Bu arkadasa rastgele denk geldim ve 4.500 TL'ye performance tuning paketi satiyor. Ne yapiyor ve bunlara para odeyen var mi
Kendisi için herkesin basit şekilde anlayacağı bir ayrıntı video çektim. Bir kaç kişiyi aracı kullanarak bu paraları alabiliyor. Konu şu.
Yayıncıyı izleyen kişi direkt gördüğü şeylere şöyle bir coşma zorunluluğu hissediyor "abi bu FPS nasıl alabiliyorsun"
Yayıncı için bu kendisine yalan söyletmek için kırmızı halıyı ayakların önüne seren ve kendisini yalana zorlayan kişi oluyor.
Dolasıyla şu mantık bile yapılmıyor "kardeş senin PC kötü olabilir benim FPS normal arada fark olduğu için sana yüksek FPS gibi algı bozukluğu yaratabilir" Bu olmuyor tabii ki yayıncı ve iş birliği içinde olan o muthiş optimizer arkadaşın adını vererek "xx yaptırdım bilgisayarımda FPS arttı, latency düştü, sizde yaptırmak isterseniz komutu chat kısmına yazın"
Cart 1 saniye geçmeden hazırda bekleyen chat moderatörü komutu yazıyor. Sonra gidip yaptırıyorlar.
Her şeyi geçtim bu bahsettiğin çocuk zamanında bildiğin karşımda öğrenmek için ağlayan birisiydi. Gerçekten üzülmüştüm, ama bir kaç basit BIOS ayarı gösterdikten sonra bir baktım elaman benim müşterilerimi çalarak 4 katı fiyat para almış. Direkt engel.
Her şeyi geçtim gerçekten numunelik bir oyuncu diyebiliriz. Özellikle yalan konusunda, çünkü gözlerimle gördüm ve duydum ağladığını. Tuhaf.
@Ayhan Dönmez, ne düşünüyorsunuz?
Yaptığı şeylere kafa yorsan muhtemelen 1 gün sürse bile çok çok iyisini sıfır bilgiyle yapabileceğini düşünüyorum. Her şeyi debloat/tweak etmeye 4500 TL almak da olmasın ya.
BIOS Tweak, Windows debloat, ekran kartı sürücü Tweak, ağ sürücü Tweak, Windows Tweak, hayır hiç bilgin yoksa Custom OS var. KirbyOS, foxOS, ReviOS, AtlasOS
Yazdığın hepsi zaten reklam sektörüne dayalı şeyler daha çok, ve reklamlarını daha iyi yapıyorlar diye düşünmeyin. Çünkü konu aslında seninde dediğin gibi "hiç bilgin yoksa"
Eğer bir insanın bilgisi yoksa yapması gereken şey araştırmak, hazıra konmak değil, çünkü senin önerdiğin şekilde bir yol izlediği zaman yine hepsinin ortak noktası aynı olduğu için sonuç değişmiyor, hepsi birbirini tetikliyor yani arada en başında merak edip ilgi duyan kişiyi durağan bir duruma sokuyor, kimi direkt kendisine site yaparak yoluyor, kimi kendi Discord üzerinden ve YouTube platform kullanarak yoluyor, kimi yine kendi sitesi üzerinden karşısından direkt bir para almasada her türlü alıyor, yani ortada konu tekrar başa dönüyoruz bilgisi olmayan kullanıcıyı etkiliyor daha çok.
Bir kere kırpma; silme/ekleme gibi düzenlemelerin hepsi bir işe yaramıyor. Debloat örnek, bu konu daha çok fiziksel RAM kısmında boyut tarafında problem yaşayanlar ile ilgili, ve hatta AtlasOS sayfasında Windows için "Fu** Windows upgrade to Atlas" diyen bir tuhaf kişinin kendi sitesi içinde yine söz de kendine referans aldığı çok ama çok ünlü bir donanım üzerine içerikleri olan YouTuber video paylaşmış. Yalnız adam dalga geçmiş. Video içinde 2017'e ait masaüstü ve laptop kullanmış, yani olabildiğince eski ve kısıtlı donanımlara sahip o dönemlerde bile olsa, işte AtlasOS ve Windows default bu şekilde karşılaştırmış, bayağı eğlenmiş ama haha. AtlasOS'da bunu referans almış, kendi güncel olmayan sitede de dalga konusu olurken 5800x3D kullanmış işlemcide, yani yeni bir işlemci diyebiliriz, haha! Bir de boş haritada kullanmış. Düşünsenize efor konusunda bir yük altına girmeyen test. Yarı yarıya RAM düşürdüğünü yazmış sitesinde. FPS ise %60 fark
Çılgınca ! Biz neden bilgisayar donanımlarına önem veriyoruz. Kimi insan 50-100 FPS fazla almak için para ödüyor, ama AtlasOS para almayan söz de %60 bir fark var diyor.
O yüzden bilmeyen bir insana bu tür tipleri bile önerme. ReviOS'a saygım var çünkü her şeyin temelini atan ekiptir, lakin zamanında özellikle AMD işlemcilerin Windows 1909 sürümde yaşadığı HPET sorununu 3 komut ile bir nevi geçici çözüm bulan, ve dahası ISO üzerinde bunu ve fazlasını yaparak özelleştiren bir ekipti sadece. Şimdi ki farklara bakın. Temelinde bile atılan çözüm odaklı konularla bile alakası yok, yalan ve dolan üzerine kurulmuş bir anlayış. Hepsi leş yani. Al birini vur ötekine.