Bütçe
250.000-350.000 TL
Sene sonuna doğru 250/350 bin ₺ arasında bir Lada Niva almayı düşünüyorum. Aldıktan sonra öyle de böyle de sanayiye gireceği için açıkçası bütçeyi yükseltmek ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.

Aslında çok da bir sorum yok, fazlasıyla araştırmamı yaptım ancak yine de düşünce almak niyetiyle açayım dedim.

Daha önce baktıysanız eğer 1.6, 1.7 ve 1.7i versiyonları var. Şahsen çok nokta enjektörlü olmasından dolayı 2002 ve sonrası 1.7i motorlu bir araç düşünüyorum. Yoğunluklu şehir içi kullanılacak bir araç ancak Yalovamızın müthiş derecede düz olan yollarında (!) rahat bir sürüş olacağını düşünüyorum. Parça konusunda da gördüğüm üzere Hacı Muratların parçaları sorunsuz bir şekilde oluyormuş, bu sebeple parça konusunda da sıkıntı çekmeyeceğimi düşünüyorum.

Aldıktan sonra tabii ki de olduğu gibi binilmeyecek, biraz toplamak için de bir bütçe ayıracağım. En basitinden kabin içi ses izolasyonu, süspansiyon geliştirmesi, koltuk yenileme veya değişimi, vb.

Zaten genel olarak alacağım araçtan öyle çok da bir performans beklentim yok; şehirler arası yollarda 110/120 km hıza çıkabilse benim işimi hayli hayli görecektir. Aslında amaç güzel bir havada hanımla kendimizi dağa bayıra veya çoğu aracın giremeyeceği sessiz sakin yerlerde şehir stresinden uzak bir şekilde kafa dinleyebilmek. E hanım da kullanacak, hoşuna da gidiyor; bende neden olmasın diye bakmaya başladım, hoşuma da gitmedi değil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hacı Muratların parçaları sorunsuz bir şekilde oluyormuş, bu sebeple parça konusunda da sıkıntı çekmeyeceğimi düşünüyorum.
Bu çok garanti durmuyor.
şehirler arası yollarda 110/120 km hıza çıkabilse
Kesinlikle kabin içi ses izolasyonu gerekir, zaten belirtmişsiniz.
Aldıktan sonra tabii ki de olduğu gibi binilmeyecek, biraz toplamak için de bir bütçe ayıracağım. En basitinden kabin içi ses izolasyonu, süspansiyon geliştirmesi, koltuk yenileme veya değişimi, vb.
Kabin içi döşemede ortalama ve iyi arası 17-30 bin arası, süspansiyon veya amortisör olarak OEM veya kaliteli adet başı 7-15 arası desek bu işin sonunu hesap edip ya başka araba bakın ya da ederini geçtiği zaman pişman olmayın derim. Benzer yolun yolcusu olduğum için belirtmek istedim. Trigeri alıp gitseniz değişim işçiliği bile ortalama 12 bin liradan başlıyor...