Siz bunu alın bana teşekkür edeceksiniz. İncelemesini de atıyorum.

Altına da bunu alın.

Benim gibi marka takıntısı için fiyat olarak iyi hem ROG serisi en azından diğer ürünlerine nazaran çok daha iyi sepette ekstra 1000TL düşüyor bir de çanta veriyorlarmış.

ASUS ROG'da sıvı metal var. Ama GameGaraj aslanlık yapıp termal ped koymuş. Sıfır sıkıntı. Al kullan.

Şu an GameGaraj almayı düşünmüyorum hocam ya bir şeyin benim fikrimi önemli ölçüde değiştirmesi lazım almam için.

Şu an GameGaraj almayı düşünmüyorum hocam ya bir şeyin benim fikrimi önemli ölçüde değiştirmesi lazım almam için.

550 nit gibi ciddi bir parlaklık, yüksek renk doğruluk oranı, soğutmanın kaliteli olması. Ama tabii Monster süresiz ücretsiz bakım sunuyor. Her sene bakıma gönderebilirsin.

Ya Monster üzmez bence. T6 alınabilir. Alın gitsin.

Her ne olursa olsun dediğim 8 fanlı soğutmayı alın. O şart.

Intel işlemciliymiş Monster. Kurulumda sorun çıkabiliyor 2. cihaza ihtiyaç duyabilirsiniz.

550 nit gibi ciddi bir parlaklık, yüksek renk doğruluk oranı, soğutmanın kaliteli olması. Ama tabii Monster süresiz ücretsiz bakım sunuyor. Her sene bakıma gönderebilirsin.

Ya Monster üzmez bence. T6 alınabilir. Alın gitsin.

Her ne olursa olsun dediğim 8 fanlı soğutmayı alın. O şart.

Sitesinde sert plastik kasa demiş emin olamadım hocam ya GameGaraj'da fena değil lakin kronik bir sorun çıkar diye korkuyorum ya ben ASUS TUF F-16 RTX 5050 alacağım ya da bilmiyorum şu anlık böyle.

VMD kontroller kapatman lazım ya da sürücü kurmalısın.

Sitesinde sert plastik kasa demiş emin olamadım hocam ya GameGaraj'da fena değil lakin kronik bir sorun çıkar diye korkuyorum ya ben ASUS TUF F-16 RTX 5050 alacağım ya da bilmiyorum şu anlık böyle.

Çok sorun çıkacağını zannetmiyorum. Anakartı yapan firma iyi diye biliyorum.

Hocam ASUS F16 diyorsunuz o da Intel işlemcili. Mümkünse Intel almayın.

Bütçeniz yetiyorsa eğer f16 i7 işlemcili 5060 modeli var. Kurulum tarafını hallederim derseniz bunu alın.

Değişik bir çözüm olsa da çare bence orta-üst seviye için AMD Ryzen modeller arttırılmalı. Elit seviye MSI, GameGaraj ve Acer harici düzgün modeller kalmadı. ASUS TUF'a hala güvenmiyorum, benim ağzım yandı ondan. Lenovo LOQ anakart yanması, HP Victus için de hall sensör sorunu var.

Değişik bir çözüm olsa da çare bence orta-üst seviye için AMD Ryzen modeller arttırılmalı. Elit seviye MSI, GameGaraj ve Acer harici düzgün modeller kalmadı. ASUS TUF'a hala güvenmiyorum, benim ağzım yandı ondan. Lenovo LOQ anakart yanması, HP Victus için de hall sensör sorunu var.

Diyorlarsa işte hocam dedi ya 60k ASUS ROG parçaları 30 k da varsa biraz kısılacak diye. O zaman o modellerde o ekran kartını o işlemciyi kullanmayacaklar. Diyelim ki 5070 Excaliburda G870 de yanıyor, o zaman Casper düşük modellerde 5070 koymayacak. Bunu firmalar düşünecek biz değil. Tabii onların derdi 3 seneye ekran kartı yansın, yeni cihaz alsınlar. Kullanıcıyı umursayan yok. Hadi PC de her parça, kablosuna kadar değişebiliyor. Ya bu laptoplarda parça da değişemiyor firmaların bunları en az 10 sene dayanacak kalitede yapması lazım. Hani termal macun 1 senede gidiyor da termal ped 10 sene dayanıyor ya. Ha işte laptop yapan firmaların her laptopu bu termal pedler gibi uzun ömürlü yapması lazım. Gerekirse en ucuz laptop 50k olsun. Kullanıcı en azından 50k parasını 3 sene sonra çöpe atmayacağını bilir.

Diyorlarsa işte hocam dedi ya 60k ASUS ROG parçaları 30 k da varsa biraz kısılacak diye. O zaman o modellerde o ekran kartını o işlemciyi kullanmayacaklar. Diyelim ki 5070 excaliburada G870 de yanıyor, o zaman Casper düşük modellerde 5070 koymayacak. Bunu firmalar düşünecek biz değil. Tabii onların derdi 3 seneye ekran kartı yansın, yeni cihaz alsınlar. Kullanıcıyı umursayan yok. Hadi PC de her parça, kablosuna kadar değişebiliyor. Ya bu laptoplarda parça da değişemiyor firmaların bunları en az 10 sene dayanacak kalitede yapması lazım. Hani termal macun 1 senede gidiyor da termal ped 10 sene dayanıyor ya. Ha işte laptop yapan firmalar her laptopu bu termal pedler gibi uzun ömürlü yapması lazım. Gerekirse en ucuz laptop 50k olsun. Kullanıcı en azından 50k parasını 3 sene sonra çöpe atmayacağını bilir.

Hocam bu modelin kasası, soğutması, işlemci vs önerir misiniz? Bu modeli hoşuma gitti fiyat olarak da iyi ama 2K ekrana gerek var mıydı bilmiyorum bununla yazılım çizim vs yapabilir miyim?

Alan hocalarım var. 2. bir cihazınız olması lazım veya kurarken BIOS'tan VDM kontroller kapatacaksınız. Intel böyle bir dert sunuyor size. Ama üstünü örtebilirsiniz. Cihaz güzel. Videosunu bırakayım inceleyin.

Termal ped var. Akma sorunu yok.

8 fanlı soğutmayla serince çizim yaparsınız.