Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla yurt dışında 2014'ten sonra satılan her araç için zorunlu. Yasa sadece 2014 ve sonrasını kapsadığı için 2015 model bir araçta TPMS olmaması veya bozuk olması geçmemeye neden oluyor. Eski araçlarda zaten TPMS olmadığı için geçmeme gibi bir şey söz konusu değil. Taktırma zorunluluğu da yok. Ama eğer araç 2014 sonrası ve TPMS ile geldiyse, TPMS hep olmak zorunda, çıkarılamaz. Bozulduysa da tamir edilmeli.Geçer, sorun olmaz. Zorunlu bir şey değil o şayet.
Bildiğim kadarıyla yurt dışında 2014'ten sonra satılan her araç için zorunlu. Yasa sadece 2014 ve sonrasını kapsadığı için 2015 model bir araçta TPMS olmaması veya bozuk olması geçmemeye neden oluyor. Eski araçlarda zaten TPMS olmadığı için geçmeme gibi bir şey söz konusu değil. Taktırma zorunluluğu da yok. Ama eğer araç 2014 sonrası ve TPMS ile geldiyse, TPMS hep olmak zorunda, çıkarılamaz. Bozulduysa da tamir edilmeli.
Acaba bizim ülkede de buna benzer bir yasa veya kural var mı? Onu merak ediyorum.
Benim araçta lastiklerde sensör var bildiğim kadarıyla. Başka bir yerden okumuyor.Ama naçizane tavsiyem müsait bir zamanda yaptır, arızalı kalmasın. Muayene için değil, kendin için. Bazı araçlarda sensör yok bu arada, ESP ve ABS gibi sistemlerden sensörler araba hareket ettikçe alır o veriyi. Senin aracında lastik içinde mi sensör, yoksa dediğim gibi ABS veya ESP gibi sistemlerden mi okuyor?
Benim araçta lastiklerde sensör var bildiğim kadarıyla. Başka bir yerden okumuyor.
Olay tam tersi, benim TPMS'ler sorunsuz çalışıyor. Ben çıkartmak istiyorum şahsi nedenlerden. Çıkarttıktan sonra sıkıntı çıksın istemiyorum.