Çözüldü Laptop açıldıktan bir süre sonra KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e) hatası veriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Luvelin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 355
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Luvelin

Üyecik
İşlemciye yapılan OC varsa bunu tespit edebilirsin MHz aracılığıyla, OC ayarı sebebiyle çok fazla mavi ekran olabilir. Her durumda da OC yapıldı diyemezsin tabii ki de.

Bir laptopta bunu tespit edemezsin, çoğu zaman Max Frame'de aşırı yüksek MHz değerleri de görebilirsin. O gibi durumlarda yapılacak bir şey yok, konu sahibine sorarak öğrenirsin.
Bir mavi ekran konusunda destek alabilir miyim? Elimdeki eski bir laptopun içinde Pentium B940 ile 4 GB RAM vardı. Ben buna i7 2860QM işlemci takıp 16 GB RAM ile destekledim. İşlemci soketi, anakart Chipset'i falan her şey uyuyor orada sorun yok. Daha sonra format da attım. Laptop açılıyor ve aradan 5 dakika geçtikten sonra hemen KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası veriyor. Güvenli modda çalıştırırken hiçbir sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben de araştırıyorum :) Windows 10 2004 ile beraber gelen bir yenilikten ortaya çıktığını düşünmeye başladım. İstersen Windows 10 1909 sürümünü kurup (2004'ten önceki en güncel Build bu.) deneyebilirsin. Açıkçası PPM ile ilgili bir features bildirimi atmışlar mıdır bilmiyorum. Sabah kalkıp tüm Build yamalarını okuyacağım artık.
Sanmam. Daha çok ben bunun BIOS ve Windows 10 arasındaki bir uyumluluk sorunu olduğunu düşünüyorum. Zira bundan önce gördüğüm aynı hata da çok eski bir sistemde meydana geliyordu. Tüm hatalar aynı ve her seferinde aynı durdurma kodu atılıyor. En son BIOS güncellemesine sahip misin? İnternette KARIZMA A15HV01 ile ilgili olarak herhangi bir bilgi dahi bulunmuyor. BIOS sürümün 2011 yılında kaldığı için ve Exper gibi firmaların da destek sürelerini göz önüne alınca muhtemelen arkadaşların sadece resmi olarak yalnızca Windows 7'yi desteklediklerini söyleyebilirim. Yine de acaba bu BIOS değişimi herhangi bir fark yaratır mıydı? Bu çok fazla da yazılımla ilgili bir sorun gibi görünmüyor.

Rich (BB code):
6: kd> !sysinfo machineid
Machine ID Information [From Smbios 2.6, DMIVersion 0, Size=3167]
BiosMajorRelease = 4
BiosMinorRelease = 6
BiosVendor = American Megatrends Inc.
BiosVersion = 1.03.EXP
BiosReleaseDate = 04/11/2011
SystemManufacturer = EXPER
SystemProductName = KARIZMA A15HV01 
SystemFamily = To be filled by O.E.M.
SystemVersion = To be filled by O.E.M.
SystemSKU = To be filled by O.E.M.
BaseBoardManufacturer = INTEL Corporation
BaseBoardProduct = HURONRIVER
BaseBoardVersion = To be filled by O.E.M.

Eski cihazlarda bu sorunun neden aşerdiğini cidden merak ediyorum. İşlemcinin bu güç geçişinde neyi yönetemediği cidden muamma hala.
Evet, Servis ile görüştüm. Bana attıkları BIOS dosyası üzerindeki Kurulu Dosya ile Aynı aslında Aynı Anakartı kullanan Başka bir Marka var mıdır bunu Merak ediyorum. Anakart Compal Firması tarafından üretilmiş bir anakart. İllaki BIOS Update'i mevcuttur ama araştırmalarıma göre internet üzerinde Bu BIOS'u bulamadım. Anakart "70RA15H" diye geçiyor. (Windows 8.1'i Rufus aracılığı ile Flash Disk'e yazıyorum.)

Eğer gerçekten bir BIOS hatasıysa ya da BIOS içinde yamalanmayan bir ACPI hatasıysa artık güncelleme almadığı için düzeltmek neredeyse imkansız bir durumda. Bu noktada en iyi seçenek, eski donanımlar için eski sistemleri kullanmak ya da güncele ayak uydurmak için Linux tarafına bakmak olabilir. Linux'un bu konuda destek yelpazesinin daha geniş olduğu aşikar.

Bir diğer ihtimalde OEM bir Laptop olduğu için OEM üretici tarafından aşeren ve asla bir güncelleme almayan OEM özelinde bir sorun olması. Bu daha düşük bir ihtimal tabii. Exper'ya da laptopun kasasının üreticisine ait bir hata olabilire kadar gider bu durum.

Bu arada anakarttan ziyade laptopun Exper'e yamalanmayan, ham kasasından ilerlemen bir BIOS edinmen için daha rahat olabilir. Laptop anakartlarının isimlerini Search ederek direkt bir BIOS sürümü bulman çok zor.

