Herkese selam,

Bu rehberde, laptopların anakartlarında statik elektrik birikmesi sonucu cihazlarda güç veya şarj ışığı yanmasına rağmen açılmaması sorunun iki çözümünü sizlere göstereceğim.
  • bilgisayarın arka kapağını açmadan tuşlara basarak statik elektriği boşaltma
Öncelikle bilgisayarımızın power tuşuna 15 saniye basılı tutunuz, sonrasında FN + B + Power tuşlarına 15 saniye basılı tutunuz, ardından FN + D + Power tuşlarına 15 saniye basılı tutunuz. En son olarak power tuşuna 2 saniye basılı tutup elinizi çekiniz. Ardından bilgisayarınız açılacaktır.

NOT: Bu işlemi kronometre ile titizlikle yapmanız önerilir.

• bilgisayarın arka kapağını açarak bazı işlemler ile statik elektriği boşaltma (Uyarıyı okuyunuz.)
UYARI: Bilgisayarınız rehberi okuduğunuz tarihten itibaren garanti kapsamında ise bu işlem ile garantiyi bozabilirsiniz. Bu işlemi eğer ilk başlıktaki çözüm eğer sorununuzu çözmezse ve laptopunuz garanti dışında ise yapmanız önemle tavsiye edilir. Bilgisayardan anlamıyorsanız teknik servise başvurun.

Adım 1: Öncelikle bilgisayarınızın şarj aletini takılı ise çekiniz.

Adım 2: Sonrasında arka kapağın köşeleri ve yanındaki vidaları titizlikte tornavida ile söktükten sonra bir pena veya kullanılmayan kart aracılığıyla arka kapağını açıyoruz. Bunun için rehber bir video bırakıyorum.

Adım 3: Bilgisayarımızın batarya güç bağlantısını kesiyoruz. (Resimde tornavida ucu ile olan yer)

Screenshot 2026-02-04 213813.webp

Adım 4: BIOS pilini yuvasından tornavida yardımı ile çıkarıyoruz. (Resimdeki nesne)

images.webp

Adım 5: Anakartı BIOS pili yuvalarına zarar vermeyecek şekilde, kutuplar denk gelecek şekilde tornavida ile 10 saniye deşarj ediyoruz. (Resimdeki gibi)

Screenshot 2026-02-04 214315.webp

Adım 6, 7, 8 ve 9: BIOS pilini geri yuvasına takın, ardından laptop batarya güç bağlantısını sokete geri takın. Ardından kapağı kapatıp, şarj cihazını güç girişine takınız ve laptopu Power tuşuna basarak başlatınız.

NOT: Eğer bilgisayarınız hala çalışmıyor ise sitesine üye olup gelip sağ üstten konu oluştur butonuna tıklayarak sorununuzu anlatıp forumdaki kullanıcılardan yardım alabilirsiniz.

Herkese kolay gelsin. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısayolların ne anlama geldiğini, hangi markalarda çalıştığını kendimiz tahmin ediyoruz herhalde. Cihaz bozulursa da fazla meraklıydık deyip su içiyoruz. Güzel rehber, elinize sağlık.

ASUS, HP ve Monster'da işe yarıyor. Diğerleri içinde deneyip paylaşmak gerekiyor. İlk yöntemi laptopun müşteri hizmetlerini aradığımda söylediler. İkinci yöntemden dolayı cihazın bozulması için yapabileceğim bir şey yok, uyarıyı çektim.

Son düzenleyen: Moderatör: