Hamilton Fedaisi
Uzman
Herkese selam,
Bu rehberde, laptopların anakartlarında statik elektrik birikmesi sonucu cihazlarda güç veya şarj ışığı yanmasına rağmen açılmaması sorunun iki çözümünü sizlere göstereceğim.
NOT: Bu işlemi kronometre ile titizlikle yapmanız önerilir.
Adım 1: Öncelikle bilgisayarınızın şarj aletini takılı ise çekiniz.
Adım 2: Sonrasında arka kapağın köşeleri ve yanındaki vidaları titizlikte tornavida ile söktükten sonra bir pena veya kullanılmayan kart aracılığıyla arka kapağını açıyoruz. Bunun için rehber bir video bırakıyorum.
Adım 3: Bilgisayarımızın batarya güç bağlantısını kesiyoruz. (Resimde tornavida ucu ile olan yer)
Adım 4: BIOS pilini yuvasından tornavida yardımı ile çıkarıyoruz. (Resimdeki nesne)
Adım 5: Anakartı BIOS pili yuvalarına zarar vermeyecek şekilde, kutuplar denk gelecek şekilde tornavida ile 10 saniye deşarj ediyoruz. (Resimdeki gibi)
Adım 6, 7, 8 ve 9: BIOS pilini geri yuvasına takın, ardından laptop batarya güç bağlantısını sokete geri takın. Ardından kapağı kapatıp, şarj cihazını güç girişine takınız ve laptopu Power tuşuna basarak başlatınız.
NOT: Eğer bilgisayarınız hala çalışmıyor ise
techolay.net
sitesine üye olup gelip sağ üstten konu oluştur butonuna tıklayarak sorununuzu anlatıp forumdaki kullanıcılardan yardım alabilirsiniz.
Herkese kolay gelsin.
Bu rehberde, laptopların anakartlarında statik elektrik birikmesi sonucu cihazlarda güç veya şarj ışığı yanmasına rağmen açılmaması sorunun iki çözümünü sizlere göstereceğim.
- bilgisayarın arka kapağını açmadan tuşlara basarak statik elektriği boşaltma
NOT: Bu işlemi kronometre ile titizlikle yapmanız önerilir.
- bilgisayarın arka kapağını açarak bazı işlemler ile statik elektriği boşaltma (Uyarıyı okuyunuz.)
Adım 1: Öncelikle bilgisayarınızın şarj aletini takılı ise çekiniz.
Adım 2: Sonrasında arka kapağın köşeleri ve yanındaki vidaları titizlikte tornavida ile söktükten sonra bir pena veya kullanılmayan kart aracılığıyla arka kapağını açıyoruz. Bunun için rehber bir video bırakıyorum.
Adım 3: Bilgisayarımızın batarya güç bağlantısını kesiyoruz. (Resimde tornavida ucu ile olan yer)
Adım 4: BIOS pilini yuvasından tornavida yardımı ile çıkarıyoruz. (Resimdeki nesne)
Adım 5: Anakartı BIOS pili yuvalarına zarar vermeyecek şekilde, kutuplar denk gelecek şekilde tornavida ile 10 saniye deşarj ediyoruz. (Resimdeki gibi)
Adım 6, 7, 8 ve 9: BIOS pilini geri yuvasına takın, ardından laptop batarya güç bağlantısını sokete geri takın. Ardından kapağı kapatıp, şarj cihazını güç girişine takınız ve laptopu Power tuşuna basarak başlatınız.
NOT: Eğer bilgisayarınız hala çalışmıyor ise
Techolay Sosyal
Teknoloji haberleri, oyun haberleri, akıllı telefon haberleri, ürün incelemeleri, PC ve konsol dünyasından gelişmeler teknoloji forumu Techolay Sosyal'de!
Herkese kolay gelsin.
Son düzenleyen: Moderatör: