qrenko

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

Laptop oyun oynarken aniden kapandı. Güç düğmesine basılı tutsam da bassam da açılmıyor. Model Lenovo LOQ 15ARP9, işlemcisi Ryzen 7 olan. Intel işlemcililerde anakart yanma sorunu var diyorlardı fakat AMD'de hiç duymamıştım. Anakart yanmış olabilir mi?

%99.9 ihtimalle anakart yanma sorununa sizde yakalandınız.

Bunu bile bile aldım aslında ama AMD işlemcilerin de sıkıntı yok demişlerdi. Şimdi bir ton uğraş. Peki iade edebilir miyim yoksa illa servise gönderip anakart tamiri mi olması gerekiyor? Şimdi tamir olur 2 3 ay sonra bir daha yanma ihtimaliyle kullanmak istemem.

Geçmiş olsun, anakart fişi çekti. Cihazın garantisi var mı?
Var alalı daha 6 ay oldu.

Bunu bile bile aldım aslında ama AMD işlemcilerin de sıkıntı yok demişlerdi. Şimdi bir ton uğraş. Peki iade edebilir miyim yoksa illa servise gönderip anakart tamiri mi olması gerekiyor? Şimdi tamir olur 2 3 ay sonra bir daha yanma ihtimaliyle kullanmak istemem.

Var alalı daha 6 ay oldu.

Garantiye gönderin, yapmak zorundalar. Cihazda kronik anakart sorunu var. Baktınız garanti mırın kırın yapmaya kalkıyor, tüketici hakem heyetine başvurun.

Lenovo garantisi gayet iyi hocam, size sıkıntı çıkarmaz. ASUS sanmayın, her neyse. Konunuza gelirsek, anakart yanmış. Garantiye yollayın, anakart değişimi yaparlar.

Arkadaşlar selam,

Laptop oyun oynarken aniden kapandı. Güç düğmesine basılı tutsam da bassam da açılmıyor. Model Lenovo LOQ 15arp9, işlemcisi Ryzen 7 olan. Intel işlemcililerde anakart yanma sorunu var diyorlardı fakat AMD'de hiç duymamıştım. Anakart yanmış olabilir mi?

Arkada güç ışığında da ışık yoksa büyük ihtimalle yanmıştır, geçen ayda benimki yanmıştı.

Yarin Lenovo'yu ara laptop yanında olsun senden birkaç şey test etmeni isteyecekler bir tane uzun iğne de bulundur yanında, prosedür olarak arkada bir deliğe iğne batırmanı isteyecek sonra seni yönlendirirler e-postanı düzgün ver oraya kargo göndermek için kod geliyor.

Umarım orijinal kutusunu atmamışsındır, yoksa işin zorlaşabilir. Anlaştıkları yurt içi dışına hiçbir şey yapmıyor. Sana da sorumluluk reddi imzalatıyor yolda düşüp kırılsa gram sorumlu değiller. O yüzden kendi kutusunda güvenli gitmesi iyi olur.

2hafta sürmedi benimki ama birkaç vidayı unutmuşlar, koydukları termal macunda sanırım leş gibi 14 aydır ısınmayan laptop şu an yanıyor.

Garanti olduğu müddetçe hallederler bende ilk korktum lakin hiçbir sorun çıkarmadılar, garanti bittikten sonrası sıkıntı işte. Umarım tekrarlanmaz.

Sonradan taktığın RAM, SSD varsa çıkarman lazım, müşteri hizmetleri de öyle diyor zaten. Hani belki bir şey olmaz ama teknik servis elemanı cebe atsa kimseye derdini anlatamazsın.

Son düzenleme:
Arkada güç ışığında da ışık yoksa büyük ihtimalle yanmıştır, geçen ayda benimki yanmıştı.

Yarin Lenovo'yu ara laptop yanında olsun senden birkaç şey test etmeni isteyecekler bir tane uzun iğne de bulundur yanında, prosedür olarak arkada bir deliğe iğne batırmanı isteyecek sonra seni yönlendirirler e-postanı düzgün ver oraya kargo göndermek için kod geliyor.

Umarım orijinal kutusunu atmamışsındır, yoksa işin zorlaşabilir. Anlaştıkları yurt içi dışına hiçbir şey yapmıyor. Sana da sorumluluk reddi imzalatıyor yolda düşüp kırılsa gram sorumlu değiller. O yüzden kendi kutusunda güvenli gitmesi iyi olur.

2hafta sürmedi benimki ama birkaç vidayı unutmuşlar, koydukları termal macunda sanırım leş gibi 14 aydır ısınmayan laptop şu an yanıyor.

Garanti olduğu müddetçe hallederler bende ilk korktum lakin hiçbir sorun çıkarmadılar, garanti bittikten sonrası sıkıntı işte. Umarım tekrarlanmaz.

Sonradan taktığın RAM, SSD varsa çıkarman lazım, müşteri.

Orijinal kutusunu atmadım evde duruyor fakat şu an evde değilim. 2, 3 hafta sonra döneceğim. Kutuya koyup, güzelce koruyup göndermeyi düşünüyorum straforla falan. Eve gidip orijinal kutusuyla mı göndereyim yoksa herhangi bir kutu da uygun mudur?

Orijinal kutusunu atmadım evde duruyor fakat şu an evde değilim. 2, 3 hafta sonra döneceğim. Kutuya koyup, güzelce koruyup göndermeyi düşünüyorum straforla falan. Eve gidip orijinal kutusuyla mı göndereyim yoksa herhangi bir kutu da uygun mudur?

Orijinal kutusu olursa daha iyi olur, olay içindeki laptopu sıkı sıkıya saran ortamda daha güvenli olur. Müşteri hizmetleriyle konuş yine de sen bir o sana fikir verir. Maltepe'den elden teslim alıyorlar diye hatırlıyorum.