4 Gündür bununla uğraşıyorum. Bir düzine Windows 10 formatı attım ama sorunu çözemedim. Atmış olduğun bir linkte Güç yapılandırması ile ilgili bir şey dikkatimi çekti; acaba gücü kendimiz yapılandırabiliyor muyuz? Sadece komik kalan kısmı ise Güvenli Modda Çok sağlıklı çalışıyor olması. Anakartın Soket desteğinin olması ve HM65 Chipset'in Takmış olduğum işlemciyi desteklemesi ilginç geliyor gerçekten.

Windows BIOS ile uyumluluk içinde çalışan bir sistem. Kendin yapılandırman için Windows yeterli olmaz ne yazık ki. Windows 8.1'e geçerseniz bu konu tam olarak aydınlanacak diye düşünüyorum. Ben sorunun orada tekrarlanacağını da sanmıyorum...

Eğer gerçekten bir BIOS hatasıysa ya da BIOS içinde yamalanmayan bir ACPI hatasıysa artık güncelleme almadığı için düzeltmek neredeyse imkansız bir durumda. Bu noktada en iyi seçenek, eski donanımlar için eski sistemleri kullanmak ya da güncele ayak uydurmak için Linux tarafına bakmak olabilir. Linux'un bu konuda destek yelpazesinin daha geniş olduğu aşikar.

Bir diğer ihtimalde OEM bir Laptop olduğu için OEM üretici tarafından aşeren ve asla bir güncelleme almayan OEM özelinde bir sorun olması. Bu daha düşük bir ihtimal tabii. Exper'ya da laptopun kasasının üreticisine ait bir hata olabilire kadar gider bu durum.

Bu arada anakarttan ziyade laptopun Exper'e yamalanmayan, ham kasasından ilerlemen bir BIOS edinmen için daha rahat olabilir. Laptop anakartlarının isimlerini Search ederek direkt bir BIOS sürümü bulman çok zor.

Windows BIOS ile uyumluluk içinde çalışan bir sistem. Kendin yapılandırman için Windows yeterli olmaz ne yazık ki. Windows 8.1'e geçerseniz bu konu tam olarak aydınlanacak diye düşünüyorum. Ben sorunun orada tekrarlanacağını da sanmıyorum...
Sanırım evet, dediğiniz gibi oldu. Formatı attım ve şu anda sürücüleri Kuruyorum. Henüz bir Mavi ekran hatası vermedi. Ellerinize Fikrinize düşüncenize sağlık. Keşke Windows 10 üzerinden halledebilseydik. Güncel programların bir çoğu işletim sistemini Windows 10 istiyor.

Farkındayım ne yazık ki. Bu yüzden öneri hiç içime sinmemişti de. Kötü olan şeyin BIOS'un işlemci güç planlarını yönetecek kadar bile destek sunmuyor olması. Belki sunuyor olsa bir ihtimal derdim ama o da yok. Bu sorun Windows'un üstünde bir sorun sanırım. Bu noktada elden bir şey gelmiyor. Güncel programlara destek sunan ve sisteminle uyumlu çalışan Linux sürümleri de hala bir ihtimal olarak duruyorlar.

Farkındayım ne yazık ki. Bu yüzden öneri hiç içime sinmemişti de. Kötü olan şeyin BIOS'un işlemci güç planlarını yönetecek kadar bile destek sunmuyor olması. Belki sunuyor olsa bir ihtimal derdim ama o da yok. Bu sorun Windows'un üstünde bir sorun sanırım. Bu noktada elden bir şey gelmiyor. Güncel programlara destek sunan ve sisteminle uyumlu çalışan Linux sürümleri de hala bir ihtimal olarak duruyorlar.
Bakalım Bir süre bu şekilde kullanalım. Olmadı sonra Linux işletim istemi kurmayı düşünürüm. Bu konu hakkındada biraz araştırma yapayım araştırmalarımın sonucunu sizede bildiririm.

Ben de araştırıyorum :) Windows 10 2004 ile beraber gelen bir yenilikten ortaya çıktığını düşünmeye başladım. İstersen Windows 10 1909 sürümünü kurup (2004'ten önceki en güncel Build bu.) deneyebilirsin. Açıkçası PPM ile ilgili bir features bildirimi atmışlar mıdır bilmiyorum. Sabah kalkıp tüm Build yamalarını okuyacağım artık.

Çözüm
Ben de araştırıyorum :) Windows 10 2004 ile beraber gelen bir yenilikten ortaya çıktığını düşünmeye başladım. İstersen Windows 10 1909 sürümünü kurup (2004'ten önceki en güncel Build bu.) Deneyebilirsin. Açıkçası PPM ile ilgili bir features bildirimi atmışlar mıdır bilmiyorum. Sabah kalkıp tüm Build yamalarını okuyacağım artık.
İnan ben de bilmiyorum ama canımı sıkmadı değil. Laptop güzel oldu, vızır vızır günlük isleri halleder ama işte çoğu uygulama desteğini kestiği için boş bir laptop gibi duruyor.

Güvenli Modda Çok sağlıklı çalışıyor olması.
Bunun sebebi de güvenli modda muhtemelen bu geçişi yöneten sürücünün kısıtlı olması. Çok da bir anlam aramayalım o konuda lütfen.

Windows 10 1909 versiyonunu kurup da deneyebilirsin. Bilmiyorum daha önce denedin mi ama... Bu da tekrardan format demek oluyor ki garanti bir çözüm olduğunu söyleyemem Windows 8.1 kadar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt