Öküz 54

Başarılı
Cihaz
MSI Katana A17 B13VGK (RTX4070)
Beyler şöyle bir durum var. Laptopun sesi ilk yıllar güzeldi ama sonradan GG Sonar ve Nahimic yükledikçe güncelledikçe ses kalitesi oldukça düştü. Nahimici komple kaldırınca da yüksek seste cızırtı azalsa da frekanstan mıdır nedir biraz bir şey dinleyeyim başım ağarıyor. Yani hoparlörün sesi yüksek ve kaliteli gelse bu konuyu açmazdım düzeltmek için yapay zekadan yardım isteyince Nahimic'i kaldır GG Sonar tek kalsın dedi ama onu yapınca da durum değişmedi. Komple tüm ses sürücülerini kaldırıp sıfırdan yükleme yapmak da oldukça yorucu aklıma şöyle bir bfikir geldi;

Hani şu 2+1 Subwoofer li hoparlörlerden alsam daha iyi olmaz mı? Laptop hoparlöründen her anlamda daha iyi değiller mi?

Laptop sağımda olduğu için ses konumu çok kötü sağdan geliyor ve zaten vantilatörün sesi hoparlörü biraz baskılıyor. Sesi iyice yükseltmek zorunda kalıyorum bu sefer baş ağırtan kalitesiz arada bir cızırtılı sese mahkum kalıyorum. Sizce hoparlörü düzeltmek için uğraşmalı mıyım? DÜzelir mi? (GG Sonar kullanmak zorundayım) Veya bu topa girmeyip 2+1'i alıp Tam karşıma monitörün sağ ve soluna koyup yüksek ve kaliteli sesin tadını mı çıkarmalıyım?

Gerçekten karar veremedim ne yapayım dostlar?

z533.webp

Harici hoparlör almak bence mantıklı hocam; ben de laptopta Logitech kullanıyorum. Ses daha dengeli ve temiz geliyor, ayrıca sürekli yüksek seste kullanmayarak laptopun kendi hoparlörünü de gereksiz yere yormamış oluyorsunuz.
Kullandığınız hoparlörün modelini yazabilir misiniz? Subwoofer var mı sadece 2'li hoparlör mü kullanıyorsunuz? Bir de son sorum hoparlörler için ayrı bir yazılım yüklediniz mi? Yani sistem hoparlörleri farklı bir aygıt olarak görüyor mu?

@Öküz, Alınabilir. Laptopların içerisinde genellikle 2W hoparlörler olur. Tabii ki harici takacağınız ses kalitesi olarak daha iyi olacaktır. Takacak yeriniz, alacak bütçeniz varsa çokta düşünmeye gerek yok.

Usta laptoptaki sesin bozuk olması beni düşündürmeye itiyor. Eğer yeni alacağım hoparlörler de laptoptaki yazılımsal hatanın kurbanı olursa hiçbir anlamı kalmıyor. Bu sefer satın aldığım hoparlörler düzgün çalışsın diye laptoptaki ses olayını düzelteceğim e onu düzelttikten sonra harici hoparlöre de gerek kalmayacak ki laptopun sesi ilk başlarda iyiydi. Uzun ve yorucu oluyor bu işler basit gibi düşünülebilir ama bazen en iyi sesi alabilmek için 2-3 günüm gidiyor deneme yapa yapa sürücüleri kaldır/kur yapa yapa. Yoruyor yani yazılımsal sıkıntı çıkmayacaksa hoparlör alıp kurtulmak isterim doğrusu.

Sana ayrıca sormak istediğim bir şey var harici hoparlörlerin kendi ses kartı yok biliyorsun yani anakartın yongasını kullanacak diye biliyorum yanlışsa düzelt. Eğer alacak olursam Jak girişi yerine USB DAC ile kullanmam daha mı doğru olur?

Hocam laptopun hoparlörünün gücü ne kadar zaten. 2+1 baya büyük fark yaratır. Gümbür gümbür müzik dinlemek isterseniz attığınız z533 baya yeterli bass gücüde baya tatminkar. Odanızın büyüklüğüne bağlı gerçi.

Kullandığınız hoparlörün modelini yazabilir misiniz? Subwoofer var mı sadece 2'li hoparlör mü kullanıyorsunuz? Bir de son sorum hoparlörler için ayrı bir yazılım yüklediniz mi? Yani sistem hoparlörleri farklı bir aygıt olarak görüyor mu?

