Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

powder

Uzman
Her zaman Valorant'ta NVIDIA ShadowPlay'i kullanıyordum. Birkaç gün önce Full Game kaydederken bilgisayar çok ısındı ve ara ara takılmalar başladı. Sonra oyundan çıkınca videoya baktığımda, çok fazla donduğu kısımlar vardı. Oyunda takılmayan yerler bile takılıyordu. O günden sonra oyunum artık takılmaya başladı, bir anda 0 FPS oluyor, 2-3 saniye oyun donuyor. Neden kaynaklı olduğunu çözemedim. Yardımcı olur musunuz? (Sıcaklık her zamanki gibi 80 dereceye arada çıkıyor, sadece o gün çok ısındı.)

Denediğim yöntemler:
  • NVIDIA sürücümü, eski sürüme temiz kurulum yaptım.
  • DDU ile eski sürücü kurdum.
  • Valorant onarım denedim biraz güncelleme yaptı ama hala ufak da olsa takılıyor.
  • Temp dosyalarını temizledim, belki orada sorun vardır diye.

Sistem:
  • Lenovo IdeaPad Gaming 3
  • RTX 3050.
  • i5-11320H
  • 16 GB RAM.

Çözüm
@powder Format attığında düzelir ve işlemcinin turbosunu "ThrottleStop" kullanarak açabilirsin bir dahakine. Sen gene de oyun esnasında hangi değerlerin düştüğüne bakar mısın Afterburner ile?
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim erken heveslenip sonra yeniden başlık açmak istemedim sorun formattan sonra çözüldü gibi görünüyor 2 gün boyunca bir sıkıntı ile karşılaşmadım son sürücüler sürümleri yüklü eskisi gibi akıcı bir problem yok.

Tek çözülmeyen kısım, keşke yapmasaydım Turbo Boost muhabbeti. Turbo Boost, PC uzun bir süre kapalıyken açtığımda kapalı olarak açılıyor ve işlemci güç yönetim ayarları gözükmüyor şekilde oluyor. Daha sonra yeniden başlattığımda o ayar geri geliyor ve Turbo Boost açılıyor. Açıldığı zaman nasıl devreye girdiğini pek bilmediğim için şöyle bir ekleme yapacağım, Turbo Boost hep açık kalıyor yani. Oyun girmesem bile açık gibi düşünebilirsiniz. Bu böyle çalışıyorsa sıkıntı yok, eğer yük olduğu için açılıyorsa bununda çözümlerini araştırmam gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne demek istediğini pek anlamadım. Turbo Boost, her zaman açık olur genelde. Bilgisayar boştayken anlık bir şey olursa gene değerler temel hızın üstüne çıkabilir. Oyuna girince falan otomatik açılmaz yani. Eğer istersen ThrottleStop üzerinden Turbo'yu kapatıp açabilirsin ayrıca.

Ne demek istediğini pek anlamadım. Turbo Boost, her zaman açık olur genelde. Bilgisayar boştayken anlık bir şey olursa gene değerler temel hızın üstüne çıkabilir. Oyuna girince falan otomatik açılmaz yani. Eğer istersen ThrottleStop üzerinden Turbo'yu kapatıp açabilirsin ayrıca.

Bilgisayarın gücünü tamamen kesip 5 dakika sonra açtığımda Turbo Boost ve güç seçenekleri ayarlarında işlemci güç yönetimi özellikleri kapalı oluyor sebebini bilmiyorum kapalı olduğunu normal frekanslarının üstüne çıkmadığı için anlıyorum Max 3.19u görüyor ama yeniden başlat dediğimde normal haline dönüyor. Rehber için teşekkür ederim kullanacağım.

edit: pilde turbo boost kapanmıyor devam ediyor

Son düzenleme: