazmaktan geçirmeliyim?
Konuyu okurken kalp krizi geçirdim. Emojiyi atan herkes açıklama yapacak dememiş. İsteyen boş bırakır geçer, kendini açıklamak isteyen istediğini yazar ve mesaj sahibine feedback verir. Bence mantıklı. Ayrıca forumda sırf kendi mesajına beğenmedim basıldı diye bütün mesajlara beğenmedim basan tipler var.

Konuyu okurken kalp krizi geçirdim. Emojiyi atan herkes açıklama yapacak dememiş. İsteyen boş bırakır geçer, kendini açıklamak isteyen istediğini yazar ve mesaj sahibine feedback verir. Bence mantıklı. Ayrıca forumda sırf kendi mesajına beğenmedim basıldı diye bütün mesajlara beğenmedim basan tipler var.
Onlara özel uyarı veriliyor zaten.

Diyelim A kişisi, B kişisinin mesajındaki öneriyi saçma buldu. Ve beğenme emojisi bıraktı, o esnada ekrana bir pencere açılabilir ve pencere şu tarz olabilir:

Eki Görüntüle 64074

Burayı doldurup onayla düğmesine basınca da A kişisine bu tarz bir bildirim gidebilir:

Eki Görüntüle 64075

"Sebebi gör" butonuna basınca da:

Eki Görüntüle 64076

Bu tarz bir ekran bizi karşılayabilir. Bu tamamen bir prototip tasarımdır. Moderasyon, bu önerinin üzerinde değişikliklere gidebilir.
Neden bir ifade size bu kadar koyuyor? Birden fazla mesajıma atıldığında zaten bu bir sorun ama bu kadar da abartılmamalı.
Öneriyi eksiledim.

Güzel bir sistem gibi duruyor ama maalesef biraz düşününce anlamsız olduğu anlaşılıyor. Mesela normalde saçma öneri yapan birine hem eksi atıp hem de neden önerisinin saçma olduğun cevap ile yazıyorsun.

Bu tek bir eksi gönderilerek yapılabiliyor, ama konuyu okuyan diğer insanların neden yazdığın şeyin kötü olduğunu görmesi bence çok daha iyi olur.

Mesela düşün bir telefon önerisi geliyor, neden kötü bir öneri olduğunu eksi atan birisi yazıyor, konuya bakan diğer kişilerin bu mesajdan haberi yok.

Eğer eksi nedenleri herkese açık bir şekilde ifadeler listesinden bakılabilirse belki güzel bir sistem olabilir.

Sistemin uygulanacağı alanlar yüksek ihtimalle öneri konuları olur. Bunu zaten cevaplayarak karşıladığımız için gerekli değil gibi ama kağıt üzerinde mantıklı duruyor.