Usta laptoptaki sesin bozuk olması beni düşündürmeye itiyor. Eğer yeni alacağım hoparlörler de laptoptaki yazılımsal hatanın kurbanı olursa hiçbir anlamı kalmıyor. Bu sefer satın aldığım hoparlörler düzgün çalışsın diye laptoptaki ses olayını düzelteceğim e onu düzelttikten sonra harici hoparlöre de gerek kalmayacak ki laptopun sesi ilk başlarda iyiydi. Uzun ve yorucu oluyor bu işler basit gibi düşünülebilir ama bazen en iyi sesi alabilmek için 2-3 günüm gidiyor deneme yapa yapa sürücüleri kaldır/kur yapa yapa. Yoruyor yani yazılımsal sıkıntı çıkmayacaksa hoparlör alıp kurtulmak isterim doğrusu.

Sana ayrıca sormak istediğim bir şey var harici hoparlörlerin kendi ses kartı yok biliyorsun yani anakartın yongasını kullanacak diye biliyorum yanlışsa düzelt. Eğer alacak olursam Jak girişi yerine USB DAC ile kullanmam daha mı doğru olur?

Eski model bir Logitech 2.0 hoparlör kullanıyorum hocam, subwoofer yok. Ekstra yazılım da yüklemedim, 3.5 mm jakla bağlandığı için sistemde ayrı aygıt olarak değil, normal hoparlör çıkışı üzerinden çalışıyor.

@Öküz, Doğru biliyorsunuz. 3.5mm jak ile bağlanan hoparlörlerin kendi ses kartı olmaz. USB DAC daha doğru olur.
Yani şöyle basit bir 500TL lik kablo ile komple mevzu değişiyor buna da şimdi vakıf olmam peki :LOL: Bildiğin kablo yahu ses kartını içinde nereye sıkıştırmışlar hani koyacak yer de yok ki. Küçücük şey koca ses işleme yükünü anakarttan alıp kendi yapıyor çok acayip iş.

Bununla kullanmam şart o zaman? Anakarttaki ses çakışmaları sonucundaki bozuk sesi bu kablo ile yaptığım bağlantı %100 düzeltir mi?

Eski model bir Logitech 2.0 hoparlör kullanıyorum hocam, subwoofer yok. Ekstra yazılım da yüklemedim, 3.5 mm jakla bağlandığı için sistemde ayrı aygıt olarak değil, normal hoparlör çıkışı üzerinden çalışıyor.
Anladım. O eski modelden bile memnunsan yeniler o zaman çok daha kullanışlıdır şuan fikrim harici hoparlör almaya doğru kaydı. Tabi +DAC ile birlikte onu da yeni öğrendim bu konuyu açmam ile. Sesi %100 e getirince cızırtı oluyor mu hiç?

Hocam laptopun hoparlörünün gücü ne kadar zaten. 2+1 baya büyük fark yaratır. Gümbür gümbür müzik dinlemek isterseniz attığınız z533 baya yeterli bass gücüde baya tatminkar. Odanızın büyüklüğüne bağlı gerçi.
Onu misalen attım eğer net alacağım dersem ayrı konu açarım Z533'ler bir tık pahalı. Şu DAC muhabbeti hakkında bilgin var mı? Bazı yüksek seviye DAC'ların fiyatları hoparlörden de pahalı. Yani nasıl bir kombo yapsam acaba :unsure:

Şöyle bir durum var. Laptopun sesi ilk yıllar güzeldi ama sonradan gg sonar ve Nahimic yükledikçe güncelledikçe ses kalitesi oldukça düştü. Nahimic'i komple kaldırınca da yüksek seste cızırtı azalsa da frekanstan mıdır nedir biraz bir şey dinleyeyim başım ağarıyor. Yani hoparlörün sesi yüksek ve kaliteli gelse bu konuyu açmazdım düzeltmek için yapay zekadan yardım isteyince Nahimic'i kaldır gg sonar tek kalsın dedi ama onu yapınca da durum değişmedi. Komple tüm ses sürücülerini kaldırıp sıfırdan yükleme yapmak da oldukça yorucu aklıma şöyle bir bfikir geldi;

Hani şu 2+1 subwooferli hoparlörlerden alsam daha iyi olmaz mı? Laptop hoparlöründen her anlamda daha iyi değiller mi?

Laptop sağımda olduğu için ses konumu çok kötü sağdan geliyor ve zaten vantilatörün sesi hoparlörü biraz baskılıyor. Sesi iyice yükseltmek zorunda kalıyorum bu sefer baş ağırtan kalitesiz arada bir cızırtılı sese mahkum kalıyorum. Sizce hoparlörü düzeltmek için uğraşmalı mıyım? Düzelir mi? (gg sonar kullanmak zorundayım) veya bu topa girmeyip 2+1'i alıp tam karşıma monitörün sağ ve soluna koyup yüksek ve kaliteli sesin tadını mı çıkarmalıyım?

Gerçekten karar veremedim ne yapayım dostlar?

Eki Görüntüle 269011

Bence mantıklı ses daha verimli oluyor.