Kur'an'daki kafamı karıştıran bazı ayetler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4828
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 836
Yapay zeka "yalan" diyor, altta belirtilen kaynakçaya indiğimde kaynakları doğrulayamıyorum, önceki açtığınız konuda da belirtmiştim. Şüpheyle yaklaşmakta fayda var ama böyle bir iddia da var, üyelere sesleneyim, boş vaktiniz varsa şunu bir doğrulayalım ya da yalanlayalım. Biraz googlelamanıza ihtiyacım var açıkçası.

Şavaşa yönlendirmeden bahsediyor. Savaşta başınıza gelecek iyilik ve kötülük Allah'tandır diyor. Diğerinde ise kötülük sizdendir diyor. Yine aynı.

Mısır, Emeviler, Yunanlar ve Araplar deniz ve kara bağlantılarıyla hep iletişimdeydi. Kitap içinde hem üç dinde hem de bu coğrafyadaki efsanelerden bol bol kalıntı bulabilirsin.

İfadeler: 62
Şavaşa yönlendirmeden bahsediyor. Savaşta başınıza gelecek iyilik ve kötülük Allah'tandır diyor. Diğerinde ise kötülük sizdendir diyor. Yine aynı.
Hocam kuranın hepsini okudunuz ve kafanıza takılan yerleri mi soruyorsunuz yoksa sağdan soldan bulduğunuz birbiriyle çelişkili olduğunu düşündüğünüz ayetleri mi soruyorsunuz ? İkisi arasında dağlar kadar fark var.

Kuran'ın bu kısımlarını okudum sadece.

150 sayfa falan okudum.

Yazıyı yazan topluluğu desteklemesem de sorunuzun makul bir cevabı alttaki yazıda mevcut. Yaratmak ve sebep olmak arasındaki farkı göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Ek olarak Kur'an okurken anlatım bozukluğu sorusu çözüyor gibi düşünmeniz yanlış çıkarımlar yapmanıza yol açacaktır. Aşağıdaki yöntemi takip edebilirsiniz. Kafanızdaki soruları not alıp diğer çevirilere ve tefsirlere göz atmanızı öneririm.

Yapay zekayla tarih mi öğreniyorsun bu kafayla oyun oynarsan daha iyi olur.
Yapay zeka bir çok kaynakları araştırıp öyle cevap vermiyor mu? Ayrıca atılan sitede kaynak dahi verilmemiş doğru mu yanlış mı nereden bilebilirim ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…