17.3 inç bir cihaz üzerine tam sığar mı? Ben de Tuneex'in standıyla kullanıyorum ama bazen işlemci sıcaklığı 100 dereceye ulaşıyor. En azından cihazın fanları iç ortamda kalsa bana yeter.

Cihazım HP Omen 17 DB0015NT bu arada.

Kesinlike sığar. Benim de cihazım Omen 16 hocam. Cihazın soğutma performansı normalde çok iyi ama mobil işlemciler öyle bir hale geldi ki özellikle benim cihazda bulunan sorunlu 13. nesil Intel işlemciler RBMK reaktörleri gibi ısınıyor. Ekran kartı zaten o kadar güce ancak bu kadar soğutuluyor o yüzden normal karşılıyorum. Bu soğutucuların en büyük artısı pozitif basınç. Cihazın içerisine kendileri hava basıyor. Bir de toz filtresi var. Malzeme kalitesi iyi değil ama idare eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlike sığar. Benim de cihazım Omen 16 hocam. Cihazın soğutma performansı normalde çok iyi ama mobil işlemciler öyle bir hale geldi ki özellikle benim cihazda bulunan sorunlu 13. nesil Intel işlemciler RBMK reaktörleri gibi ısınıyor. Ekran kartı zaten o kadar güce ancak bu kadar soğutuluyor o yüzden normal karşılıyorum. Bu soğutucuların en büyük artısı pozitif basınç. Cihazın içerisine kendileri hava basıyor. Bir de toz filtresi var. Malzeme kalitesi iyi değil ama idare eder.
Deneyimlerini çok iyi anlıyorum, özellikle cihaz hakkındaki.

Intel işlemcili Omen olduğu için Omen Gaming Hub'tan hiç UV yapmayı denedin mi? Yararı oluyor muydu?

Açıkcası bendeki 4070 gerçekten çok serin çalışıyor. Hatta 20W kırpılmış olduğu için çoğu kişi kısıtlı donanım dese de 20W farka sıcaklık çok ciddi etkilemiş. Ancak rekabetçi oyun oynarken, özellikle Apex Legends oynarken işlemci sıcaklığı 100 dereceye çıkıyor. Hiç hız kesmiyor, bu iyi bir şey ama sıcaklık çok yüksek. Ayrıca sadece Apex'e özel değil, başka bir iki oyunda da işlemci sıcaklığı çok yüksek. Bu soğutucuyu değerlendireceğim. Teşekkürler.

UV hiç denemedim aslında denemeyi de düşünmüyorum zaten sorunlu bir işlemci daha düşük voltajda kararsız davranıp kasabilir diye çekiniyorum. Fabrika çıkışı thermal PuTTY ve macununu piyasada bulabilecğim en üst seviye PuTTY ve likit macunla yeniledim. Ben harici monitör ile kullandığım için cihazın altını hep ferah tuttum ancak stabil kalması için soğutucu gerekiyor. Aslında satıp masaüstüne geçeyim diyorum da hem bu krizde uğraşmak hem de şantiyeci olduğumdan taşınabilir kalması benim için çok önemli. Bir ara termoelektrik soğutucu kullanarak kendim 3D printerdan laptop soğutucu tasarlamıştım ancak hiç hayata geçiremedim. Neyse şimdilik rahatlatacağını düşünüyorum

Hayır. Sadece arkasına havalandırma deliklerine denk gelmeyecek şekilde kitap koyarak yükseltiyorum. Düzenli olarak termal bakımlarını yaptığım için ısı sorunum olmuyor.

Hayır. Sadece arkasına havalandırma deliklerine denk gelmeyecek şekilde kitap koyarak yükseltiyorum. Düzenli olarak termal bakımlarını yaptığım için ısı sorunum olmuyor.
Stand almadan önce ben de aynı şekilde kullanıyordum. Masamda yeterli alanım olsaydı muhtemelen hiç stand almazdım. Tabi bir de laptop altına koyduğum kitapları kullandığım gerçeği var.

Stant almadan önce ben de aynı şekilde kullanıyordum. Masamda yeterli alanım olsaydı muhtemelen hiç stant almazdım. Tabii bir de laptop altına koyduğum kitapları kullandığım gerçeği var.

Memo FL8'le dün oyun oynadım. Şaka gibi ama dün oyuna girerken hw monitörü açmıştım. 2 saatlik BeamNG.drive oyunun sonunda bir göz gezdireyim dedim. İşlemci maksimum 80 dereceleri görmüş ve 90 waatlara ulaşmış güç. RAM'ler maksimum 65 derece, M.2 SSD 58 derece olmuş ama en ilginci RTX 4080 ekran kartında. Maksimum 80 dereceye çıkmış ancak 175 watt güç çekmiş. Genelde 145 150 olurdu ilk defa bu kadar yüksek görüyorum. Üstelik ekran kartı bellekleri 85 dereceyi geçmemiş. Ben testi herkesin önerdiği en iyi ses 1955 RPM de denedim yani tam güçte bile değildi. 1600 liraya daha iyi bir soğutucu olacağını sanmıyorum. İets GT 600 çakması bir ürün ancak cidden fark yaratıyor.

Eskiden kullanıyordum ama bir işe yaramadığını görünce bıraktım. Bu biraz da laptopun termal tasarımına bağlı daha çok. Stand çok daha ucuz ve etki olarak çok daha yüksek.

Memo FL8'le dün oyun oynadım. Şaka gibi ama dün oyuna girerken hw monitörü açmıştım. 2 saatlik BeamNG.drive oyunun sonunda bir göz gezdireyim dedim. İşlemci maksimum 80 dereceleri görmüş ve 90 waatlara ulaşmış güç. RAM'ler maksimum 65 derece, M.2 SSD 58 derece olmuş ama en ilginci RTX 4080 ekran kartında. Maksimum 80 dereceye çıkmış ancak 175 watt güç çekmiş. Genelde 145 150 olurdu ilk defa bu kadar yüksek görüyorum. Üstelik ekran kartı bellekleri 85 dereceyi geçmemiş. Ben testi herkesin önerdiği en iyi ses 1955 RPM de denedim yani tam güçte bile değildi. 1600 liraya daha iyi bir soğutucu olacağını sanmıyorum. İets GT 600 çakması bir ürün ancak cidden fark yaratıyor.

Alabiliyor olsaydım Lets veya Llano isterdim ama yorumunuz yeterince tatmin etti beni.

Alabiliyor olsaydım Lets veya Llano isterdim ama yorumunuz yeterince tatmin etti beni.
benimde tercihim kesinlikle Llano olurdu ama malum ülkemizde yok ve fiyatları da ortada. hatta kazıksepetine fiyat farkından ötürü ben gönderdim iets gt500 v1'i :) yurtdışında 70 dolarlık ürün türkiyede 16000 lira. memo fl08 ise ona en benzeyen çakma ürün o yüzden performansı fena değil. kesinlikle sessiz değil ama doğru ayarlarda iş görüyor

benimde tercihim kesinlikle Llano olurdu ama malum ülkemizde yok ve fiyatları da ortada. hatta kazıksepetine fiyat farkından ötürü ben gönderdim iets gt500 v1'i :) yurtdışında 70 dolarlık ürün türkiyede 16000 lira. memo fl08 ise ona en benzeyen çakma ürün o yüzden performansı fena değil. kesinlikle sessiz değil ama doğru ayarlarda iş görüyor
Ses benim için dert değil. Masaüstü bilgisayarım yük altında elektrikli süpürge gibi çalışıyordu. 10-15 derece fark ettirecekse ve aşırı gürültülü değilde problem olmaz benim için. Elinizde video var mı?